reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam z rana
my ospy nie mieliśmy , nocki w łóżku rewelacja mimo brzydkiej pogody zaliczyliśmy wczoraj 2 spacerki jeden 30 min przed południem drugi ok 17 godzinny ubraliśmy pelerynę gumowce i po kałużach młody chodził i tuptał nogami radości co nie miara ;-) tak się wychasał że zasnoł ok 22 i nadal śpi więc mama hop na BB poczytać :) pozatym my odkąd się urodził to może z 7 dni w tym licząc zapalenie uszów nie byliśmy na polu, zawsze wychodzimy niezależnie jaka jest pogoda chociaż na chwilkę :)
Marietko trzymma kciuki oby obawy o nowe mieszkanie się nie sprawdziły będzie dobrze kochana oraz szybkiego rozwiązania :)
Gaju rozmawiałam z kominiarzem bo do nas na ksero chodzi o Twoim durnym sąsiedzie i powiedział że masz pisać do gminy i spółdzielni pisma aż do skutku bo kominiarz nic nie może zrobić masz napisać czym przypuszczalnie pali ile razy juz to głosiliście i komu w kamienicy to przeszkadza najlepiej by było gdyby kilka osob się poskarżło na niego.
pozatym chciałam zapytać jak Maxa skóra lepiej już ??
Beti co do prawka i jezdzenia samochodem to nie możesz się bać pomału ale w każdych warunkach dobry pomysł na początek brać kompana :) życzę powodzenia
Kasik mamy już wszystkie zębole:):)

odezwę się później bo skrzacik wstał pozdrawiam

reklama
Witajcie mamusie i dobrego dnia dla wszystkich....
Kasiulka już widziałam oczami jak twój mały sie cieszy i tupocze nóżkami w kałuży:-D
ja tez muszę postarać sie dla Michasia o gumowce:tak:.
Ja zaraz do pracy a potem 5 dni wolnego....szkoda bo z drugiej strony chciałabym pracować by więcej grosza było do domu.....Od poniedziałku zaczynam polowania na pracę składam papiery gdzie się da....może akurat,choć wiem ,ze zimą jest o wiele trudniej o pracę.....
Moja mamusia nadal w szpitalu:(....,ale co najważniejsze,że apetyt wrócił.
Do wieczorka kochane.....

Dziewczyny u nas nadal akcja biegunka!:zawstydzona/y:
Co jeszcze mogę podać małej żeby wreszcie ustąpiła? Wiem na 100% , że to na ząbki..:eek:

taka_ja na biegunkę najlepsze jagody osłonowo probiotyk ja bym podała elektrolit jakiś jeszcze. ostatecznie enterol albo smectę.
gotowana marchewka działa zapychająco możesz zrobić marchewkę z ryżem a jak nie to w aptece z hippa jest do picia ORS 200 kosztuje ok 5 zł to jest kleik marchowiowo ryżowy u nasz działał. osobiście najpierw bym spróbowała z jagodami powinno pomóc ale nie sok jagodowy,
pozdrawiam życzę szybkiego pozbycia się niechcianego "gościa"...

85justyna, ksiulka dziękuję za odpowiedzi:tak:

Jakiś czas po napisaniu pierwszego posta pojechaliśmy z małą na pogotowie, bo do biegunki doszły wymioty:no:Bałam sie strasznie, że sie odwodni...
Tam pediatra - na moje oko baba ok 70-tki kazała mi podać definicję biegunki!!!!:wściekła/y::wściekła/y: Nie wiem po co takie stare próchna trzymają i zajmują miejsca młodym lekarzom! ..najlepsze w tym wszystkim jest to, ze wyszłam z gabinetu bez żadnej recepty, mega wkurw...:wściekła/y::wściekła/y: Stwierdziła, że to co podaję czyli smecta, probiotyk i dieta kleikowo-ryzowa jest ok i odmówiła mi przepisania np Nifuroskazydu w syropie:eek: Szczerze mówiąc liczyłam na to, bo mała już nie chce pić smecty itp:dry:

Póki co wymioty ustąpiły, ale z biegunką jeszcze sobie nie poradziłyśmy..
ehhhhhhh......

taka ja spróbuj tego enterolu :):)jak smecty nie chce ale mówie ci poważnie jagody wam pomogą na 100% deserek z gerbera jagodowy od 4 mies. jest a jak nie to w słoiczku skondensowane czy jak sie to tam zwie 2-3 łyżeczki i przejdzie :):)

beti aby nie bylo Ci smutno, ze sama dzis na bb wiec ja na szybko sie odchaczam witam i zegnam ..dobranoc jutro wizyta u ginki ciekawe czy cos sie zmienilo:/

reklama
a ja jak zwykle spac nie mogę hha

marietkooo super że się dołączyłaś haha nie musiałam sama z sobą pisac :-D kochana trzymam kciukaski za wizytę hmm dzisiejszą już :tak:

a my sobie byliśmy na wośp ludu tyle że nie szło iść z wózkiem :-) ale pieniążki wrzucone sumienie czyste :-p

dobranoc

Załączniki

• DSC03709.jpg
    DSC03709.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC03715.jpg
    DSC03715.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC03720.jpg
    DSC03720.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 45
Do góry