reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam, dawno nie pisałam nic na wątku głównym.. Dzisiaj mnie tak tknęło i przegladałam sobie nasze wrześniowe archiwum i zdjątka maluszków po urodzeniu. Kurczę jak ten czas szybko leci.
olcia współczuję Ci tych infekcji maleństwa. My też się borykamy z okropnym katarkiem i teraz czekam na wizytę u laryngologa, bo to najprawdopodobniej coś z błoną śluzową noska.
Joasia jejku jak fajnie, że chociaż tata mówi... Moja tylko marudzi ciągle i nie chce narazie nic mówic...

reklama
Dzien dobry :-)

My zaraz wybieramy sie z Julka na wystawe kotów rasowych, u nas piekna pogoda, bardzo cieplutko :tak:

Joasia, to cieszę się, ze i u Ciebie 1 dzien pracy minal łagodnie :-)I oby tak dalej , prawda? :-)

Olcia, biedna Amelcia, juz takie poważne leki musi brac :( Olcia, a czy lekarz zlecil wam badanie na pasożyty? Konkretnie na gliste ludzka....wiem ze brzmi strasznie i niedorzecznie, ale wiekszosc przypadkow astmy u malych dzieci to glistnica....Ona daje objawy sokrzelowe, astme, kaszel, dusznosci, podkrązone oczka , tylko czesto nie wychodzi za 1 razem w kale, mozna z krwi testy zrobic. Ja jako dziecie mialam , teraz ma 4 miesiaczna corka kolezanki, i astmatyczna corka kolezanki z pracy wreszcie wyzdrowiala po ujawnieniu sie tego pasozyta i pozbyciu sie go z organizmu. A zjesc jaja pasozyta to nie jest problem, nawet w niedomytych sloiczkowych jarzynkach moga byc, w kurzu, ziemi, nieumytych raczkach innego dziecka. łatwo sie tego pozbyc , a lepsze to niz astma na cale lata i tony sterydow...ale nie zawsze to taka banalna przyczyna :( Wspolczuje Twoim znajomym takiej przykrej diagnozy...i co tu robic :-(

Angelus, ja tez gnalam uteskniona do malutkiej z pracy...jak na skrzydłach :-)

Pieknej niedzieli !!! :-)

Witam!

A z smutnych rzeczy -to moja kolezanka jest w ciazy (15tc) i okazalo sie w 12 tc ze dzidzius jest bezczaszkowcem:( masakra jakas -biedni to pierwsza ciaza-jej kochane cieszmy sie naszymi kruszynkami

To naprawdę smutne... trudno sobie wyobrazić jak się teraz czuje twoja koleżanka. Na pewno ma miliony myśli... współczuję jej i życzę jej dużo siły!

Malutki ma drzemke wiec skorzystam i napisze co u nas!
Wsadzam juz go do chodzika...i powiem wam ze juz tak w nim smiga wszedzie sam dojdzie wszytko sciaga,dzisaj to tatusia telefon jadl:).
Mysle co by tu mu na obaid zrobi.....??
N snaidanko jelismy parowke to troszk emu dawalam jak tylko powiem AM to dzioba odtwiera odrazu i tak mu smakowalo ale dalam troszunie i chlebka z maselkiem...nie lubi obiadkow sklepowych ze sloiczka a moje jak mu zrobei to wcina nie solne i nei pieprze ale mu bardziej smakuja.Mysle cos z makaronem mu dzisaj zrobic moze macie jakis pomysl??
Milego dnia dziewczyny

Malutki ma drzemke wiec skorzystam i napisze co u nas!
Wsadzam juz go do chodzika...i powiem wam ze juz tak w nim smiga wszedzie sam dojdzie wszytko sciaga,dzisaj to tatusia telefon jadl:).

A nie boisz się, że sobie krzywdę zrobi w tym chodziku? Ja jestem przeciwniczką tego wynalazku. Mojemu 30-letniemu koledze, który miewa problemy z kręgosłupem, rehabilitant powiedział, że to skutek używania chodzika, gdy był mały. Podobno bardzo niszczy się miednica.

Trixi gratuluje pierwszego usłyszanego "mama" zapewne cudowne uczucie:-)
Beniu dla ciebie też wielkie gratki za udany pierwszy dzień w pracy
Justyna u nas też sąsiad dopiero co skończył remont, a Kacper wszystkie te prace remontowe przespał a ja za to zrywałam się na równe nogi (często zaczynali wiercić koło 21-22:wściekła/y:) ale dla pewności zrób badania przynajmniej się uspokoisz ;-);-)
Kasik w kwestii ubierania u mnie wygląda tak samo ;-)
ksad mój brat dopiero co skończył przedszkole i też dzień w dzień były na niego skargi codziennie siedział za karę i też wszystko się zaczęło jak się za kumplował z jednym chłopcem który lubił po rozrabiać od tamtego czasu stał się nie do wytrzymania teraz jak chodzi do szkoły to trochę się uspokoił:dry: ale naprawdę duży wpływ mają dzieci na siebie może jednak warto spróbować takiego spotkania z psychologiem dziecięcym ??
Joasia my właśnie też przechodzimy pomału na bebilon pepti ale jakoś ostatnio Kacprowi nawet zwykłe mleko nie smakuję a pepti to już w ogóle:-(
Olcia zdrówka dla Amelci;-)
a u nas dziś piękna pogoda była i zaliczyliśmy 5cio godzinne spacerek po okolicy zjeżdżaliśmy na zjeżdżalni trochę się po huśtaliśmy a jak wróciliśmy do domku to okazało się że Kacperek ma cały nosek i policzki opalone na różowo jutro rano pójdę do drogerii i kupię jakiś krem ochronny na buzie bo teraz jak ma taką czerwoną to nawet nie wiem czym go posmarować?? Myślałam że uda mi się coś więcej naskrobać ale muszę Kacprowi kolację przygotować i kładę się spać bo padam po tym spacerku;-)

Ale tu cicho dzisiaj, widać, że część osób już pracuje. :) My od 7 jesteśmy już na nogach. Karolinka od wczoraj bardziej marudzi, może to ząbki. Chwilę pobawi się na macie, a potem ustawia się w moim kierunku i krzyczy, żeby ją zabrać. I tak do wieczora. Ze spaniem też jest gorzej niestety. No...... już woła......

Cześć wszystkim!

My też od 7 na nogach. Teraz Adaś drzemie. A ja usiłuję dodzwonić się do naszej przychodni - często graniczy to z cudem! Jutro mamy USG brzuszka - kolejne - ze względu na bakterie w moczu, które ciągle są. Furaginę ma przepisaną, a wcześniej łykał 2 różne antybiotyki :/ Ogólnie jest pogodny i wesoły. Nie gorączkuje i gdyby nie posiew to nawet byśmy nie wiedzieli, że bakterie są. Czy któraś z Was też tak miała?

Wczoraj było cudnie. Spacerowaliśmy rodzinnie i odpoczywaliśmy. A dziś już pogoda nie najlepsza... :/

Udanego dnia wszystkim!

reklama
Heja!
Alez brakuje tu gwaru jaki byl jeszcze niedawno.
U nas nocka super- Karol zasnal ok.22ej i spal do 5.10 , pozniej jeszcze do 7ej .
Moj szkrab skonczyl wczoraj pol roku ! ... kiedy to zlecialo !

Milego dzionka wszystkim:-)

Do góry