reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny, ja mam takie pytanko,może któraś bedzie umiała mi pomóc,otóz moja najstarsza córka od kilku dni ma krostki twarzy,nie przejmowałam sie tym bo sądziłam ze to na jej spodziewaną miesiączke,ale niestety byłam w błędzie,córka pojechała dzisiaj do szkoły po czym dostałam telefon ze mam po córkę przyjechał bo jest cała wysypana i ją wszystko swędzi,no wiec mąż pojechał a ja zadzwoniłam do lekarza i umówiłam sie na wizyte na 12,kiedy córka wróciła do domu krosty po 15 minutach zniknęły,śladu po nich nie było,wiec dałam jej tylko wapno i pozostałyśmy w domu:tak: po obiedzie wzieła Julkę i wyszły na spacer no ale spacer nie trwał zbyt długo jakieś 20 minut poniewaz córka bedąc na powietrzu dostała strasznej wysypki,prawie że bąble no i drapała sie niemiłosiernie i teraz jest w domu od jakiś 20 minut i krosty znikają,spatkałyście sie z czymś takim,czy to moze jakaś alergia? co to jest? dodam ze nigdy nie miała alergii na nic.
wiktoria sie śmieje ze ma alergie na wiatr no ale mi nie jest do śmiechu:crazy:
Karolina, nie chcę nikogo straszyć, ale może odpowiedź jest w chmurze z Fukushimy???
Stężenie związków jodu i cezu bardzo wzrosły, ale nie mogę wstawić linka

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane,musze sie wam czyms pochwalic !!! Dzisiaj pierwszy raz Kaska powiedziala
MAMA !!!
i to tak ze zrozumieniem :) Tato zmienial pieluszke ja weszlam do lazienki i jak mnie zobaczyla to powiedziala ! Az mi oczy zwilgotnialy ,wspaniale uczucie !!!

Buziole Wam wszystkim i maluszkom takze !!!

Witam kochane,musze sie wam czyms pochwalic !!! Dzisiaj pierwszy raz Kaska powiedziala
MAMA !!!
i to tak ze zrozumieniem :) Tato zmienial pieluszke ja weszlam do lazienki i jak mnie zobaczyla to powiedziala ! Az mi oczy zwilgotnialy ,wspaniale uczucie !!!

Buziole Wam wszystkim i maluszkom takze !!!

kochana gratulacje ja to juz nie moge doczekac sie tego momentu hehe czasami siedze i ciagle mowie do Dominiki MAMA MAMA z nadzieja ze dla siwetego spokoju pomysli sobie "no dobra niech jej bedzie powiem MAMA" heheh

Dziewczyny ja takie pytanie innej beczki bo za kazdym razem jak ide z mala na spacer mam taki ogromny dylemat W CO JA UBRAC ???????? kurcze nigdy nie wiem najwieksza zagwozdka kazdego dnia hehe jak ubierac swoje maluszki w taka pogode jak dzisiaj czyli mniej wiecej 12 stopni tak jak to bylo u mnie na pomorzu ;):szok: no i jeszcze slysze ze na weekend zapowiadaja 18 stopni takze to juz wogole bedzie problem bo niby cieplo ale... no i zawsze to ale jest;)

Przyszłam powiedziec Wa dobranoc i prosic o trzymanie kciuków, jutro pierwszy dzien do pracy, a Julka nic oprocz mojego meczka ostatnie dni nie chce, jakby czuła...:baffled::-(

Angelus, niestety racja stezenie radioaktywne w PL mocno wzroslo, ale dalej twierdza ze jest bardzo bezpiecznie.

Dobrej nocy :-)

dziękuje dziewczyny za odpowiedzi,nic innego mi nie pozostało jak jechać do lekarza mimo wszystko(dam jutro znać),
czy wasze córeczki mają już kolczyki???? moja pierwsza córka miała jak skończyła 5 m-c
druga jak 2 lata i wydaje mi sie ze ta pierwsza lepiej przez to przeszła i dlatego z Julką tez bym sie chciała wybrać lada dzień.

Trixi gratuluje pierwszego oczekiwanego słowa!!!!!!!!!!!!

co do ubrania dziecka w tak wczesną wiosnę uff sama mam z tym problem,kurcze mimo tego ze Julka jest moim trzecim dzieckiem:eek:zawsze sie z tym borykałam i zawsze jakoś instynktownie to wychodziło

cześć mamusie znów Was zaniedbałam :((((
podczytuje ale jakoś nic nie pisze :/

u nas ok 14-go wracam do pracy, co mnie smuci ale cóż takie życie.... Lenka rośnie niezły klopsik z niej jest- waży już uwaga 9,5 kg :))) jeszcze nie próbuję raczkowac ani sama nie siedzi za to na macie obkreca sie jak wskazówki zegara :)) no i mamy 2 ząbki :)
starsza kochana bardzo pomaga przy siostrze zero zazdrości :)))

co do ubierania to cięzki temat w ta pogode,,,, ja z tych mam co nie przegrzewają wiec body na długi rekaw plus bluzeczka plus kurtka (ale kurteczke mamy taką cięższą nie na polarku tylko na podszewce bawełnianej) no i kocyk na nogach rajstopki plus spodenki (nie ocieplane)

TRIXI gratki pierwszego słowa :))))) jest ono takie wyczekane i fajnie jak jest to mama bo moja starsza to tylko tata mówiła hmmmm pozniej baba a mama na koncu :(

Karolina ja starszej uszka przekułam jak miała 11miesiecy i teraz tez tak planuje

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny.
Trixi- gratuluje !!!!ale masz zdolne dziecko moja Lena jak narazie nie pali sie do mowienia :rofl2: a jesli chodzi o ubieranie na spacerki to sama czesto sie zastanawiam nad tym ja teraz przy tej pogodzie ubieram troche ciensza czapeczke i wiosenna kurteczke zreszta mala siedzi pod kocykiem wiec raczej nie jest jej zimno ja to sie raczej martwie bardziej jak wieje prosto na nia, ale jak narazie na szczescie nie zmarzla mi na spacerku.
karolina84- my z kolczykami to raczej jeszcze poczekamy mi sie jakos nie spieszy a kolczyki s malenkie i roznie to bywa choc faktycznie jak dziecko jest mniej swiadome to lepiej to znosi, moj synek to w tej chwili taki panikarz ze jak tylko widzi krople krwi to jest tragedia w domu :laugh2:(a ma 3 lata )
u nas pogoda rewelacja dzis wybieramy sie na male zakupy po przedszkolu troche wiposennych ciuszkow juz musimy kupic moja lenka wlasnie zaczela nosic rozm 74 a ja uwielbiam zakupy w h&m wiec pewnie wiekszosc ciuszkow kupimy wlasnie tam :tak::-D
milego dnia dziewczyny paaa....

asiek1000 witaj milo cie znow tu zobaczyc :tak:powidzenia w pracy zycze moja Lenka tez juz ma prawie 9kg i tez nie siedzi tylko turla sie jak dzika po pokoju, co do zabkow to u nas narazie ani widu ani slychu :rofl2: i puki co to moj synek tez zero zazdrosi zobaczymy jak to bedzie jak mala podrosnie oby bylko bez zmian :laugh2:

Czesc dziewczyny ! jej jak mi teskno za orum takim zywym i pelnym ludzi -ale i sama nie mam czasu za czesto tu zagladac .
Moj maluch juz 2 noc budzi sie ok 24ej ,placze ,pozniej sie bawi . A ja jestem niezywa . Nie wiem czy to zeby czy to co.
Pojutrze Karol konczy pol roku - jej kiedy to zlecialo .
Dziewczyny w co ubieracie maluchy teraz na spacery? boja dalej w zimowy kombinezon ale wiem ,ze jest mu juz za cieplo .Chcialam cos kupic przejsciowego ale nic nie moge znalesc .

reklama
kochana gratulacje ja to juz nie moge doczekac sie tego momentu hehe czasami siedze i ciagle mowie do Dominiki MAMA MAMA z nadzieja ze dla siwetego spokoju pomysli sobie "no dobra niech jej bedzie powiem MAMA" heheh

Dziewczyny ja takie pytanie innej beczki bo za kazdym razem jak ide z mala na spacer mam taki ogromny dylemat W CO JA UBRAC ???????? kurcze nigdy nie wiem najwieksza zagwozdka kazdego dnia hehe jak ubierac swoje maluszki w taka pogode jak dzisiaj czyli mniej wiecej 12 stopni tak jak to bylo u mnie na pomorzu ;):szok: no i jeszcze slysze ze na weekend zapowiadaja 18 stopni takze to juz wogole bedzie problem bo niby cieplo ale... no i zawsze to ale jest;)

Piszac nie widzialam tego wpisu :-) .Dokladnie mam ten sam dylemat .
A co do mowienia -moj skarb w tym tygodniu obudzil sie i odrazu jak nakrecony zaczal dzien od MAMA , BABA - cudowne to jest . Niesamowite uczucie .Moja mama tez prawie ryczala jak Karol baba baba krzyczal:-)

Do góry