reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie babeczki :)
Paulka i msdracula fajnie zescie sie odezwaly :)rzeczywiscie na forum cisza jak makiem zasial :) U mnie teoretycznie termin cesarki na dzien przed urodzinami Kasi czyli 24 sierpnia,ale raczej watpliwe ze dociagne ..... od dwoch tygodni mam skurcze ,biore leki i leze plackiem (wyprosilam zeby lezec w domu ,bo chociaz na lezaco moge sie z Kasiolcem pobawic).Prosze trzymajcie za mnie magiczne kciuki zeby dociagnac jak najdluzej :) Buziaki wszystkim bb ciotkom !

trzymam kciuki kochana!!! A jak zareagowałaś na wieść o ciąży? jak tż? planowaliście? kurcze ja już sama nie wiem kiedy najlepiej starać się o kolejne...A różnica wieku tylko rok, szok :D ja po porodzie dostałam okres dopiero po 8 miesiącach więc u mnie by nie było szans wcześniej raczej :D

Witam
Młody spi a mnie pralka pierze zaraz pewnie skonczy
pozniej do pracy i tak minie kolejny dzionek
odliczamy dni do roczku:-D

to o której ty zaczynasz pracę ? :D ja wczoraj tyle prania zrobiłam, że szok i dzisiaj mi się nudzi :rofl2: a pranie lubię robić :D

też musze pomysleć o butach..bo mała powli zaczyna chodzić. Po trawie i w domu na boso lub w skarpetach bo tak najlepiej przy nauce chodzenia, ale jak zacznie więcej chodzić to buty będą konieczne...

Wczoraj cały dzień myslałam o biednym skrzacie...trzeba doceniać każdy dzień jaki mamy...i że mamy zdrowe skarby :tak:

reklama
Gosiuna kciuki zaciśnięte :-)
Trixi obyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku :-) a imię dla drugiej pociechy już wybrane?? ;-)
Msdracula hej :tak: co do jedzenia to ostatnio czytałam że w wieku 11 msc dziecko może mniej jeść bo po prostu nie ma na to czasu i mniej tego jedzonka też potrzebuję poszukam potem tego artykułu i go wrzucę tutaj:)
Marta ogromną ma Adaś stopę :szok: u nas jest 20 a co do drugiego bobasa to ja bym chciała na wiosnę tak więc jak dobrze pójdzie to za rok zaczniemy staranka :)
a my w przyszłą środę mamy operację na tą przepuklinę i mam głupie pytanie czy jest możliwość pobrania małemu krwi na morfologie z palca?? bo cały czas mam przed oczyma widok jak grzebała mu tą igła w tym ręku i aż mnie ciarki przechodzą blee a tak poza tym odkąd młody zaczął sam dreptać to ma całą głowę obitą zalicza wszystkie szafki stoły i wszytstko w co można głową przywalić :)

Magdzik - on cały duży, także proporcje zachowane :D:-D:tak:;-):-)

My mieliśmy morfologię z paluszka, Adaś tylko się patrzył jak krew kapie :-D:szok::-) Zero jakiejkolwiek reakcji prócz ciekawości co to tam spływa :D

Hejka!

Zauważyłam, że od kilku dni Max ma ogromne problemy z zasypianiem. Wala się po łózku conajmniej godzinę zanim po prostu padnie. Nie wiem jak mam się zachować.
Wcześniej spał raz do południa i raz po południu ale od kiedy ma te problemy to stwierdziłam, że może jemy wystarczy już tylko jedna drzemka w ciągu dnia. A ta musi być zaraz po obiedzie bo jakbym go połozyła później to by zaspał za długo i potem cyrk wieczorem.
... normalnie nie wiem... właśnie się wala po łóżeczku, już z 10 razy go kładłam bo ciągle wstaje. ale trze oczy i ziewa, marudny więc śpiący....
???

Poszukałam i znalazłam ten wątek: https://www.babyboom.pl/forum/spani...ypiania-9-miesieczne-dziecko-5526/index3.html
Spróbuję metody 3-5-7 nastepnym razem. Max po kolejnych kilku razach kładzenia w końcu padł i śpi.

Ostatnia edycja:
o tej metodxzie 3-5-7 słyszałam, ale co zrobić jak moja córa nie płacze tylko położe ją do łóżeczka a ona sie podnosi, smieje i bawi poduszkami :p

jak była mała, aż tak do 6,7 miesiąca zasypiała sama w łóżeczku, ale odkąd siedzi i wstaje to juz nie da rady.. chce ją nauczyć samej zasypiać, ale co mam co sekunde odrywać ją od barierek i kłaść na poduche ;/

No to masz tak jak ja.
Max łóżeczko traktuje jak salę gimnastyczną na której w końcu może stawać na nogi ile wlezie. I wyrzucać wszystko co ma pod ręką ze smoczkiem włącznie :-)
Jest metoda mówiąca, że kiedy dziecko potrafi już stać to należy konsenkwetnie je kłaść, nawet ponad sto razy aż w końcu uśnie. W kolejnych dniach tych kładzeń powinno być coraz mniej. Aż dziecko zrozumie, że nadszedł czas spania a nie psot.
No cóż, zobaczymy...

Hausfrau u mnie od dwóch dni są problemy z zasypianiem jest jeden wielki ryk ale może w końcu mu te zęby idą bo ogólnie jest strasznie marudnyyyy:wściekła/y:

trzymam kciuki kochana!!! A jak zareagowałaś na wieść o ciąży? jak tż? planowaliście? kurcze ja już sama nie wiem kiedy najlepiej starać się o kolejne...A różnica wieku tylko rok, szok :D ja po porodzie dostałam okres dopiero po 8 miesiącach więc u mnie by nie było szans wcześniej raczej :D
Mysmy chcieli rok po roku i jak widac sie udalo :) Moj gin obejrzal szwy po cesarce i dal nam "zielone swiatlo" :)

Madzik20 - tym razem bedzie Ania :)

Wszystkim dziekuje za kciukole !!!

Ślicznie dziękuję za kciuki ale okazaly się niepotrzebne. Ja nie wiem po co dzwonili do mnie:angry:
Jakieś naciągactwo i tyle. Ja w ofercie zaznaczyłam że interesuje mnie praca tylko w księgowości i administracji. A facet jak się go spytałam co dokładnie będę robić, to mi powiedział że będę pomagać prowadzić biznes. Jak się go spytałam jak mam pomagać to mi powiedzial że prawie roczne szkolenie mnie tego nauczy. :baffled:Ale przynajmniej jedno doświadczenie życiowe więcej :blink:

reklama
witam,
ja leczyłam zatrucie cały weekend, normalnie myślałam, że się wykończe i siedzę na L4 i mnie już cholera bierze bo przecież wyjść nie mogę a Maks tak daje w kość, że mam dość, u nas pogoda super to bym wsadziła w wózek i na spacer i z głowy a tak kiszonka w domu nie do zniesienia:baffled: ja nie umiem tak w domu siedzieć wtedy czuję się jeszcze gorzej:baffled:

U nas też z wieczornym zasypianiem były cyrki ale to przez to zauważyłam, że /Maks za późno był kładziony tzn za długą przerwę miał i gorzej usypiał, wariował na całego wtedy;-) A od 2 dni kładę go po 4 gdzinkach od wstania po drzemce i jest ok:tak:

Do góry