reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Agulam, dziekujemy za info o Antosiu. Czyli zapalenie płuc, kurcze, jak mu się to przyplątało, bieduniek maleńki :( Zyczymy jak najszybszego powrotu do domu i duuuużo zdrowia, trzymamy kciuki!

Ania86, spokojnie, tak zachowuje się wielu pediatrów, z wiedzą z wyniesioną ze studiów naście, dziesiąt lat temu, nie dokształacaja sie czytając literaturę medyczną, zwłaszcza tą zachodnią , bo w Polsce i Bułgarii jedynie wciąż uważa się, że szczepionki kompletnie nic a nic nie szkodzą, są dobrem samym w sobie, i żadna choroba, alergia, zmiany neurologiczne dziecka nie są dla tych pediatrów przeszkodą by dziecko szczepić, a powinni odczekać, skierować dziecko do alergologa, neurologa, to niemalże standard postepowania, ale nie dla wszystkich jak widać. Ja sama muszę podpowiadac mojemu lekarzowi , co i jak np z odstawieniem nabiału i jajek u mnie, że szczepienia powinno sie odroczyc, jesli dziecko ma wysypkę, a moja długo miała, Druga przyczyna to pomniejszanie kosztów obsługi pacjenta, poradnie płaci za skierowanie do lekarza specjalisty, a przynajmnie ponosi koszty badan przygotowujących do tej wizyty .No i mamy odpowiedź, musimy same dbać o zapewnienie naszym dzieciom wszystkich dostępnych środków.
Magi, jesli wysypka wciaz nie znika, ja poszłabym do alergologa, skierowanie z poradni i oczywiscie zapisy, ale moze na poczatku roku nie bedzie tak źle z dostępem.

reklama
Pójde chyba prywatnie, szybko i nie bede musiała sie prosic i umawiac specjalnie na wizyte do naszej pediatry...Beniu tylko to juz nie wysypka tylko duze plamy suche i co smieszne ze nic na dłuzej nie pomaga a juz którys raz zauwazyłam, ze jak małemu posmaruje przed spacerkiem twarz kremem na wiatr i niepogode hippa, to plamy robia sie miekkie i juz nie sa takie wysuszone.hiii

Witajcie:)
W końcu mam czas dla siebie:) Mały zasnął już o 20 ale musiałam napisać prace zaliczeniową na studia. Ogólnie to mam problem. Zawsze gdy odwiedzają nas teściowie to mam wieczorem z małym kongo:( Oni bardzo go kochają, przytulają, noszą itd. Zawsze po ich wizycie mały nie może zasnąć, płacze, jest strasznie niespokojny, budzi sie z płaczem, płacze przez sen, poprostu tragedia. Najdziwniejsze jest to że dzieje się tak gdy ma do czynienia z teściami:(

Dziewuszki a ile ważą mi mierzą wasze pociechy?
Mój jak się urodził to miał 3880 i 57
Jak miał równe 3 miesiące to ważył 7300 i 68 długi:)
Ciekawe ile dziś waży:) a Dziś konczy 4 miesiące:)

Magi, tak chyba będzie najszybciej :) Czyli plamki Franusia lubia byc natłuszczane :) Ja tez smaruję tłustym Sopelkiem na niepogodę, właściwie przed każdym spacerkiem.
U nas sie nie łuszczyło, tylko była drobna, utrzymująca się długo kaszka, trochę jak potówki, ale było coraz więcej, i na główce, kolankach. Długo, bo ja zajadałam się nabiałem, serami, zupkami mlecznymi, ech...żeby chociaż ktoś z lekarzy zwrócił uwagę, że może by nabiał odstawić, a ja Was czytałam i postanowiłam tak samo zrobić, i pomogło :)
Madziar, a ja właśnie dalej piszę zaliczeniówkę na jutro, już mi się nic nie chce, mała dzisiaj grzeczna nawet jak na ząbki, ale za to jada co 1.5 h...Posiedze pewnie do rańca.
I także moja Julka skonczyla dzisiaj 4 miesiace, waży(dzisiaj ważona 5740g , a wazyła przy urodzeniu 2260g :) Rosną dzieciaczki.

Witam!!!
Madziar to Twój chłop "jak dąb". Rośnie ekspresowo. Moja tydzień temu ważyla 6300 a urodziła się 4020. Jest młodsza od Twojego Dawidka o 2 dni. Ale ponoć chłopcy rosną szybciej.

Hej siedzę przeglądam forum i jakoś brak mi weny do pisania :p
co do AZS nie pomogę bo na szczęście nie mieliśmy nic wspólnego z tym tfu tfu
Madziar Kacp jak się urodził ważył 2050g i 49 cm dł. a tydzień temu ważył 7300g i coś koło 66 cm mierzył
Jakoś się rozleniwiłam ostatnio sesja się zbliża a ja nawet ani razu do materiałów nie zajrzałam a sporo zajęć opuściłam:zawstydzona/y:
Próbowałam diety dukana i chyba to nie dla mnie starałam się przestrzegać zasad zawartych w książce i powiem że głodu nie czułam ale tak mnie potwornie wieczorami brzuch bolał że o matko a dziś po śniadaniu nie miałam siły z łóżka wstać takie bóle mnie złapały że tylko płakać mi się chciało więc stwierdziłam że koniec z dietami po prostu będę zdrowo się odżywiała i ograniczę czeko! po tym stwierdzeniu poszłam do mamy a tam surówka z kapusty kiszonej no i resztę dnia spędziłam w łazience na tronie i chyba zrzuciłam z 5 kg :-D
Mały jakoś szybko usnął nawet nie zdążyłam go wykąpać bo bałam się że potem będzie marudny i będzie problem z uśnięciem. Jutro idziemy do lekarza szczepić się na pneumo jedyny minus tego że nasza Pani doktor (cudowna kobieta) przyjmuję z samego rana!! Tak więc jutro sobie nie pośpię ale za to jak małż nie będzie musiałam iść jutro na nockę to mamy w końcu spędzić chwilę razem bo już nie pamiętam kiedy ostatni raz obejrzeliśmy jakiś film razem zajadając się popcornem taki spokojny miły wieczór :-)
Lecę spać bo w końcu jutro nie wstanę ;-) Miłej nocy ;-)

Witam wieczornie

Ledwo zipie juz dzisiaj. Czwarty dzien na wariackich papierach, dodatkowo dzis niewyspana jak nigdy! Bylam dzis z Majeczka na wizycie u pediatry i musze isc z nia do kardiologa :( Zdarzyl nam sie taki incydent ze miala sine raczki i usta no i trzeba to sprawdzic. Za to maz po poludniu byl na kolejnym juz trzecim usg bioderek i nareszcie wszystko jest ok:). A ja tak jak Tosia nie pieluchowalam choc kazali, wiec sie dzis troche denerwowalam.
Jesli chodzi o zabkowy temat bo jest teraz na topie to Majeczki chyba jeszcze nie czas. Slini sie i pcha lapki ale to jeszcze nie ten powod:)

gosheek tak sobie myśle że jednak ten kraj na psy zchodzi. Tak namawiają w tv żeby dzieci rodzić a potem człowiek po dupie dostaje. Ta twoja szefowa to jakaś rąbnięta zdrowo jest. Dzisiaj dobry dentysta jest w cenie i być może za pare lat jak finansowo już będziecie stabilni założysz coś swojego a na tą kobiete sie wypniesz.

skrzaciku tez tak uwazam. Ciekawe jak te dzieci rodzic jak pozniej nie ma do czego wracac jesli chodzi o prace... My kobietki to biedne jestesmy. Chlop to tylko wpusci kijanke i jeszcze ma z tego przyjemnosc, a my...

asiek moja mala sie przestrasza i to bardzo czesto. Jak zostawie ja sama w pokoju i nagle wejde to tak wzdrygnie . Jak nagle glosniej cos powiem, jak firanki zaslaniam. I to wlasnie ostatnio taka strachliwa sie zrobila. Tak jak Beniaminka pisze.

marta gratuluje udanego posilku z marcheweczki:), ja odpusilam bo tylko mega placz przy tym byl;/

kalcha gratulacje kolejnego zabka :) rzeczywiscie ekspresowe tempo :)

agulam zdrowka dla Antosia i buziaki dla Kasika Niech sie nie zalamuje i trzyma dzielnie! Trzymamy kciuki!

madziar moja przy urodzeniu wazyla 3650 g i 57 cm a teraz 6300 g i 65 cm.

gosiunia widze ze nasze coreczki podobnie przybieraja na wadze :)

Magdzik ja juz nawet nie marze o filmie z mezem:/...

Dobranoc mamusie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry