reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Gaju życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)
rapucho u nas nocka nie była zła tak dla odmiany. Dałam małemu panadolu bo te nocki ostatnie to chyba zębole, nic się nie wyrzyna ale chyba następne przeciskają się przez okostną i dlatego tak wariuje.

reklama
witam podczytuję co u was ale jakoś pisac nie ma o czym bo monotonia :) mały rozwija się dobrze wczoraj sam stanoł kilka razy w łóżeczku uwielbia spać na brzuchu męczy nas katar odpuściliśmy basen w niedzielę z tego powodu i pojechaliśmy na Krupówki mały świetnie się bawił bo na podwórku to zadowolony sama droga do Zakopanego nawet fajnie mineła i grzeczny był ale spowrotem katorga nie umial zasnąć darł się nie wygodnie mu chyba było już... dziś powiedział MAMA jak wychodziłam do pracy rano :) dorobiliśmy się 6 ząbka zaczynamy raczkować po mieszkanku potrafi przepełzać z jednego końca na drugi...z siedzeniem różnie bywa zależy jak mu się chce :)
Gaju życzę zdrówka
whitneyxx-fajnie że ze zdrókiem lepiej :)
aa mam pytanie do mamusi która karmi Hippem ile płacisz za mleczko ?? bo młody chyba do Bebika się nie przekona bo dalej czasem ulewa... co po Hippie mu się nie zdarzało..

Hejka!

Byłam wczoraj u neurologa z Maxem i ... jestem w lekkim szoku.
Lekarz oglądał go i oglądał, mruczał, że się świetnie rozwinął i tak dalej. Nagle zagląda mu między pośladki i widzi dołeczek... (Steißbeingrübchen po niemiecku, nie wiem jak po polsku) i mówi, że z powodu tego dołeczka Max musi mieć sonografię głowy??? Myślałam, że lekarz robi sobie ze mnie wielkie jajo!

Tutaj fotka z jednej stronki o jaki dołeczek chodzi: P�diatrie in Bildern - Kinderkrankheiten im Bild :: ::

Poczytałam trochę i ma to związek z pozostałościami po życiu płodowym. U niektórych dzieci ten dołeczek jest nawet otwarty. Tam gdzieś idzie rdzeń kręgowy i może mieć w tej dziurce ujście.
Nadal nie za bardzo to rozumiem ale lekarz powiedział, że zawsze jak takie coś zauważą u dzieci od razu je wysyłają na prześwietlenie.
Czasami cała sprawa kończy się jakąś operacją :szok: :baffled:

??? Wiecie coś o tym bo w necie niewiele a ja nie wiem jak to po polsku jest...???

Witajcie
Dziś ponownie zapowiada się super pogoda więc część dnia spędzimy na powietrzu :-) Ninka teraz ma drzemkę, bo dziś już chwilkę przed 6 się zerwała, ale za to noc bardzo dobra, od 20 do 2 się nie budziła :tak: później już nieco gorzej, ale to i tak świetnie jak na nas ;-) wczoraj po południu mała podjęła próby raczkowania- podciąga ładnie kolanka pod siebie i próbuje złapać równowagę, wiadomo, że jeszcze jej to nie wychodzi, ale teraz to już pewnie szybko pójdzie :-) i ślicznie je już obiadek i deserek. W sklepie ekologicznym kupiliśmy w piątek dynie i ziemniaczki, bo to ulubione danie Ninki póki co i mam zapas 8 dużych porcji więc pewnie 2 tyg na tym pojedziemy :-D a jak jej się znudzi to zrobimy przerwę na coś innego.
A teraz tak zupełnie nie na temat, ale coś kojarzę ,że mamy tu znawczynie psiaków-
Milka (maltańczyk) strasznie wyje i szczeka jak wychodzimy bez niej i ma zostać sama w mieszkaniu- jak jej tego oduczyć ? Normalnie masakra ...:szok:
Hausfrau- niestety nie pomogę, nie słyszałam o czymś takim :no:
ksiulka- to super postępy! słowa mama jeszcze u nas nie było, ale podobno jak rozwija się motoryka to mowa czeka więc mamy czas, gratuluje nowych umiejętności!:tak:
Joasia- to super ,że panadol nieco pomógł. Moja niunia przez ząbki i kiepski humor w związku z wyrzynaniem strasznie przyzwyczaiła się do smoka podczas zasypiania, bo do tej pory baaardzo mało go używała, a teraz rzadko bez niego zaśnie, ale w ciągu dnia go nie stosujemy.

Hejka!

Byłam wczoraj u neurologa z Maxem i ... jestem w lekkim szoku.
Lekarz oglądał go i oglądał, mruczał, że się świetnie rozwinął i tak dalej. Nagle zagląda mu między pośladki i widzi dołeczek... (Steißbeingrübchen po niemiecku, nie wiem jak po polsku) i mówi, że z powodu tego dołeczka Max musi mieć sonografię głowy??? Myślałam, że lekarz robi sobie ze mnie wielkie jajo!

Tutaj fotka z jednej stronki o jaki dołeczek chodzi: P�diatrie in Bildern - Kinderkrankheiten im Bild :: ::

Poczytałam trochę i ma to związek z pozostałościami po życiu płodowym. U niektórych dzieci ten dołeczek jest nawet otwarty. Tam gdzieś idzie rdzeń kręgowy i może mieć w tej dziurce ujście.
Nadal nie za bardzo to rozumiem ale lekarz powiedział, że zawsze jak takie coś zauważą u dzieci od razu je wysyłają na prześwietlenie.
Czasami cała sprawa kończy się jakąś operacją :szok: :baffled:

??? Wiecie coś o tym bo w necie niewiele a ja nie wiem jak to po polsku jest...???
ja o niczym takim nie słyszałam. Aż sama sprawdzę czy ma taki dołeczek;

U nas nadal zębów brak. Za to Bartek zaczął ładnie sypiać w nocy. Zasypia ok 20, budzi się tylko raz na jedzonko i wstaje punkt 6 rano. A przed snem to wcina jak dziki. Potrafi zjeść 180 gęstej kaszy i jeszcze domaga się mleka. Wypija go 90ml i idzie dopiero spać. Próbowałam mu dać zamiast tego co innego do picia ale wypluwa i płacze do póki nie dostanie mleczka.
Ślini się jak dziki. Chyba zęby już blisko.

Dziewczyny,mam pytanie-czy któraś przyjmowała Depo-provera?Ja pierwsze wstrzyknięcie miałam 22.02.,w marcu dostałam normalnie okres-trwał 6 dni(zawsze 4 miałam) a w tym miesiącu wcale(po 10.04. by mi wypadał)-czy to działanie leku,bo chyba w ciąży nie jestem,czułabym przecież,a zresztą jak miałam dostać czułam się tak jakbym normalnie dostała.

U nas też ładnie ciepło.Wczoraj po południu rozebrałam małą z rajstopek(w domu) i założyłam body na krótki pod bluzkę,ale zmarzła,miała zimne rączki a dzisiaj już zaziębiona.Powiedzcie jak Wy ubieracie swoje maluchy jak są w mieszkaniu?

No i co do nocki to poprzednia była super-po ok 7 godzinach od zaśnięcia zaczęła ruszać się w łóżeczku i wzięłam ją do karmienia.A dzisiaj po 3 godz już obudziła się.I cycka pół godz żeby jej starczyło-a Wasze jak?

Hausfrau hmm.. mój mąż ma taką dziurkę ale jakoś nigdy nie zwracałam na to większej uwagi aż sama o tym poczytam z ciekawości..
Monika ja zakładam body z długim rękawem i rajstopy bądź skarpetki ;-)
Agata ja również się zastanawiałam nad takim dmuchany kojcem ale mam za małe mieszkanko a rupieci już tyle że ho ho :-)

U nas również zębów brak, próbujemy raczkować ale nie potrafi jeszcze dobrze utrzymać równowagi ale za to już ładnie siedzi. Pogodę też mamy piękną właśnie wróciliśmy ze spacerku zjemy coś posiedzimy troszkę w domku i dalej ruszamy na spacerek ;-)

reklama
Hausfrau Laura ma właśnie taką kreskę o jakiej pisała Saraa, ale zaraz po urodzeniu wydaje mi się że to była dziurka, może nie tak głeboka jak ta na zdjęciu, ale jednak. Teraz nie wiem czy mam się przejmować:confused:, podejrzewam że jak bym poszła z tym do lekarza to by to zlekceważył.
K8sad niezły głodomorek, ale chciałabym żeby moja hrabina tak potrafiła najeść się na zapas i spać potem ładnie.
U nas noc standard 3 pobudki na papu:baffled:, nasikała na łóżeczko i 2 razy mi na łóżko. Co ją przełożyłam to obsikiwała nowe miejsce:nerd:, no i przebieranie w suche ciuchy przy wielkim krzyku. Ale z rana miała trochę litości i jak się obudziła to cicho bawiła się suwakiem od poduszki i dała mi pospać do 10.30 tak że nie jest źle;-). Pogoda znowu super, zaraz wcinam obiad i spadam na spacer.

Do góry