reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Adaś nosi ciuchy na 110... nie wiem ile ma dokładnie cm... muszę go zmierzyć. A waga 18 kg. Alicja natomiast kruszyna :) 9 kg ciuszki 80, Adaś w tym czasie nosił 86/92 i warzył ponad 12 kg :)

Kerna - ja już niestety się nie zdecyduje...

reklama
Witam wszystkie mamy :) Kaska to raczej z tych mniejszych 94cm i 13 kg a Anka 88cm i tez 13 kg :) Kasiulec od 3 tygodni chodzi do przedszkola i jak na razie jest baaardzo zadowolona.Mam nadzieje ze tak zostanie :) KERNA - Gratuluje !!!! oh u mnie zbliza sie juz powoli upragniony koniec ..... jeszcze 8 tygodni .... Buziole wszystkim !!!

Hej :-)

Trixi , uff jak dobrze, że nie tylko moja córcia taki krasnoludek ;-) Jak przeczytałam, jakich mamy dużych chłopaków na forum, to moja trauma posiadania małego niejadka w rozmiarze XXS jeszcze wzrosła, a tu masz... Twoja Kasia jedynie ciut większa od Julki. Julka obecnie ok 93 cm i około 13 kg( ale głowy nie dam że ma już 13 z0 mierzona jakiś czas temu miała trochę ponad 12 i wiem, że szybko dziecko rośnie tylko do 1 roku życia, że podwaja i potraja swoja wagę urodzeniową, a teraz ...to już kolejne lata po 2 - 3 kg ledwie na rok. Nosimy ubrania w rozmiarze 92-98, czasami coś na 104 ale z reguły za duże, tylko nogi ma długie i bywa ze z 98 nogawki za krótkie ;-)
Mówisz Gaja, że Maksio mały się wydaje przy innych dzieciach? no proszę weź mnie nie stresuj, co my mamy powiedzieć:-D ;-)
Widze, że dzielne przedszkolaki z naszych Wrześniaczków, brawo! :-)
Julka nadal w domu, mamy fajna opiekunkę ( uff ) a 2 x w tygodniu chodzimy na zajęcia taneczne ( rytmiczno-baletowe) do Młodzieżowego Domu Kultury, młoda jest zachwycona i zajęciami, i strojem małej baletnicy z baletkami i przebywaniem z innymi dziećmi, słucha swojej Pani , w domu pokazuje nam różne figury, jakieś szpagaty , mostki a mnie aż serce staje czy ona się nie połamie, taka drobniutka, ale i gibka bo lekka jak piórko. I codziennie pyta czy idziemy na ...bal, nie balet, ale bal ;-)
Trixi, czy ja dobrze pamiętam, że będziecie mieli 3 córeczkę? :-) I to już za chwilę...jej , ale to zleciało!
Kerna...już po połówkowym? :szok: No kiedy to... wydawało się tak niedawno, a tu już za naście tygodni będzie kruszynka w domku., super :-) Tulaski dla Was!

Justyna, wyjeżdżasz? Ale wrócisz znowu do nas? :-) Wysoki twój synuś :tak: Podobnie jak mój syn w tym wieku, był duży ale dosyć szczupły, zawsze najwyższe centyle, a teraz ma 195 cm jako dorosły facet :-) teraz jest na 3 roku studiów, już licencjat pisze.

Marta, twój Adaś też będzie wysoki mężczyzna :tak: A córeczka po Mamusi :tak: I chyba tak ma być, dziewczynkom wypada być na dolnych centylach ;-)

Pozdrawiam was cieplutko i do usłyszenia znowu !
jeszcze raz moc serdecznych życzeń dla forumowych solenizantów :happy::happy2::-)

Czesc dziewczyny!!!:-) nie wiem czy mnie jeszcze ktoras pamieta bo bardzoooooo daaaawno mnie tu nie bylo wiadomo ciagly brak czasu Moja mala juz tez od maja w przedszkolu ale jakos zle to znosi :-(za to w domu rozrabia i walczy z braciszkiem na calego jesli chodzi o wzrost to Lena jest calkiem spora jak na dziewczynke ma 99cm i wazy 14.5 kg ciuszki kupuje na 98 i 104 tzn glownie spodnie musza miec dlugie nogawki bo 98 zdecydowanie juz za ktotkie tyle ze 104 czesto i gesto sa za szerokie z zjezdzaja z pupy :sorry:no a tak na marginesie Lenie teraz dopiero wlosy ruszyly bo bardzo dlugo byla łysa za to jest platynowa blondynka bo wlosy sa doslownie biale :-D Trixi gratuluje !widze ze rodzinka sie caly czas powieksza.U nas chorubska narazie pod kontrola ale zima sie zbliza wiec zobaczymy jak to bedzie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i maluchy i do milego... postaram sie wpadac czesciej choc widze ze juz nasze forum mocno podupadlo nie ma za bardzo z kim pisac paaa...:sorry::tak:

Hej kochane cale wieki mnje tu nie bylo a wiele sie pozmienialo. Coraz wiecej z nas przemianowalo sie na "multi" mamy czego serdecznie gratuluje ;) no i troche mam tez oczekuje kolejnych pociech bardzo sie ciesze i zycze spokojnej ciazy i koncowki ;) u nas tez nastal w koncu czas przedszkola Fifis idzie od tego poniedzialku wiec zobaczymy jak bedzie ale jestem dobrej mysli. Tutaj moge z nim zostac jak bedzie taka potrzeba no i to tylko 3h a nie 8h jak w pl wiec zleci nie wiadomo kiedy ;) no i niesmialo chcialam podziekowac tym wszystkim kochanym bestia , ktore potrzymywaly mnie na duchu i trzymaly kciuki bo w koncu sie udalo i Fifis bedzie starszym bratem ;) dziekuje kochane ;*

Nty jeszcze niewiele wiem bo w uk pierwsza konkretna wizyta jest ok 12tyg ja wg bety ktora robialam w ten czwartek w polsce jestem w 5-6tyg wiec rodzenstwa mozna sie spodziewac ok 20-27czerwca :). Fifis chcialby dziewczynke my z mezem chłopca :) wasze magiczne kciuki prosze o trzymanie by wszystko bylo dobrze ;)

Korba ja kciuki trzymam :) może tym razem będzie i chłopiec i dziewczynka żeby wszyscy byli zadowoleni?
Toshi ja Cie pamiętam i też ubolewam nad tym że nasze forum podupadło :-(

Heheh powiem Ci ze przez chwile tez przeszlo mi to przez mysl ;) jednego razu tule sie do meza i mowie czesc kochanynto my blizniaki ;) on sie zerwal na nogi i mowi wypluj mi to chyba zartujesz ;) ale przynajmniej byloby juz z glowy ;)

reklama
Hej hej!!!!!!!!!!!!
Widzę że październik miesiącem powrotów :)
Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ???????????????????????????????????????????????????????????????????
Bo ja was TAK!!!!!
koRba...no wow wiadomości...GRATULACJE.... a co będzie??? a ja jako mama bliźniąt mówie nie mów hop bo ja też sobie"jaja" z bliźniat robiłam i tu masz ...są :):)
trixi...trzecia córka...a ty to masz szczęscie :tak:

85justyna, toshi, beniaminko...witajcie ja was też pamiętam ;-)

Nie obiecuję ze będę pisała regularnie, często i odpowiadała na wszystkie posty ale POSTARAM się ....ja jako mama i szefowa wielodzietnej rodziny liczę na wyrozumiałość w przypadku mojej nieobecności :)

Do góry