reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

A tak pozatym dziendobry wszystkim

U mnie bole i twardnienia brzucha nadal,ale skoro mam nie panikowac nie panikuje,i okropne bole nog,tak jak pisalam mega zgaga wiec tylko na lekkie rzeczy mam ochote-dzis z rana jak wstala i zajrzalam do kuchni-mowie wam raj-jogurty z ziarnami,banany,jablka,pomarancze,paczki,twarozek,dzem z czarnych wisni mmm pycha!

A wczoraj zaliczylam pol sloika ogorkow kiszonych...
jak ciaza to ciaza

milej niedzieli:):-)
Olcia23 A może powinnaś na ten ból brzucha zażyć no-spę! Dobrze jest też położyć się z nogami lekko uniesionymi do góry!

reklama
olcia23 myślę ze ilu lekarzy tyle wersji mnie nic nie jest mam baleage z 2 kolorów nie całkiem od skóry ale wygląda bardzo naturalnie czuje się dobrze więc chyba ok wszystko

o tej pozycji z nogami uniesionymi słyszałam ale jak na razie to tylko ciśnienie mi dokucza

Witam przy kawie!
Zjadłam śniadanie a raczej je w siebie wmusiłam. No przecież nie moge jechać całą ciąże na surówkach, chleb i wędline też trzeba jeść.
Pogoda sie skopała, mokro i pochmurno. Z domu sie nie chce wychodzić ale na jakies zakupy albo do kumpeli pojade. Za chwile wezme sie za boczek i go nafaszeruje, niech sie przegryzie zanim pójdzie do pieca.
Dzięki dziewczyny za rady!

No a ja coś wam powiem w sprawie mieszkania.....-otóż moja teściowa powiedziała,że wezmą kredyt i będą go spłacać dopóki nie polepszy nam się sytuacja....-szok-a to dlatego ,ze rozmawiała z moim mężem....,ale i tak sie cholernie boję.....tyle ,ze zaoszczędzimy na czynszu tam jest ok.100zł...a u nas za 37m....250zł- w tym 170zł za ogrzewanie( gdzie przyszło rozliczenie i musimy dopłacić 830zł
eek.gif
-bez wody ciepłej bo mamy na gaz....-piecyk gazowy....
A w tamtym mieszkaniu jest ogrzewanie gazowe....W tamtym roku żeśmy dopłacali 500zł-to jest dla nas szok przecież to jest tylko 37m....To moja kuzynka ma ogrzewanie gazowe a ma 70m. miesięcznie samo ogrzewanie ją kosztuje 300zł.....i tak samo ma moja koleżanka więc sami jesteśmy w szoku!
No i babka chce za m.770zł....-i zamiast 37m mielibyśmy 50m-i pokój dla maleństwa....-więc nadzieja jeszcze jest!!!!!!!!!!!!! a resztą musimy dać sobie radą.....:-D no i to jest zamiana mieszkania z własnościowego na własnościowe....

No a ja coś wam powiem w sprawie mieszkania.....-otóż moja teściowa powiedziała,że wezmą kredyt i będą go spłacać dopóki nie polepszy nam się sytuacja....-szok-a to dlatego ,ze rozmawiała z moim mężem....,ale i tak sie cholernie boję.....tyle ,ze zaoszczędzimy na czynszu tam jest ok.100zł...a u nas za 37m....250zł- w tym 170zł za ogrzewanie( gdzie przyszło rozliczenie i musimy dopłacić 830zł
eek.gif
-bez wody ciepłej bo mamy na gaz....-piecyk gazowy....
A w tamtym mieszkaniu jest ogrzewanie gazowe....W tamtym roku żeśmy dopłacali 500zł-to jest dla nas szok przecież to jest tylko 37m....To moja kuzynka ma ogrzewanie gazowe a ma 70m. miesięcznie samo ogrzewanie ją kosztuje 300zł.....i tak samo ma moja koleżanka więc sami jesteśmy w szoku!
No i babka chce za m.770zł....-i zamiast 37m mielibyśmy 50m-i pokój dla maleństwa....-więc nadzieja jeszcze jest!!!!!!!!!!!!! a resztą musimy dać sobie radą.....:-D no i to jest zamiana mieszkania z własnościowego na własnościowe....
Może warto zaryzykować!!! Cena za m też nie jest zbyt wygórowana! Tylko w jakim stanie jest to mieszkanko? - może trzeba będzie zrobić remont, a to też kosztuje! Ale jeśli teściowie chcą pomóc i jesteście w niezłych relacjach, to się zdecyduj! A jakie ogrzewanie jest w tamtym mieszkanku? Bo to też istotne!

Olcia23, odpoczywaj i oszczędzaj się. Jeszcze będziemy tęsknić za czasem kiedy można było poleżeć :-) Ciąża cudowny czas.

Może warto zaryzykować!!! Cena za m też nie jest zbyt wygórowana! Tylko w jakim stanie jest to mieszkanko? - może trzeba będzie zrobić remont, a to też kosztuje! Ale jeśli teściowie chcą pomóc i jesteście w niezłych relacjach, to się zdecyduj! A jakie ogrzewanie jest w tamtym mieszkanku? Bo to też istotne!

Mieszkanie jest ponoc po remoncie i jest ogrzewanie gazowe.... a relacji ja nie mam dobrych szczególnie z teściową....ze mną rozmawiała całkiem inaczej,że ona kłopotu sobie nie będzie brała a z mężem ,że pomogą....ale co mi tam najpierw trzeba zobaczyć to mieszkanie a potem decydować.....
I tak jakby szybko sie nie wprowadzimy bo ktoś wynajmuje to mieszkanie-mówiła,że ci co wynajmują mają 2 msc wypowiedzenie........a ta pani jest starsza i chce wrócic do Żar na jeden pokój-mieska teraz we Wrocławiu...po świętach ma przyjechać i zobaczymy.....

Ja w każdej ciązy farbowałam co 1,5 m-ca włosy i dzieci zdrowe :)
Teraz akurat nie farbuję bo praktycznie obcięłam i wracam do naturalnego brązu. Ale po porodzie pewnie znów mnie strzeli z kolorem na głowie

reklama
Do góry