reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hejka
Małgos pokaz focie Dawidka, ja mojemu drugi raz musze obiac włosy bo juz tak urosły...po mnie to ma bo szybko mi rosna a ojciec nie ma:-D
Gizelka ale sie usmiechnełam z tej choinki....takie nasze małe wariatuncie..mój ostatnio ugryzł mnie w palec przez przypadek, bo cos mu do buxi dawałam...i zaczał sie rechotac jak maly wariatek, ja z niego i tak sie rechotalismy chyba przez 5 min, az musiałam sie powstrzymywac, bo bałam sie ze sie zapowietrzy tak sie chichotał mocno.
Marietta mała taka rozkoszna...hmmm naprawde az bardzo mi sie chce takiej małej kruszynki ci sie nie wyrywa jak mój synus juz, nie da sie pocałowac , przytulic...ech :-) I tak jak Tosia pisze, wystarczy ze sie paczka udała i Ty zadowolona z niej, to my tez...zwykłe dziekuje to dla nas wystarczające odwdzieczenie sie.

Marietta mała przesłodka :) chciałabym ale nie teraz ;p fajnie, że się udało chłopiec i dziewczynka :)

Rano Olek był z dziadkiem na sankach. Wiecie jaka ulga. Tak wracam cała spocona zdyszana i ledwo żywa a tak przygotowałam sobie już obiadek. Ale oczywiście jeszcze musiał wyjść o 12 bo dziadek śnieg odgarniał i trzeba było pomagać, więc ja go musiałam pilnować żeby za bardzo dziadkowi nie pomagał ;p

hej ja na momencik Marietta Gabrysia jest przecudowna mam nadzieję że i mnie nie długo takie szczęście spotka no ale na razie muszę jedno ogarnąć bo znowu Kacper choruję i znowu ma infekcję górnych dróg oddechowych jak zaczyna kasłać to aż się dusi biedactwo i wymiotuje dziś kolezanka powiedziała mi że czytała o szczepionkach dla dzieci które często chorują słyszałyście coś o tym ??

Witajcie mamusie....zaczęłam się martwić,bo michas ma dalej tak wysoką goraczkę z przerwamioczywiście,ale noc była koszmarem....wstał o 8 zjadł śniadanko,i był rozpalony mierze a tam 39.6-zrobiłam mu kąpiel chłodniejszą....i jakos spadła teraz ma 36,5 ale od 11 cały czas mi spi raz się przebudził zpłaczem,ze nie mogłam go uspokoić był cały mokry doszczętnie,przebrałam i dalej zasnął....
Dzwonię do lekarza rodzinnego a ona mi mówi,ze moze dopiero jutro przyjąć dziecko bo dzis już limit wyczerpany no i jeszcze głupie pytanie jej: a musi pani koniecznie przyjść z dzieckiem,moze tylko pani sie wydaje,ze dziecko jest chore:wściekła/y:wściekłam sie na potęgę....czekam na m jak wróci z pracy i musimy pojechac do lekarza bo widzę,ze cos jest nie tak za długo taka wysoka goraczka od wtorku tamtego tyg.....ech normalnie wszystko sie we mnie gotuje....

hejka

joasia ja tez z lodzkiego, ale o jezdzie na sankach moge pomazyc tylko, a Ty jeszcze o odgarnianiu:szok:. A te spacerki dziadkowi to by mogły wejsc w nawyk, co nie:-D;-)
marietka Gabi przecudna, taka papusna, nic tylko siedziec i patrzec:-)I podobnie jak dziewczyny ciesze sie, ze paczka sprawiła radosc, to najwazniejsze
magi z Antka jeszcze mala przylepka, lubi sie przytulac i calowac
Małgos to super ze Dawidek dzielnie zniosl wizyte u fryzjera..nas tez takowa czeka, ale chyba nie chce maszynka na razie

mały spi, spacereke zaliczony, obiadek ugotowany, teraz czas na relaks czyli bb:laugh2:

edit

Gizelko zrobcie moze badanie moczu, czesto ZUM nie daje zanych objawow procz goraczki własnie..podpytajcie pediatry jak bedziecie

Magdzik zdrowka..oj nameczy sie Kacperek, tulaski

Ostatnia edycja:
Dziękuje Wam wszystkim kochane! Trochę ochłonęłam i oswajam się z myślami :)

Kasik, justyna - tak, znów wrzesień - tak jak mi się marzyło ;-):tak:

Czy ja wiem czy córkę? Teraz to mi obojętne, chłopcy są tacy fajni że mogę mieć i drugiego synka :-D Ale tak naprawdę... głupio i banalnie zabrzmi... Aby wszystko się potoczyło dobrze do samego końca i byle zdrowe było :)

Marietko
- śliczna Gabrysia, pyzuchna taka fajna :D

Gizelko - jak dla mnie to raczej nie od ząbków temperatura, tyle dni... To już ponad tydzień przecież... Niech lekarz obejrzy Michasia. A o terminach się nie wypowiadam, ile razy ja tak miałam... Nie przyjmą bo limity wyczerpane :/

Jestem teraz taka zakręcona, że nie wiem co więcej miałam napisać :)

reklama
MAgdzik szczepienia nie chroniaprzed całym złem...Misiek dostawał synagis, jedna z nadrozszych, właśnie na wirusa powodujacego infekcję dróg oddechowych...efekt taki że ma wiecznie chore oskrzela.teraz też. Rób jak uważasz.

Witam się w zimny dzień.
Wczoraj mielismy dzień cieżki, rodzice mieli wypadek samochodowy ale wszyscy cali, mama nadal ma założony gorset ale w domu jest. Auto niestety na złom i stresu mnóstwo,ojjj wyglądało to okropnie na pierwszy rzut oka.
Moje jak wspomniałam chore, Misiek zaczyna oskrzela wiec nie fajnie ale to pierwsza choroba tym roku i tej zimy wiec nie panikuję. Walczymy bez antybiotyków, narazie się udaje i jest poprawa.

Gizela Laura miała taka wysoką gorączkę przez jeden dzień, na drugi ok 38,5 wczoraj stan podgorączkowy dzisiaj raczej bez temp. Powiem Ci szczerze, że pojechałabym na er i kazała zrobić badanie moczu, a jak masz mozliwość to sama zrób z wynikami na cito. Mogą byc zabki jasne, ale jak czujesz że to ocs innego to szukaj przyczyny i wyklucz inną chorobę.
Moze CRP z krwi? też wiedziałabyś czy infekcja czy ząbki.

Do góry