reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczyny, u nas odkad wrocilam do pracy czasu brak na cokolwiek. Chyba nie potrafie sie zorganizowac. Poradzcie mi co moge dac mlodej na chrypke? Nic wiecej jej nie jest. Jest usmiechnieta, nie marudzi, wszystko zjada, wiec nie sadze, zeby ja gardziolko bolalo. Tylko ledwo wydaje z siebie dzwieki.
Dorotko mam tez do Ciebie pytanie dentystyczne:zawstydzona/y: Mialam zeba leczonego kanalowo, czy to mozliwe zebym nadal go czula? Czy nadal cos jest tam nie tak, jak trzeba? Juz mam tego zeba dosc. Od prawie dwoch lat sie z nim mecze. W koncu miesiac temu bylam zmuszona do leczenia kanalowego, a teraz mam nadal wrazenie, ze cos tam nie teges.
Gaja ja takie bole kregoslupa mialam rok temu. Marsz do lekarza!!! U mnie nie obylo sie bez zabiegow. Polecam tez rozgrzewajacy plaster z pieprzem cayenne. Piecze jak cholercia, ale mnie pomogl.
KasikN ja tez nie wiem, jak ubierac mloda. Do tego nie moge jej kupic zadnej kurtki na zime, bo nic mi sie nie podoba:angry: Chcialam kurtke i do tego spodnie, a nie caly kombinezon. Do tego sie zastanawiam nad rozmiarem. Ona teraz ma 74-80. Brac 80, czy 86?
Cos jeszcze mialam napisac i juz nie pamietam co:-p
Milego weekendu Wam zycze
Udanego weekendu zycze wszystkim.

reklama
Hejka

mały na drzemke poszedł, ale tak zaczał kaszlec ze az zwymiotowal. Dobrze, ze byłam w pokoju, az chlusneło z niego, cała buzia, włoski poduszka wsio upaprane, ale wziełam go na rece szybko, bluzke zdjełam i zasnał mi na rekach znow (na szczescie)...był taki wymeczony bo wstał dzisiaj o 6:szok:. Wszystko przez ten pieprzony katar:wściekła/y:, ze tez nie moze sie od niego odczepic:angry:

mb
z tymi rozmiarami to roznie bywa, w poniedzialek kupiłam mu 2 kurtki, jedna z Zary rozmiar 82 (12-18 m-cy), a druga z re-kids rozmiar 80 (9-12m-cy), na wielkosc takie same. Ale nie wiem czy do marca w niej pochodzi (bo jedna zwroce tylko nie wiem ktora), ale rozmiar wiekszy to prawie do kolan wiec bez sensu taka kupowac

toshi u mnie pomidorowa z wczoraj, na reszte tez brak pomysłu

dorotka ja nie mam 5, ale wyrwana dlatego bo 4 nie miała gdzie urosnac, wiec luki niet, u mnie własnie taki problem ze ciasno i zeby psuja sie jeden od drugiego, nitke dentystyczna trudna wcisnac:tak::dry:

hejka

Beniaminko cmokatek:tak:

Mb to ze zab leczony kanalowo byl raz to nie znaczy ze po paru latach nie powinno go sie spowrotem przeleczyc,zachodni lekarza podaja okres okolo 5 lat na ponowne leczenie kanalowe,bo nigdy w 100 % nie da sie wyeliminowac flory bakteryjnej,gorne zeby leczone kanalowo nawet podczas infekcji ogolnej moga dawac znac,najprosciej zeby sprawdzic nalezaloby zrobic zdjecie
mam nadzieje ze troche pomoglam

buziaki

Witam
u mnei brak czasu!
wlasnie maruda zansa,bylismy na rowerku i jak wracalismy juz zasypial mi malo nie spad z rowerka,chyba przechodzi bunt roczniaka:)czy wasze szkraby umia sie same pobawic??bo moj NIE bawi sie albo z dziecmi(ale tez dlugo to nie potrwa) albo ze mna jak jestesmy sami w domu to jak sie nim nie zajme to jeczy i wyje az go wezme na rece albo sie z nim pobawie czy wy tez tak macie?w domu nie nawidzi siedziec najlepiej byl by ciagle na dworze tam jest grzeczniutki,i jest strasznie upartyy jak cos mu zabronie to zaczyna plakac albo jeczec,straszny sie robi ten moj lobuz
oki poczytam co tam u was bo jak wstanie to zje obiad i na spacer w domu nie da nic zrobic

Przyszla mamo, uparciucha to my tez w domu mamy, jak cos zabronic, to zlosc, czerwona na buzi, krzyk i stuka nogami i piastkami , az sie smiejemy ze parę to ona ma , pewnie po mamusi :-D
Natomiast jak ma dobre dni bez bólu zęba, jest wyspana , ma humor, to bawi sę pieknie sama, najchetniej w kojcu dużym , piosenki w tle, czyta książeczki karmi lalę, rozbiera się i ubiera ;) I potrafi do godziny sie bawic, oczywiscie ja sie skradam zeby podgladac co robi, bo juz różne rzeczy wciagnela do kojca stad byla cisza: ostatnio szorty taty, ubierała je, kiedyś wazon z kwiatami i obrywala mokre płatki.Ładnie bawi sie też książeczkemi na dywaniku w salonie, można usiąść i odpocząc na sofie a ona "czyta" na głos ;) Sa jednak dni gdy tylko narękach mamy chce być i domaga sie tego cały czas. Ot jak u nas rózne humorki i dni :happy2:

Mb nie ma sprawy,jakbys miala jakies watpliwosci to daj znac,mozesz jakbys robila zdjecie wkleij fotke tego zeba,moze jakosc bedzie nie tak ale zawsze Ci pomoge
buziaki
siedzimy z dziewczynkami,leca piosenki na vivie i tanczą
malz wrocil i standardowo spi

milego wieczoru

Dorotka a może on w sen zimowy zapada;-);-);-)

Franek mnie dziś wyprowadza z równowagi, równie niestabilny dziś jak pogoda, czekam aż da sygnał że juz czas na spanie, wtedy i ja wymocze sie pod prysznicem pozamka i ksiazka i bedzie git- taki mam plan,a co wyjdzie zobaczymy.

Co do bawienia, gadzina potrafi sama sie bawić, ja czy B. musimy byc tylko gdzieś tam slyszani , badz od czasu do czasu widziani- i nie powiem to bardzooo wygodne

czesc

ja tylko szybko przywitac sie z dorotka bo widze,ze znowu pisze...

dorotko nie kupuj zadnych osmetycznych ani dentystycznych rewelacji na gruponie tj kosmetyka pt paznokcie, masaz , amseczka tak ale lepiej opuscic sobie pillingi czy tez wybielanie zebow na znizkach.

ja poszlam na scalling zebow, zenada to byla:baffled::-Dchodze 3 trazy do roku ale takiego czegus to nie mialam, wyczyscila mi w 5min:cool2: lepiej ze skora twarzy nie ryzykowac:-p

pozdr cieplo reszte mamusiek!

Gabcia zdrowa, odpuk puk ,bardzo drobniutka, ale powoli dogania chyba, nie chodzi jeszcze ale zaczyna przy meblach, zebow 4..2 w drodze. nadal karmie cyckiem, sama sobie sie dziwie ale obie tak to lubimy, ze po co rezygnowac z czegos co sie lubi

Ostatnia edycja:
Czesc Anja ,strasznie cieplo mi sie zrobilo jak napisalas
pisze juz jakis czas i powoli dolacza coraz wiecej bliskich mi osob-milusio
co do groupona to chcialam depilacje,scalingi,,wybielanie ze wzgledu na zawod kolezanka z pracy mi robi,ale dzieki za rade,moze masz racje za mala kasa do zaplacenia i moze byc lipa
najpierw i tak implant 5 musze zrobic

a tak wogole to dzien dobry wszystkich
weszlam tak pozno bo zakupy i sprzatanie,male od rana dzis masakra-jak ja ten weekend przetrwam

do pozniej

reklama
Do góry