reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

nie wiem jak to z tym kwasem jest. Ja sama odstawiłam zresztą.:baffled: Teraz się dopytam mojej gin. Mi się wydaje, że witaminki powinno się brać jak są jakieś niedobory:tak:
A wiecie co..dzisiaj wszsytkie prawie głowa napiernicza! cos z ciśnieniem chyba:sorry2: to widzę,że w temacie szwu nic się nei dowiem...kurcze szkoda:dry:

reklama
Witam to znowu ja,wiem ,że nikt nie tęsknił,ale ja jak bumerang wracam!!!hahaah.Lubie tutaj zaglądać,dzieki "stwórcy" nie mam dolegliwości w ciąży wręcz czuję się lepiej niż zanim w nią zaszłam;););).Moja "gorsza" połówka pracę zmienia także migrujemy z Ireland do Francji:).I znowu zmiana języka mam nadzieję,że mój (łamany) angielski na początek wystarczy,żeby się tam dogadać?! hahahha.Poczytałam Was trochę,i SZOK- .K no coments... .Kerna-Listen to your heart forever!!!!.Dobrego popołudnia Wszystkim życzę:) mediumjxoabp5547d.jpg

Hej a propos witamin to moj gin zalecił mi po prostu FALVIT MAMA I KWAS FOLIOWY przez cała ciążę. Toleruję wszystko bez problemu i nie mialam zadnych mdłosci. Z tym kwasem foliowm więc jak to jest? Jednym zaleca przez cały czas a innym nie?
Wiesz moja lekarka mi mowila , ze jak sie bierze kwas foliowy w 3 trymestrze to istnieje ryzyko, ze dziecko moze w wieku pozniejszym zachorowac na astme, do takich wnioskow doszli naukowcy ale jak naprawde jest to ci nie powiem. Jak bylam w ciazy z synkiem to bralam cala ciaze i powiem ci ze mam z nim problemy , co jakis czas musze mu robic testy na astme bo te jego kaszle ciagna sie po 3-4 m-ce, wciaz go inhaluje. Ale u niego to jest tylko kaszel bez zadnych objawow.

Kerna moje 2 kolezanki mialy szew ale niestety nie mam z nimi kontaktu, ale obie szczesliwie urodzily.
Czy kwas foliowy szkodzi? - Apteki Medyczne

Ostatnia edycja:
Witam.
Wyspałam sie na maksa. Wreszcie stawowe dolegliwości mi przeszły. A pomysłu na obiad nie mam. Coś mi chodzi bo głowie ale sama nie wiem na co mam ochote. Wezme sobie zaraz porządną kąpiel z pianą to może mnie jakieś natchnienie na obiad najdzie. A wieczorkiem może kino albo jakiś romantyczny wieczorek z masażem. A jutro inwazja na sklepy ciążowe i lody u grycana.
Życze miłego dnia.

:szok:
Witam.
Wyspałam sie na maksa. Wreszcie stawowe dolegliwości mi przeszły. A pomysłu na obiad nie mam. Coś mi chodzi bo głowie ale sama nie wiem na co mam ochote. Wezme sobie zaraz porządną kąpiel z pianą to może mnie jakieś natchnienie na obiad najdzie. A wieczorkiem może kino albo jakiś romantyczny wieczorek z masażem. A jutro inwazja na sklepy ciążowe i lody u grycana.
Życze miłego dnia.

A kto wykona masaz?:szok::szok::szok:

Kerna, nie wiem jak będzie u nas z tym szwem i pessarem. Wiem, że rózne sa zalecenie, w zależności co się dokładnie dzieje. Plamień nie mamy, hormonów na podtrzymanie nie mamy. Wiec chyba tak jak nam mówią doktorzy. Żyć normalnie ale oszczędnie, bez forsowania się i dźwigania, duzo odpoczywac, ale reszta bz. Licze właśnie na to, że tak będziemy funkcjonować. Znam dziewczyne , która z pessarem musiała leżeć, ale tez i macica jej twardniała, miała skurcze i plamiła. Ja nie mam, więc? Chyba tylko to zero seksu i oszczędnie :-)

Heloł

U mnie od rano szaro na zewnatrz, ale cieplo. Chcialam wjechac autem do myjni, ale nie wiem czy ma to sens.. moim zdaniem bedzie padac.
A dzis na obiad robie pizze :-) Juz mi slinka cieknie, bo z piekarnika taki zapach dochodzi ze juz ledwo siedze :-D

pozdrowionka.

onionek daj trochę:cool2::cool2::cool2: nie badź taka:cool2::cool2::cool2:
Beniaminka niewiedziałam,że też masz! Tylko żeu Ciebie pessar?? Możefakt, żeskoro bęz dodatkowych problemów to nie jest tak źle??:confused:
A moje cycorki z indyka w lodóce w zalewie się moczą i ciekawe co mi z tego wyjdzie! Jak będzie fajowe to wkleje na wątek bo łatwe do zrobienia !

Ostatnia edycja:
onionek daj trochę:cool2::cool2::cool2: nie badź taka:cool2::cool2::cool2:
Beniaminka niewiedziałam,że też masz! Tylko żeu Ciebie pessar?? Możefakt, żeskoro bęz dodatkowych problemów to nie jest tak źle??:confused:
A moje cycorki z indyka w lodóce w zalewie się moczą i ciekawe co mi z tego wyjdzie! Jak będzie fajowe to wkleje na wątek bo łatwe do zrobienia !

Oczywiscie zapraszam cale wrzesniowe forum na pizze do mnie :-D

reklama
tak czytam o tym kwasie foliowym i wit..co jeden lekarz to inna teoria..moj powiedzial ze kwas mam brac do 3 miesiaca..co do wit stwierdzil ze skoro wyniki sa w normie to narazie mam nie lykac tymbardziej ze jem duzo owocow i warzyw..niby dzieci rodza sie takie wielkie wlasnie przez witaminy haha..dobre..i badz tu madrym..i ze przewitaminizowanie jest gorsze od niedoboru..juz sama nie wiem..ale znajac zycie i tak kupie wit jak skoncze opakowanie kwasu..

Do góry