reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
Maks śpi to na chwilkę zaglądam a tu cicho, opuszczacie się w pisaniu:tak:
Wiecie koniec stycznia odstawiłam tą Azalię, nie karmię piersią i do tej pory nie mam miesiączki :baffled: No szlag mnie trafia bo tabsy leżą już wykupione i czekają na tą @ a tu nic. Czy któraś z was po odstawieniu tabletek ma już @?

reklama
Dzień dobry!

Za oknem paskudnie, ale od soboty zapowiadają ciepełko i słoneczko!

Nie wiem Aniu, czy coś takiego jak poczucie winy u mojego małżonka w ogóle istnieje! A atak w jego przypadku to najlepsza broń. Na początku małżeństwa przejmowałam się bardziej, teraz o wiele mniej. Trzeba jakoś z tym nauczyć się żyć.

Widzę, że mamy podobny system żywieniowy dzieci!:-) Myślę, że na razie, dopóki nie pracuję to jest ok! Powrót planuję od 1 czerwca i wtedy będę musiała wprowadzić więcej stałych pokarmów, przynajmniej rano, kiedy mnie nie będzie!
Z odciąganiem też mam problem. Robię to bardzo rzadko - kilka razy w miesiącu, kiedy muszę wyjść z domu. Kiedyś przez pół nocy ściągnęłam tylko 20 ml. Tak się przy tej czynności stresuję, że mleko kategorycznie nie leci. Znalazłam sposób - kiedy mały je z jednej, to ja biorę laktator i ściągam z drugiej piersi. Jak się zacznie swobodny wypływ mleka to już pięknie mi leci. Jedyny problem - mały koniecznie chce mi przy tym ściąganiu pomagać i cały czas łapie laktator rączkami. Więc potrzebny jest jeszcze ktoś do pomocy, kto przytrzyma te wędrujące łapki.

oj ja sobie tego nie wyobrazam, potrzebowalabym 2 rak do odciagnaia, poza tym to co moja robi z lyzeczka jak ja karmie to laktator by wyladowal zaraz na podlodze albo scianie.lapki ma bardzo silne wiec bez szans. ja wracam do pracy we wrzesniu i tylko na 4-5godz bo to moja firma wiec luz, czeka mnie kasting na opiekunke jeszcze.

gaju,ja azalie odstawiłam pod koniec listopada a @ dopiero 21 stycznia dostałam,ale to masakra była.
Tak wogóle to Dzień Dobry w ten piękny dzionek.
I do zabaczenia bo na spacerek śmigamy.:-):-):-)

gaju,jak dotąd nie przyjmowalam tabsów,właśnie wykupiłam pierwsze opakowanie, a @ powinnam byla dostać 25 lutego i po dziś dzień nie mam:wściekła/y:byłam u gina i wykluczył ciążę.co my się mamy z tymi @:-p:-p:-pciągle w stresie:baffled:

A łóżeczko mamy 2-poziomowe i nadal na samej górze:-)

a u nas karmienie wygląda następująco
7.30 180ml mleczka
10.30 125ml kaszki
12.00 obiadek
15.00 180 ml mm
17.00 jakiś owoc
18.00 180 mm
20.30 180mm + kleik
co do kaszek to na razie jemy malinową jabłkową, bananową i morelowo- brzoskwiniową z tym że mały woli kaszkę z butli

A tak w ogóle witam weekendowo:-)

Gosheek gratuluję zębolka!:-)
Joasia oj współczuję usypiania małego na rękach my też mieliśmy taki okres że tylko na rękach i to przez 2h za nim uśnie ale jakoś się tego oduczył i teraz usypia sam albo wtulony w mamę :tak:
Beniaminka super że pani neurolog nie widzi nic niepokojącego u Juli no i w końcu masz podkładkę do opóźnienia szczepień ;-)
Toshi zdrówka!!
Whitneyxx ja mam łóżeczko turystyczne i na razie jest na górnym poziomie
Gaja ja ci niestety nie pomogę bo nigdy nie brałam tabsów teraz czekam na @ i zakładam krążek

U nas zimno okropnie wiatrzysko huleje więc spacerek był dziś krótki mam nadzieję że jutro zrobi się choć odrobinę cieplej i wyjrzy słoneczko;-)
Dziś dałam małemu napić się z cycusia mimo iż przestałam karmić jak Kacperowski miał 1,5 msc to z jednej piersi mleko dalej leci i nawet udało mu się trochę pociągnąć ale chyba woli swoją butlę ;-)
Wiecie że równe 7 msc temu leżałam na porodówce i już nie mogłam się doczekać kiedy ten koszmar się skończy i będę mogła przytulić mojego maluszka ojj jak ten czas szybko leci aż się łezka w oku kręci;-)
Lece nadrobić pozostałe wątki :-)

a u nas karmienie wygląda następująco
7.30 180ml mleczka
10.30 125ml kaszki
12.00 obiadek
15.00 180 ml mm
17.00 jakiś owoc
18.00 180 mm
20.30 180mm + kleik
co do kaszek to na razie jemy malinową jabłkową, bananową i morelowo- brzoskwiniową z tym że mały woli kaszkę z butli

A tak w ogóle witam weekendowo:-)

Gosheek gratuluję zębolka!:-)
Joasia oj współczuję usypiania małego na rękach my też mieliśmy taki okres że tylko na rękach i to przez 2h za nim uśnie ale jakoś się tego oduczył i teraz usypia sam albo wtulony w mamę :tak:
Beniaminka super że pani neurolog nie widzi nic niepokojącego u Juli no i w końcu masz podkładkę do opóźnienia szczepień ;-)
Toshi zdrówka!!
Whitneyxx ja mam łóżeczko turystyczne i na razie jest na górnym poziomie
Gaja ja ci niestety nie pomogę bo nigdy nie brałam tabsów teraz czekam na @ i zakładam krążek

U nas zimno okropnie wiatrzysko huleje więc spacerek był dziś krótki mam nadzieję że jutro zrobi się choć odrobinę cieplej i wyjrzy słoneczko;-)
Dziś dałam małemu napić się z cycusia mimo iż przestałam karmić jak Kacperowski miał 1,5 msc to z jednej piersi mleko dalej leci i nawet udało mu się trochę pociągnąć ale chyba woli swoją butlę ;-)
Wiecie że równe 7 msc temu leżałam na porodówce i już nie mogłam się doczekać kiedy ten koszmar się skończy i będę mogła przytulić mojego maluszka ojj jak ten czas szybko leci aż się łezka w oku kręci;-)
Lece nadrobić pozostałe wątki :-)

=Heja!!
U nas tezpogoda dzis okropna ,kisimy sie w domu.
Czy rowno od 6stego miesiaca przeszlyscie na mleko nastepne 2? .Mam taki dylemat , bo do tej pory karminy malucha Enfamil Premium 1 - super mleko i super je toleruje - jednak cene ma wiadomo wysoka - zastanawiamy sie nad zmiana - na Bebiko badz Bebilon . Z drugiej str. wiem,ze Enfamil jest dobrym mlekiem i takie wyrzuty sumienia mam czy oby to dobry pomysl - tylko ,ze tez dostaje juz warzywa , owoce wiec moze to juz nie bedzie takie zle dla niego . Ma tez troszke jeszcze mojego mleka - nei duzo ale tak kolo 200 ml dziennie . Jak myslicie ?
A co do promocji - to w Kauflandzie Pampers Active Baby sa w promocji - duze paczki - 44,44 zl - 4ek jest 82 szt , 4 +( 9-20 kg) 78 szt - kupilismy 4+ , bo sie pomylilismy ale w poniedzialek jeszcze dokupie 4 .

Marja ja jeszcze jestem na mleku 1 a mały już skończył 6 msc, dokończę to opakowanie i zmienie na 2 (tylko że my mleka używamy tylko do kaszek)

a jajestem tak wkurzona na męża że szok!!!!! pierwszy raz od dłuższego czsu mamy wolny wieczór tylko dla siebie a on poszedł na browara do kolegi... i potem sie dziwi że nie chcę się znim seksić... co za jełop z niego!!!!!! do tego mały jeszcze nie chce mi usnąć.... super sobota nie ma co :-(

reklama
Maja tez chodzi spac 0 21.30 :)
justyna chlopy juz takie sa niestety:/ a moj to juz wogole wybitny przypadek niedomyslnosci co lubia kobiety... zastanawiam sie jak to jest ze wczoesniej tego nie widzialam:/. A teraz jest chory wiec ogolnie wiecie co mam w domu. Chory chlop to gorzej jak chore dziecko...

Do góry