reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Z tego kalendarza wynika, ze nie powinnam być kobietą, a moja córka dziewczynka.:-D
Ale teraz wychodzi dziewczynka... Kto wie, może to działa u mnie na opak. :p
Ja tez wysprzątałam domek. Nawet mnie naszło, żeby okna umyć, ale za zimno. Małż robi placki...
W niedziele jedziemy do moich rodziców, do Krakowa, wiec wtedy zamierzamy im powiedzieć. Ciekawe jak zareagują. :tak:

reklama
Ja tam nie wierze w nic co chińskie :-D
Przesyłam kilka fluidków powerów dla mam leniuszków...
Właśnie wstałam z małej drzemki... i nic mi się nie chce ehh

Witam dziewczyny, ja dziś w pracy ciągle cos podjadałam , aż pytali co sie dzieje ze tak wciągam ...;-)hiii, kurcze mam nadzieje ze wytrzymam z nowiną póki do gina pójde.Ze spaniem to tak od trzech dni mam ze od południa do wieczora tak mi sie chce spac ze jak w sklepie na zakupach przystane na chwile to chetnie wykorzystałabym to na krótką drzemke nawet na stojąco.hiii:blink:

Magi ja tak miała z pierwsza ciążą że mogłabym spać w każdej pozycji:tak:

Pysia do mnie coś nie doleciały, bo nadal mam lenia giganta :-p

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
To wysyłam kolejną porcje fluidków powerków:tak::tak::tak::tak::tak:
Ja mykam do łóżeczka obejrzeć jakąś komedie a potem lulu
spokojnej nocki dla was kochane
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam kobietki powiedzcie mi czy któraś ma problemy z zaparciami i wzdęciami?
Mi sie to zdarzyło 2 raz w ciągu tygodnia,poprostu coś strasznego,ból niesamowity.jak sobie z tym radzicie?

hejka. ja dziś byłam u ginekologa. Niestety nic nie powiedziała na pewno, mam tylozgięcie macicy więc nie dało się za bardzo wyczuć czy jest powiększona. Powiedziała że jest co prada miękko, ale równie miękko jest przed miesiączką. Ja myslę że zaszłamw ciążę na dzień lub dwa przed okresem, więc faktycznie byłby to u mnie dopiero 3 tydzień. Mam wizytę za 2 tyg. i wtedy już będę wiedzieć czy wszystko ok :-) Na usg jeszcze za wcześnie - powiedziała p. doktor że w tak wczesnej ciąży nie jest to dobre dla dzidzi, więc się nie upierałam...Jakoś wytrzymam te 2 tygodnie, w sumie i tak wiem, że fasolka tam jest-czuję to moją kobiecą intuicją :-)
Asiek, ja tez mam lenia, dzis całe popołudnie przedrzemałam, na szczęście moje małe szczęście ładnie się samo bawiło, całkiem jakby rozumiał :-)

Ostatnia edycja:
ja jestem w 4 tygodniu ciązy i również mam tyłozgięcie macicy,moja ginekolog zbadając mnie potwierdziła ciąże a dla upewnienia zrobiła mi dopochwowe usg gdzie było widać pęcherzyk,także była już pewna na 100% także co lekarz to inne teorie.ale napewno bedzie ok,w każdym razie trzymam kciuki:-)

hejka. ja dziś byłam u ginekologa. Niestety nic nie powiedziała na pewno, mam tylozgięcie macicy więc nie dało się za bardzo wyczuć czy jest powiększona. Powiedziała że jest co prada miękko, ale równie miękko jest przed miesiączką. Ja myslę że zaszłamw ciążę na dzień lub dwa przed okresem, więc faktycznie byłby to u mnie dopiero 3 tydzień. Mam wizytę za 2 tyg. i wtedy już będę wiedzieć czy wszystko ok :-) Na usg jeszcze za wcześnie - powiedziała p. doktor że w tak wczesnej ciąży nie jest to dobre dla dzidzi, więc się nie upierałam...Jakoś wytrzymam te 2 tygodnie, w sumie i tak wiem, że fasolka tam jest-czuję to moją kobiecą intuicją :-)
Asiek, ja tez mam lenia, dzis całe popołudnie przedrzemałam, na szczęście moje małe szczęście ładnie się samo bawiło, całkiem jakby rozumiał :-)
lekarz na podstawie endometrium tez może określić czy do zapłodnienia doszło. Ja aż tak sie nie znam, ale moja gin mojej kumpeli tak powiedziała. Ze nawet jakby do zapłodnienia doszło, to zarodek sie nie utrzyma bo endometrium jest cieniutkie....

reklama
Do góry