reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzień dobry wrześniowe mamusie :-) Ja także przy porannej kawce z dużą ilością mleka, tak jak lubię. Budzę się, ciśnienie też niskie :-/ Słonko niewyraźne.Deszczu nie planuję ;-) Nie łupie mnie po kściach, powinno być OK :-) Marzę o spacerku , może w naszym chorzowskim parku, powinno tam być już ładnie.
Pogodnej niedzieli dla Was ! :-)

reklama
Witam.
Skrzat 910 co do ciśnieniomierza najlepiej idź do apteki i tam zapytaj mnie osobiście doradziła pół elektroniczny niż elektroniczny chociaż ten drugi był droższy. Przede wszystkim jest długa gwarancja bo aż 3 lata. Na ciśnienie choruję od 5 lat i też tak długo się leczę. W tej chwili mam ciśnieniomierz f-my Hartmann Tensoval kosztował 130 zł. Jeśli trzeba mierzyć ciśnienie to lepiej mieć dobry ciśnieniomierz. Ja mierzę do kilku razy dziennie i to zapisuję.
Co do przeziębień to domowe sposoby najlepiej. A na gardełko tak mi doradziła lekarka woda z solą i płukać.
Miłej niedzieli.

jeju a tak strasznie wyglądam :( pytałam lekarza powiedział że to juz 2 trymestr i nic nie zaszkodzi a jak ufarbuję to będę miała pewnie wyrzuty i myślówki czy wszystko z dzieckiem dobrze ....

Beti-mam ten sam problem-odrosty na 10 cm,zawsze farbowalam na czarno wiec masakra....ale odposcilam ,tak wiele roznych opini...z Beniaminkiem nie farbowalam i przezylam i i tu przezyje:)

to zaczynamy regularne mierzenie ciśnienia :blink:ja już się ogarnęłam teraz sie ubrać i w drogę ... szkolenia kto je w niedziele wymyślił ... :dry:
W ogóle widzę że wy już tutaj z doświadczeniem jakimś co mnie baaardzoo cieszy :tak: bo mogę liczyć na radę :cool2:
Dziewczyny ja też farbuję i to ciągle nie mogę mieć odrostu bo mi nie wypada pracując w zakładzie ważne żebyście powiedziały o ciąży i wtedy da się co nieco zrobić może jakieś refleksy fryzjerka wam doradzi moja zawsze ma jakiś pomysł mnie lakarz niczego nie zabronił w tej kwestii

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej Mamuśki :-)
widzę że nie tylko ja nie sypiam do południa w wolny dzień :-D ale to nie zmienia faktu że brak mi sił:-( mam bardzo niskie ciśnienie tzn tendencję spadkową dziś hit 98/63 ciekawe jak będzie wieczorem:baffled: ma któraś jeszcze takie rewelacje? a muszę dzisiaj wyjąś z domu wypiłam już kawę 1 od hoho i trochę była pyszna słodka :sorry2: mniam bo na początku to wstręt okropny mieliśmy z kruszynką a teraz trzeba działać żeby się rozruszać :-p

Witaj w klubie u mnie norma 90/50,masakra chodze jak zombi ,w glowie mi sie kreci ale coz na wysokie cisnienie lekarz reaguje a na niskie ....

pozdrawiam

Cześć dziewczyny! Po deszczowym poranku na niebie pojawiło się słoneczko!:-) Piękny dzień zapowiada się! Sąsiedzi rozpoczęli coniedzielne tłuczenie mięsa na schabowe (huk w całym bloku) - to znaczy, że zbliża się pora obiadowa!
A na mnie czeka kolejny dzień w łóżku - koszmar, już nie wiem jaką zająć pozycję - tak wszystko boli.:-( Ale muszę rozprawić się z tym krwiakiem!
Wszystkim życzę miłego dnia i dobrego samopoczucia!:-)

Beti-mam ten sam problem-odrosty na 10 cm,zawsze farbowalam na czarno wiec masakra....ale odposcilam ,tak wiele roznych opini...z Beniaminkiem nie farbowalam i przezylam i i tu przezyje:)

no tak odrost wygląda strasznie powiem Ci że ja nawet jak sie normalnie ubiore i umaluję to przez te włosy czuję się fatalnie jak taka szara mysz :-( kurde każdy ma innaą opinie na ten temat że już jestem zielona :szok: no ale skoro lekarz pozwolił to powinnam mu zaufać dużo ludzi mówi żeby nie dać się zwarjować....ja już sama nie wiem :no:

A tak pozatym dziendobry wszystkim

U mnie bole i twardnienia brzucha nadal,ale skoro mam nie panikowac nie panikuje,i okropne bole nog,tak jak pisalam mega zgaga wiec tylko na lekkie rzeczy mam ochote-dzis z rana jak wstala i zajrzalam do kuchni-mowie wam raj-jogurty z ziarnami,banany,jablka,pomarancze,paczki,twarozek,dzem z czarnych wisni mmm pycha!

A wczoraj zaliczylam pol sloika ogorkow kiszonych...
jak ciaza to ciaza

milej niedzieli:):-)

nie możecie dać się zgnębić ze dziecko rude będzie lub coś innego włos to wyrostek skóry działacie na niego a nie na organizm ważne żeby uważać na skórę głowy spokojnie się farbujcie ale u fryzjera to jest ważne kilka pasemek lub jakieś refleksy nie zaszkodzą też mam klientki w ciąży a jestem kosmetyczką więc jestem na bieżąco bo dziewczyny z fryzjerstwa o to dbają :-D najpierw idźcie sie zapytać do jakiegoś zakładu na pewno coś poradzą :tak: macie kwitnąć :cool2: ja dzisiaj kwitnę słabo bo to ciśnienie ale spoko nie jest źle :-p

reklama
beti-jasne mi znowu polozna mowila ze lepiej nie,bylam w ziolowym i pytalam o ziolowe farby -babka dzwonila do producenta i to samo ze lepiej nie.

Ja sama juz nie wiem a korcilo mnie zeby sobie balejarz zrobic...

Do góry