reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Agata podziwiam. Ja dostalam ostatnio takiego lenia ze szok.
Gaja zdrowka dla malucha
Ropucha my zaczelismy w domu polewac glowke malej, tak zeby jej woda na oczka leciala. Po wolutku przyzwyczajalismy ja do tego. Efekt- na zajeciach jako jedno z dwojki dzieci nie plakala, gdy pani polala jej glowe. A o plywaniu takich maluchow bylo ostatnio troche w ddtvn: Czy noworodka powinno się uczyć nurkowania? - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN

reklama
Witam Kochane :) Moja Kaska skonczyla kurs plywania "minirybka" i jest to naprawde radocha dla dziecka ,grupa byla 5 osobowa zajecia naprawde super ,z zanurzaniem nie bylo najmniejszego problemu :) Teraz od 3 maja robimy drugi kurs "delfinek " :)
Ja nie szczepilam dziecka na nic i szczepic nie bede ! Zmienilam tylko lekarza ,bo ten u ktorego bylam wczesniej nie dopuszczal takiej mozliwisci (mimo ze w DE szczepienia nie sa obowiazkowe) ten u ktorego teraz jestesmy powiedzial tylko ze to indywidualna sprawa rodzica i jezeli bysmy kiedykolwiek chcieli zaszczepic lub porozmawiac na temat szczepien to on jest na to otwarty.
W zeszlym tygodniu bylam na polowkowym USG i ..... na 100% druga dziewczynka :) zeby bylo smieszcniej termin mam na 1-2 wrzesnia (tak jak przy Kasce) ,ale znowu bede miala cesarke a ze moj gin robi cesarki planowane w srody to mala ma szanse urodzic sie na dzien przed urodzinami Kasi :) Pozdrawiam Was wszystkie baaaaardzo serdecznie !!!

Marja jeżeli chodzi o dady to ja mam 4 i 5 jak 3 będą dla Ciebie za małe to mogę wysłać ci po jednej z moich

a co do szczepionek to ja mam wyrobione już zdanie i naprawde wkurzają mnie reklamy szczepionki przeciwko rota i pneumokokom, raz to się nawet popłakałam bo wydają miliony na kampanię reklamową a szczepionki kosztują niemałą kasę i nie każdego na to stać... i te biedniejsze matki (np ja) nie kochają swoich dzieci??!! (jak mogłoby wynikać z tych bzdurnych reklam). A prawda jest taka że te szczepionki nie chronią przed wszystkimi szczepami i są "przestarzałe" (bakterie cały czas mutują), szczepionka na rota też nie działa na wszystkie wirusy, tylko na wybrane (bo przecież wirus hiv jest najpopularniejszym rotawirusem)

a tak pozatym to miłego dnia życzę wszystkim :-)

Dzieki wielkie , jak cos to sie usmiechne do Ciebie;-) .Jednak mysle,ze w3jke wejdzie - Huggisy 3jki uzywamy ,pampki active tez chociaz sa juzprzymale ale zostala 1 paczka wiec ja skonczyc musimy . A chodzimi glownie o to,zeby zobaczyc czy uczulac nie beda - bo te stare dady go uczulily ale to dawno bylo no i stara wersja:-).

Witam!

Matko, ale jestem dzisiaj połamana... dwa dni Małż zabierał Maxa do teściowej a ja jak wariatka okna myłam, parkiet polerowałam i takie tam prace... teraz mam.

Planuję zakupy i jakoś nie mam pomysłów. W przyszłym tygodniu tutaj piątek wolny i sklepy zamknięte. Więc albo świąteczne zakupy w sobotę (ale pewnie będzie szał w sklepach) albo już w czwartek kiedy auto mam dopiero od 20-stej.
Czasami się zastanawiam czy nie zwariuję :rofl2: :szok: :rofl2: trzeba o tylu rzeczach myśleć.

W nocy u mnie tylko 2 stopnie były!!!

Pozdrawiam!

Witam i ja!

Agata miłego wieczoru z małzem zycze, zazdroszczam:tak::tak:

Justyna mnie tez wkurzaja te reklamy o szczepionkach, a najbardziej ta z pustym łozeczkiem własnie:wściekła/y:. I chociaz mogłabym sobie pozwolic go na zaszczepienie małego to i tak nie szczepie na nic dodatkowego:no:. "A co ciekawe to Ci co nie maja kasy to kombinuja zeby zaszczepic skojarzonymi, a Ci co ja maja czesto szczepia nie skojarzonymi" - to sa słowa połoznej ktora była u nas po porodzie.

Trixi to super, ze corcia, Kasia bedzie miała kompanke do zabaw:-)

hausfrau to moze Cie zaprosze i mi posprzatasz domek:-D:-D. Co prawda okna juz pomyte, ale podłogi jeszcze kwicza. A tak na serio to zazdroszcze ze juz masz posprzatane, ja moze jutro cos popchne

u mnie tez zimno, az z domku mi sie wychodzic nie chce. Ale zaraz kłade małego na drzemke i zmykam do fryzjera, bo juz w lustro patrzec nie moge.

Miłego dnia wszystkim

Trixi - gratuluję, super!!!
A ja muszę się wyżalić, bo już psychicznie nie wytrzymuję .
U nas znowu jelitówka, kolejny dzień mam biegunkę, od poniedziałku jestem na L-4.
Kamil ma anemię, dostałam skierowanie na rehabilitację, bo nie podnosił główki, ale poradnia nieczynna do maja. A teraz jeszcze nagły spadek masy ciała. W dwa dni ubyło mu 100g, 2 miesiące temu ważył 5720 a dziś 6100, dwa dni temu 6200, 3 tyg. temu 6400. W ciągu dnia od tygodnia w ogóle nie śpi. Jestem załamana zestresowana, jeszcze mam cały czas upławy, a byłam u gin. i jest niby ok. Za chwilę wychodzę do lekarza. Trzymajcie kciuki!!!

Cześć dziewczyny,
ja nie myję okien. :-) Zatrudniam do tego mojego siostrzeńca. :-) Ma wprawę w myciu okien. I są z tego obopólne korzyści - on ma trochę kasy, a my nie musimy zajmować się tym, czego nie lubimy robić. ;-)

Moja mała kropka wstała dzisiaj w wyśmienitym humorze, więc pełzała sobie po łóżku. Jak jest zła to tylko leży i krzyczy, żeby ją zabrać. :-) Teraz też jest u siebie w łóżeczku i gada po swojemu, więc mogę trochę popisać.
Pogoda u nas zdecydowanie się poprawiła, chyba po obiadku wybierzemy się na długi spacer. Małej bardzo podoba się w spacerówce - ogląda sobie widoki, a jak jest śpiąca ustawiamy oparcie na najniższy poziom i bez problemu zasypia - oby tak dalej. :)

Miłego dnia i weekendu, dziewczyny!!!

Anitas, to rzeczywiście słabo. Trzymam kciuki!!!
Trixi, zazdroszczę tego kursu pływania. Ja też planowałam zapisać małą, ale niestety ciągle ma gips. Na szczęście teraz taki krótki pod kolanko, więc możemy ją kąpać w wanience - chociaż jest przy tym trochę zabawy. Zakładamy worek na nóżkę i jedna osoba uważa, żeby go za bardzo nie zamoczyć, a druga myje małą. To i tak lepsze niż mycie chusteczkami, bo Karolinka nie należy do dzieci, które leżą grzecznie na przewijaku. ;-) AAAA, i gratuluję drugiej dziewczynki :-)

Ostatnia edycja:
U nas jednak nocki nie takie rewelacyjne jak miałam nadzieję po tej jednej całej przespanej. Ale jest lepiej bo hrabina przesypia minimum 3 h:tak:. Mam nadzieję że nie zapeszę.
Pisałyście coś o monotonii w menu dziecka, u nas też teraz monotonnie bo mama jak była, narobiła dla Laury zapasów zupy i codziennie je to samo, ale nie narzeka;-).
W jakiej postaci dajecie dzieciom jajco i jak często można? Bo mi mama pokazała jak smażyć na talerzyku na parze bez tłuszczu, tylko że jak ja wczoraj zrobiłam hrabinie to wypluwała:baffled:, a mojej mamy ładnie jadła, chyba za mocno ścięłam.
Mb1 super link, dzięki wielkie. Próbowałam wczoraj hrabinę zachęcić do pełzania tym sposobem o którym pisałaś, ale nic z tego, od razu przewala się na plecy, nienawidzi leżeć na swoim brzucholu.
Trixi gratulacje córy
Laura mi właśnie przed chwilą poleciała na czoło:baffled:. Siedziała na podłodze, bawiła się zabawkami i nagle coś ją przyciągnęła grawitacja zbyt mocno, nic jej się nie stało, ale płaczu było że ho ho, bardziej się wystraszyła. Nie mogłam jej uspokoić, dopiero wypróbowany sposób zadziałał, posadziłam ją sobie na głowie:rofl2:.

Trixi - gratuluję, super!!!
A ja muszę się wyżalić, bo już psychicznie nie wytrzymuję .
U nas znowu jelitówka, kolejny dzień mam biegunkę, od poniedziałku jestem na L-4.
Kamil ma anemię, dostałam skierowanie na rehabilitację, bo nie podnosił główki, ale poradnia nieczynna do maja. A teraz jeszcze nagły spadek masy ciała. W dwa dni ubyło mu 100g, 2 miesiące temu ważył 5720 a dziś 6100, dwa dni temu 6200, 3 tyg. temu 6400. W ciągu dnia od tygodnia w ogóle nie śpi. Jestem załamana zestresowana, jeszcze mam cały czas upławy, a byłam u gin. i jest niby ok. Za chwilę wychodzę do lekarza. Trzymajcie kciuki!!!
Tak mi przykro, że u Ciebie taka sytuacja. mam nadzieje, że wszystko się szybko ułoży i wróci do normy.
Trixi gratuluje córeczki. Też bym chciała córkę. Zazdroszczę Ci bardzo.

A tak z innej beczki to dzisiejsza noc była do DUPY!!! Bartek co godz budził się z płaczem. Ma katar i tego siusiaka czerwonego wiec poszłam z nim wczoraj do lekarza. Pani doktor powiedziała: "ma delikatne zapalenie-przemywać rywanolem i smarować maścią. A katar to wynik szczepionki z 4 kwietnia" Postawiła diagnozę nawet go nie badając. Dziś w dzień to samo co w nocy. Cały czas go noszę bo jak go położę to płacz. Mam żal że nawet go nie zbadała. Chyba dziś też u niej zawitam. Gorączki nie ma bo patrzyłam i max miał 38. A jak mierzę to przeważnie 37,5. Boje się bo jak Gaja napisała, ze jej synka męczył katar i lekarz go zbadał to wyszło zapalenie oskrzeli. Może i on to ma.
Udało mi się wczoraj umyć okna i posprzątać pokój Macka na glans. Jak mój M wrócił i wszedł do jego pokoju to powiedział, że tak czysto to nasz syn jeszcze nie miał :) Fajnie takie coś usłyszeć ale dziś jestem w lesie. Nic nie zrobiłam bo Bartek u mnie non stop na rękach. Strasznie mnie to dobija, że w domu duży bałagan a ja nic nie mogę z tym zrobić. Jak ktoś do nas przyjdzie to spalę się ze wstydu. Nie lobię pokazywać, że nie daję sobie rady.

reklama
Trixi super wieści. Będzie Kasia miala prezent urodzinowy. I pomyślec że już jesteś na półmetku;-). Ale ten czas leci.
k8sad nie przejmuj się tak. U mnie sytuacja wygląda podobnie. Ale ciocia mi natłukła do głowy że nie jestem robotem i nie dam rady zrobić wszystkiego sama. Tym bardziej przy tak małych dzieciach. Głowa do góry.
anitas_2 dużo zdrówka !!!!
Dobrej nocki życzę :)

Do góry