reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

KInga zasypia sama, ale nie raz właśnie łazi po łóżeczku itp. ja jej na to pozwalam, potem jak się już zmęczy to sama się kładzie i śpi :) a ja czekam na kanapie tyłem do niej żeby mnie nie zagadywała i jak zaśnie to ją przykrywam :)

gosiunia ale warunki dobre? a w czasei tego szkolenia normalnie bys zarabiała?

reklama
Cześć dziewczyny,

my już właściwie jesteśmy po urlopie. W czwartek mąż wraca do pracy i znowu będę musiała wcześnie wstawać ( teraz to on rano zajmuje się małą). :)
Urlop mieliśmy całkiem udany, tylko pogoda słaba była - przez większość dni lało. Odwiedziliśmy rodzinę i znajomych i na tydzień wybraliśmy się nad jezioro. Małej wszędzie się podobało, jeśli tylko mogła raczkować i wstawać. :) Śmialiśmy się, że tak naprawdę to urlop miała tylko ona, bo my musieliśmy przy niej doginać. Jak chcieliśmy pograć w bilard albo kręgle, okazywała niezadowolenie (mimo, że na zmianę się nią zajmowaliśmy), bo nie była w centrum uwagi, a gdy tylko wracaliśmy do pokoju, humor od razu jej się poprawiał. :)
Jeśli chodzi o zmiany, to mamy już 3 ząbki. Przy trzecim ząbku nie obyło się bez biegunki i spadku wagi, ale na szczęście wszystko wróciło już do normy. Mała odkryła, że można zgrzytać zębami i robi to notorycznie. :) Czasami próbuje nas też podgryzać. Z nóżkami na razie bez zmian - obserwujemy - kolejna kontrola w połowie września. Decyzja odnośnie leczenia zapadnie dopiero, jak mała zacznie chodzić.

Odnośnie spania, to Karolinka też wariuje w łóżeczku zanim zaśnie. Trzeba poczekać, aż się zrobi bardziej śpiąca i dopiero wtedy da się położyć i zasypia.

witam

ja dzisiaj w kiepskim nastroju:-:)-:)-(. Ostatnio pisałam Wam o mojej przyjaciólki siostrze, ktora musiła urodzic martwa dzidzie, a dzisiaj dowiedziałam sie ze moja kuzynka ktora jest w 20 tyg. ciazy najprawdopodobniej bedzie musiał przezyc to samo, okazało sie bowiem ze dzidzia jedno płucko ma posiatkowane tzn. jak by go nie było, i w kazdej chwili moze umrzec w brzuszku. Lezy w szpitalu, a decyzja ma zapasc w czwartek, kiedy ma wrocic jakis lekarz z urlopu. Dokładnie nie wiem bo tylko z ciocia rozmawiałam, ale była tak roztrzesiona ze niewiele zrozumiałam. A były u nas w niedziele, i tak sie cieszyła ze wszystko dobrze sie rozwija, tym bardziej ze przezyła juz ciaze pozamaciczna 2 lata temu i ma tez jeden jajnik.

Poprosze o kciuki i modlitwe, moze zdazy sie jakis cud i okaze sie to pomyłka

... ja nie moge dzisiaj zebrac mysli, cały czas jestem z nia myslami, brakuje mi słow poprostu...dlaczego tak sie dzieje...nigdy tego nie pojme

[*]
[*] dla Pati i Weroniczki, juz roczek jak Was nie ma, pamietamy

Hejka,

Dla Pati i Weroniczki...pamiętamy kochane...
[*]
[*] Smutno bez Was :/

Trixi, wow jak to szybko mineło, i juz za 3 tygonie...:szok: Trzymam kciuki, odpoczywaj,to juz tak niedługo :)

Magdzik, my pobieramy krew na morfologie w czwartek, wiem e na pewno z paluszka, ma to byc na skierowaniu, zobaczymy :)

KasikN, oj...smutne to :/ Trzymam kciuki,i modlitwa zeby wszystko dobrze sie ulozylo.

Witaj Masdracula!!! :)

U nas tez klopty z zasypianiem, a drzemki...raz dziennie :szok: czasem tylko 2 rozbite po godzince.
Mamy 6 ząbkow, nareszcie przbiera, ladnie je, zdaje sie ze kropelki witaminowe pomogly , lekarz nam w czerwcu zapisal po trzydniówce, bo spadla z wagi, nazywaja sie VIBOMIL ( jak vibowit tyle ze dla niemowlat krople)
Gosiunia, szkoda ze niewypal z ta praca, ech...
A poronienia to w sumie w przyrodzie rzecz niemal naturalne, wiele z nas poronilo nie wiedzac nawet o tym, ale teraz o ciazy wiemy w 4 gora 5 tyg, a kiedys bywalo ze w 12 albo i dalej dopiero, i teraz sie kazda ciaze w Polsce podtrzymuje, czasem nieslusznie, bo natura wie swoje i dziala swoimi prawami, smutne czasem te prawa ale natura unika rozwoju nieprawidlowego zarodka, a czlowiek probuje wszystko za Boga naprawic i czesto potem jest wielki smutek jak umiera wiekszy płód, wydaje sie ze w Anglii np az tak nie ingeruje sie we wczesna ciaza, bo dopiero od 12 tyg uznaje sie ze to ciaza, robi sie USG i prowadzi ciaze, a u nas same wiecie, ze wiele wczesniej. Jakby nie bylo, poronienie to wielka trauma dla kobiety, taki nasz los kobiet :/

I dla Skrzacika... to chyba bedzie miesiąc jutro?
[*]

Dobrej nocy

tyle naczytalam tyle mialam napisac i zapomialam co i do kogo ech...
beniaminko ja gdybym nie podtrzymywala to bym synka wspanialego nie miala...
trixi trzymam kciuki abyscie wytrwaly do terminu:) juz tak blisko:) u nas jak bedzie panna to też ma być Ania :)
no i dalej nie pamietam jak co bede dopisywac :/ lece bo maly juz wariacje urzadza:(

witam:-)
My nadal w domku się kisimy, Olka jeszcze śpi:nerd: Normalnie cos jej sie stało chyba:confused:
Maks to od 6 wariuje, na szczęście po 2 godzinach usnął mi na rękach;-) No i dziś sam jakoś przetransportował się do drugiego pokoju, późno na raczkowanie ale zawsze coś:-p Przynajmniej zajęcie ma bo się skupia na tym jak dotrzeć do zabawek:-D

reklama
Hej dziewczyny!
Dawno mnie nie było. Ostatnio jakoś czasu mi brak aby tu zajrzeć. My nadal na wakacjach. Tym razem nad morzem. Jutro wyjeżdżamy i wracamy znów na mazury na 2 tygodnie. Szczerze- to już mi się nie chce. Chciała bym wrócić do domu. Ale wiem, że tam będę się kisiła w 4 ścianach.
Bartek już zaczął chodzić. Chodzi a jak chce dojść gdzieś szybko to przechodzi do raczkowania i na 4 zasuwa. Jest coraz lepiej bo robi się bardziej komunikatywny i Maciek zaczyna się z nim bawić. A wtedy śmieją się tak, że czasami trzeba ich uciszać.
3majcie sie ciepło pewnie odezwę się dopiero za 2 tyg.

A tak w ogóle to Bartek:
-wstaje o 7 rano i kładzie się o 19 -20 spać-zasypia sam.
- ma dwie drzemki po 1,5h,
-ma dwa ząbki,
-sam chodzi,
-mówi: mama, tata, baba, am (jeść), da (daj), ide (idę), Y (tzn. Maciuś)

Ostatnia edycja:
Do góry