reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Skrzacik, luzik :-) ja robię tak, ze jak np dziś mam pulpety z ziemniakami i surówką to jutro będa pulpety z ryżem i coś tam wymyślę... albo ostatnio jak zrobiłam pulpety to je podzieliłam połowa w koperkowym, połowa w pomidorowym :-) faktycznie gorzej z tymi zupami.. ja tez nie umiem mało :-D

reklama
Hejka Mamuśki!

Czy któraś z Was ma problem z nietolerancją laktozy u waszych Bejbików?

Mój Max wciąż ma straszne problemy skrórne i szwagierka powiedziała, że u jej córki było tak samo i do dwóch latek musiała jeść specjalne melko sojowe... dzisiaj byłam u lekarza ale powiedziano mi, że Max miałby też problemy żołądkowo-jelitowe i nietolerancję laktozy stwierdza się dopiero najwcześniej u 4-latków?? Jedno przeczy drugiemu, prawda?

Dzisiaj na próbę kupimy mleko bez laktozy. Warto spróbować mimo zdania lekarki.

LILU super wiadomości!
Taka_ja -strasznie ci współczuję!:-(
Mój ojciec miał w marcu kolejny zawał i bałam się, że nie zdąży zobaczyć wnuka, ale miał dużo szczęścia.
Dziś dostałam wiadomość, że zmarł jeden z pracowników w mojej szkole, zawał, 10 min. wcześniej moja koleżanka mijała go w drodze do pracy, on szedł do domu, nie wiedziała o tym, a za 10 min. w domu miał zawał. Sam wychowywał dzieci, jedno jeszcze w szkole podstawowej, najstarsza już mężatką.
Straszne.

Zapomniałam napisać, że mój Kamilek śpi słodko, po wczorajszym ciężkim dniu-szczepienie i ząbkowanie-płakał momentami tak, że nie dało się go uspokoić.
Kerna, daję mu viburcol, dzięki za informację.
Aż się boję ja zacznie Mnie gryźć, wyszły mu dwie dolne jedynki.
Dokładnie tak jak u Ani, w tym samym tygodniu oboje mieli wysypkę-był to 7 tydzień, w tym samym czasie pierwsze ząbki też dolne jedynki, Kamil jak Ania przesypia noce i mało ogólnie płacze, jestem w szoku, że wszystko tak samo przebiega.
Miłego dnia.

Hejka Mamuśki!

Mój Max wciąż ma straszne problemy skrórne i szwagierka powiedziała, że u jej córki było tak samo i do dwóch latek musiała jeść specjalne melko sojowe... dzisiaj byłam u lekarza ale powiedziano mi, że Max miałby też problemy żołądkowo-jelitowe i nietolerancję laktozy stwierdza się dopiero najwcześniej u 4-latków?? Jedno przeczy drugiemu, prawda?

ja jestem na diecie a gabi na babilonie pepti, bo prawdopodobnie ma laergie i wtedy sie szuka alergenu np przez wykluczenie mleka krowiego z diety matki i dziecka.w polsce nietolerancje laktozy bardzo czesto sie stwierdza u niemowlakow a wtedy mleko sojowe wykluczone bo saoja uczula bardziej niz mleko krowie.
co kraj t obyczaj lekarski

Lilu super wieści :-)
Taka_ja
współczuję mój tata zmarł jak miał 49 lat domyślam się co teraz czujesz :-( Trzymaj się

Witam
Dziewczynki JESZCZE RAZ BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ WAM ZA ŻYCZENIA :happy2::-D
U nas próby cycolenia w dzień trwają kurcze w nocy nie ma problemu a w dzień to tańce przy cycu :confused: Dziś wypiła z butli odciągnięte mleczko zmieszane z mm i wypiła 160 ml :-D I chyba tak będę jej mieszać i dawać z butli bo pije bez problemu
Teraz BUBA
po tej butli śpi już od dwóch godzin :szok:
Lecę podłożyć do pieca i odrobić lekcje trzeba ;-)

Anitas- to wyszły dwie jedynki od razu, mamija! :szok: :-D dzielny Kamilek !

Hausfrau- dokladnie nie znam problemu, wiem tylko ze gdy dziecko ma kolki beirze sie rowniez pod uwage nietolerancje laktozy, a raczej trudnosci z jej trawieniem u niemowlecia.
Sa na pewno zaburzenia jelitowe- jakies zmienione kupki, ich czestotliwosc. U nas w Pl jest preaprat Delicol- ulatwia trawienie laktozy, zwiera laktaze czy jakos tak, my probowalismy i chyba ani po oglo ani zaszkodzilo, wiecej nie kupowaismy, ale wiem ze niektorym dzidziusiom pomaga.
A wyspka moze byc nietolerancja bialka krowiego, wtdy specjalne melczko sie podaje, ale nie sojowe bo uczula ponoc bardzo dzieci, albo wyklucza sie nabial z mleka matki i jaja jak u mnie, bo mala miala wysypki caly czas na buzi, glowce i nozkach. Pomoglo, wiec wiem ze to nietolerancja bialka mleka krowiego.
Anja tez mamy przepisane bebilon pepti, tyle ze Julka za nic tego pic juz nie chce, moze kilka razy dziubnela i koniec na tym :-)

Tosia to tak jak ja troche oszukujesz Męża z obiadem. Niby to samo a jednak inaczej.
Hausfrau moja ma bebilon pepti bo lekarz stwierdził że wszystkie wysypki itp są od alergii na mleko krowie.

Zaraz sie przekręce. Jak mnie kregosłup naparza to jest szok normalnie. Zaadoptuje podłoge jak tylko Mąż z pracy wróci.

reklama
fiuta drutem kolczastym zamotac a potem spiritusem polewac, a stara wiedzme do piwnicy i zamurowac bez zarcia i picia.:crazy:
wyc mi sie chce jak o tym mysle:no:
gizelko jestes wielka!:tak:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D

:tak:Lilu, super!!!!!!:tak:
Adin, dwa, tri.. tośka pobudka!!!
ktos dziś oberwie i będzie to tak jak "zbrodnia to niesłychana pani zabiła pana"
godzina 2.30 M głośno idzie spać
3.30 Gwiazda głodna
4.30
Gwiazda głodna
5.30
Gwiazda głodna i M opowiada co należy zrobić z dboxem
6.30
Gwiazda głodna i będzie sie bawić
no padam na pysk!!!
dobrego dnia

:-D:-D:-D:-D pamiętnik znudzonej Tosi:-D:-D:-D

I znów przychodzę sie do Was wyżalić....:-(
Wczoraj niespodziewanie zmarł mój kochany tata:no::-:)-:)-(...miał 65 lat , więc mógłby spokojnie dozyć jeszcze kilkunastu:-(..
Normalnie nie dociera to do mnie, chociaż widziałam go, siedziałam przy nim i trzymałam za rękę...:-( Nie wyobrażam sobie, że już nigdy nie weźmie mojej córki na ręce, nie pośpiewa jej..że ona będzie go znała jedynie ze zdjęć i krótkich filmików ze swoich chrzcin..
Śmierć nie wybiera...Rozedma płuc zabrała mi kolejną ukochaną osobę..:-( Poprostu makabryczny początek roku...

bardzo, bardzo mi przykro:-:)-:)-:)-:)-(

Hejka Mamuśki!

a z Michałem miałam tak, że wysypki brak, ale ulewał gestym budyniem aż. odstawiłam krowe i wsio było ok. Kupki normalne i wzystko ok oprócz tych wymiotów. Wtedy podawałam mu hydrolizat. Ja czytałam ze nietolernacje można stwierdzić u malucha wykluczajac krowe, a dopiero u kilkulatka skaze. a to nie to samo.
My po badaniach moczy, wyniki ok, teraz czekamy na posiew:tak:

Liliu baaaaaaardzo sie ciesze razem z Toba!!!!!!!!uuuuuuuuuuuuuuufffffffffffffffffff :))))))))))))

Do góry