reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam
my też chorzy w sumie gorączkujemy po wizycie u lekarza osłuchowo nic a gorączka nie wiadomo skąd przed 2 dni dziś narazie nie ma ale zobaczymy co bedzie w nocy siedze całe 3 dni do jutra na opiece bo na urlop pójść nie mogłam mimo tego że mam zaległych 7 dni... eh .. a co do cen to masakra życie takie drogie wiecie co zrobiłam małe rozeznanie po sklepach i uważam że najtańszy jest Kaufland, Lidl, Biedronka, Real a najdrożej wychodzi w TESCO chociaż najbardziej lubiłam ten sklep zakupy zajmowały mi 30min ale z racji kosztów przerzuciłam się na kaufland... zrobiłam te same zakupy w tesco i zapłaciłam 297 zł a w Kauflandzie 199zł... nie wiem czy widziałyście ale w netto pampersy sleep są po 34 zł wszystkie rozmiary nabyłam 2 opakowania bo u nas na nocne sikanie tylko pampersy wchodza w grę reszta przelane....
co do wózka my mamy taki Wózek spacerowy Baby Design TRIP- stan BDB Łódź • Ogłoszenia Tablica.pl
uważam że jest rewelacyjny jest lekki mały po złożeniu ,nawet po górach śmigał i spisywał się dobrze:)

Gaja cieszę się że problem z kominem rozwiązany i możecie spać spokojnie chociaż osobiście zainwestowała bym w czujnik czadu profilaktycznie skoro macie takie niespodzianki....
Justyna ja tez się zaopatruję w ciucholandach młodego też czasem obkupię;)
Marta, Beniaminka , Kasik zdrówka życzę
Marietko życzę przyjemnego spaceru co by wam na głowę nie padało :)i szybkiego rozwiązania.

reklama
Witam kochane mamusie.....
Jejku co za pogoda....chyba zaraz położę się koło misia i przysnę,bo nawet kawa nie pomaga:szok:.
Mój m poszedł do znajomych spróbować naprawić laptopa,który padł a nie mam jak go naprawić-stary grat,może jeszcze ten złom mi posłuży:confused:....
Na szczęście misio nie choruje tak często,teraz ma katarek,który mu przechodzi bo ząbkował nam....ma tyle ząbków,że ja po 15 przestałam liczyć:-D.
A rośnie skubany,ze nie wiem co.....cora mniej ciuszków mam na niego-hehehe:szok::-D

dobry wieczor i dobranoc...
:) nie moge siedziec ni lezec za dlugo w jednym miejscu bo jak sie pozniej podnosze mam takie bole kosci "tamtych hehe" jak po porodzie ...tragedia poprostu :/
ale wole to jak bole porodowe :D

hejka

my po wizycie u pediatry, osłuchowo ok, ale infekcja nosogardła, na razie zostalismy przy syropkach, ktore w sumie sama zaczełam dawac. Ale cos ten kaszel pod wieczor jeszcze gorszy sie zrobił. I jeszcze mały jesc nie chce wcale, nie mam pomysłu co ugotowac, nawet ulubione nalesniczki nie wchodziły

Marta zdrowka zycze. My mamy zaległe szczepienia jeszcze ze stycznia ubiegłego roku, ciagle mam dylemat czy szczepic wiec odwlekamy, i pewnie do wiosny sie nie zaszczepimy. Antkowi zrobiłam syrop z cebuli, ale nie chce go pic, najpierw jezyk wysuwa i jak wie co sie swieci to pluje, inne syropy bez problemu pije.

Ksiulka dla Was tez zdrowka. Moze to 3dniowka, albo zrob badanie moczu bo ZUM czasami nie daje zadnych objawow procz własnie goraczki.
Ja od x czasu robie zakupy w Kauflandzie i Biedronce, chociaz ostatnio czesciej w Biedronce, mam najblizej, a i zakupy nie zabieraja tam duzo czasu, szczegolnie w Biedzie. Najbardziej nie cierpie Cerfura, z tego sklepu zawsze wkurzona wychodze..ale bywam tam bardzo, bardzo rzadko, głownie jak jest promocja na pampersy. W tesco u mnie znowu ciagle bałagan wiec wchodze jak musze.

Justyna jak byłam w ciazy to co tydzien lumpka odwiedzałam, w dzien dostawy szczegolnie, kupowałam głownie małemu ciuszki, bo dalej juz z brzuchem nie dochodziłam:-D. Teraz rzadko zagladam z racji tego ze mieszkam pod miastem (w sumie to na wsi:-p) 5 km, i specjalnie nie che mi sie jechac, paliwo drogie, a jak juz jestem w miescie to kupa innych sparaw do załatwiania. Ale ochote to mi narobiłyscie...
Gizelko
to super, ze Michałek tak ładnie sie chowa, nic tylko sie cieszyc:biggrin2:

jutro z siostrzyczkami wyruszamy na podboj salonow slubnych, bo ta młodociana wychodzi za maz w kwietniu i ostatni dzwonek zeby cos wybrac, zmykam, papa

witam,
co do lumpków to ja głównie dzieci w nich ubieram, dobre jakość za rozsądną cenę:tak:, muszę skoczyć dziś sobie może jakieś spodnie upoluję bo dosłownie mam jedną parę która mi została i do tego za duże i z dupy spadają jak idę:crazy:

Aaaa my dzis do dermatologa z Maksem, zobaczymy co on na tą skórę, musze próbow:zawstydzona/y:ać wszystkich możliwości

Witam,

U mnie to był chyba fałszywy alarm z tym gardłem, Adam też się trzyma poza tym, że dziś marudny strasznie no i trochę pokasłuje, ale inhalujemy się :)

Popijam kawkę i delektuje się ciszą i spokojem :D

Udanego dnia!

Gaja jak spodnie lecą z dupki to dobra wiadomość:-), acchhh jak ja bym już tak chciała

może i dobrze ale kurka nie ma kasy na zmiane garderoby:-p a w ogóle byłam w lumpku i mam jeansy za 25 zł, może dostałabym taniej ale naprawdę biegać mi się z Maksem nie chciało:baffled:, najważniejsze że są i te za duże mogę albo zwęzić albo wywalić, bo tak mi zjeżdżały że deptałam po nogawkach jak szłam i teraz pięknie postrzępionę są i zdępnięte:-p

reklama
Hej Dziewczyny!!!

Jej jak ja czekam na wiosne - taka z dlugimi dniami .Moj maluc dopiero padl spac - chialam zeyb juz do wieczora wytrzymal ale niestety padl na poduszke i w sekunde spal .
U nas tamten tydzien tez chorobowy byl - Karol zalapal grype zoladkowa - balismy sie strasznie zeby sie nie odwodnil - dostawal leki i na szczescie minelo ale spanikowalismy - wymioty u takiego szkraba sa straszne .
U nas dzis leje - pozarlam wlasnie Micalka i zapijam kawa - trzeba sie jakos wzmocnic.
Gaju ja wczoraj w lumpku 2 pary wycierakow kupilam za cale 40zl - nie umialam jednyc wybrac , bo sa super i mam 2 pary za grosze :-)

Do góry