reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny jestem!!!!

MEGA MEGA SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-)

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!!! BARDZO BARDZO MOCNO WAM ZA NIE DZIĘKUJĘ!!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Zacznę od początku....wizyta miała być na 16 pojechałam już pól godz. wcześniej zeby uniknąć niespodzianek na drodze. W poczekalni masa ludzi, jedna starsza pani chciała nas przepuścić bo z takim malenstwem a tam sami emeryci co maja dużo czasu ale reszta pacjentów pozostała obojętna i tak w kolejce spędziliśmy godzinkę:-( warto jednak było.....lekarz I liga, starszy pan grubo po 70 :szok: plamy starcze na dłoniach, głowie...normalnie szok, ale jakie podejście wziął Lili na ręce i opowiada jej jaka to ona fajna, jaka bystra a co ci maluszku dolega normalnie byłam zdziwiona pozytywnie oczywiście, zrobił z nami porządny wywiad, bardzo pochwalił mnie za karmienie piersią:-p:-), zapoznał się z poprzednimi wynikami usg, z opinią pediatry i wykonał usg....i postawił diagnozę, ze wszystko jest w idealnym porządku!!!!!!!!!:-):-):-) Sprawdził nerki, wątrobę te nieszczęsne moczowody, pęcherz ogólnie prześwietlił ją całą:tak: i nic niepokojącego nie znalazł:tak: ppdczas badania rozmawiał z moją prawie 4 miesięczną Lili jak z rozumiejącym kilkulatkiem;-) bardzo bardzo mocno nas uspokoił, powiedział że jak będę chciała mam wykonać badanie usg jak mała będzie miała 1,5 roku.

Jak wróciłam do domu to razem z Lili i starszą córką położyłam się do łóżka i zasnęłam:szok: stres mnie opuścił i normalnie nocy nie pamietam:szok:

Wesołym akcentem wizyty było jeszcze podarowanie mojemu mężowi przez lekarza broszurki informacyjnej o prostacie i z ogromnym rozbrajającym uśmiechem lekarz do mojego B. mówi " i tak pana to czeka warto już poczytać....i zapraszam" ale mój miał minę mówię wam:-D:-D:-D

Całe święta się zamartwiałam, miałam już skierowanie do szpitala od pediatry na cewnikowanie, robienie rtg z kontrastem( Beniaminko pewnie wiesz co to), jakieś badania dodatkowe, tyle nerwów a teraz czuję jakby świat inaczej od wczoraj wyglądał....piękniej!!!!!!!!!

Miłego dnia dziewczyny kochane....jesteście BEZCENNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D

reklama
:tak:Lilu, super!!!!!!:tak:
Adin, dwa, tri.. tośka pobudka!!!
ktos dziś oberwie i będzie to tak jak "zbrodnia to niesłychana pani zabiła pana"
godzina 2.30 M głośno idzie spać
3.30 Gwiazda głodna
4.30
Gwiazda głodna
5.30
Gwiazda głodna i M opowiada co należy zrobić z dboxem
6.30
Gwiazda głodna i będzie sie bawić
no padam na pysk!!!
dobrego dnia

I znów przychodzę sie do Was wyżalić....:-(
Wczoraj niespodziewanie zmarł mój kochany tata:no::-:)-:)-(...miał 65 lat , więc mógłby spokojnie dozyć jeszcze kilkunastu:-(..
Normalnie nie dociera to do mnie, chociaż widziałam go, siedziałam przy nim i trzymałam za rękę...:-( Nie wyobrażam sobie, że już nigdy nie weźmie mojej córki na ręce, nie pośpiewa jej..że ona będzie go znała jedynie ze zdjęć i krótkich filmików ze swoich chrzcin..
Śmierć nie wybiera...Rozedma płuc zabrała mi kolejną ukochaną osobę..:-( Poprostu makabryczny początek roku...

Taka_ja najszczersze wyrazy współczucia :-( mogę tylko sobie wyobrazić co czujesz..mój tata ma 63 lata....bardzo mi przykro
[*]
[*]
[*] dla Twojego Taty....

trzymaj się kochana, przytulam mocno

Taka-ja- nie wiem nawet , co napisać, ogromny smutek, szok, pytanie dlaczego?Bardzo, bardzo mi przykro, nigdy nie wie się dlaczego tak wczesnie, dlaczego ludzie odchodza w sile wieku...Przyjmij moje wyrazy wspołczucia :-| Moja tata ma 60 lat...az trudno pomyslec ze smierc moze spotkac nas kazdego dnia, ale to wlasnie koleje zycia, jakze dla nas pozostajacych tu na Ziemi tragiczne.
Pewnie opiekuje się już Wami, gladajac Was TAM z góry.
[*]

Lilu- jak dobrze trafic na madrego, dobrego lekarza i do tego z powolania , lubiącego ludzi , dzieci . Cieszę się, że wszystko Ok, i ze ominela was cystografia(cewnikowanie z kontrastem pod skopią) bo jest nieprzyjemne dla dzidzi.
Tosiu- niezła nocka :-/ Koniecznie odespij w dzien, gotowanie sprzatanie dzisiaj w odstawke a co !

Milego dnia dla Was !

Ostatnia edycja:
juz chciałam napisac po przeczytaniu posta Lilu ze jak sie miło zrobiło a tu taka smutna wiadomość :((((((((((((((((( Taka_ja baaardzo mi przykro :((((

Tosia poczuj sie jak ja i Gaja ;)

Angelus nie zazdroszczę przeżyć sylwestrowej nocy ale cieszę się że już wszystko jest w porządku :-)
JoJo Sto Lat kochana Ci życzę :-)
Witneyxx kciukasy mocno zaciśnięte za Twoją mamę ;-)
Lilu to super wieści !!!!
Taka_Ja bardzo współczuję zapalam światełko dla Twojego Taty
[*]
a tak ogólnie to dzień dobry ;-)
Ostatnio jakoś brakuję mi czasu na wszystko :wściekła/y: Moje dziecię zamieniło się w diabła jakoś tak od czasu chrzcin zrobiła się z niego straszna beksa!! ciągle tylko na ręce by chciał a ja naprawdę nie mam siły kloca nosić, w dodatku cały czas podciąga się do siadu a jak trzymam go w pozycji półleżącej to jest wielki krzyk rehabilitantka posadziła go parę razy i chyba mu się spodobało a na dodatek od wczoraj strasznie ulewa nie wiem czym to może być spowodowane :/ Ostatnio na szczepieniu pani doktor mnie okrzyczała że mały ma strasznie zniekształconą główkę a ja już nie wiem co mam robić ćwiczymy cały czas ale on nie chce leżeć na prawej stronie :-(
Małż dziś do pracy na noc nie idzie i będe musała z nim łóżko dzielić a się odzwyczaiłam od spania z nim jest strasznie ciasno a jeszcze jak dojdzie Kacper to już w ogóle tragedia :tak: Przepraszam bardzo za żalę ale nie mam się komu wygadać :-(
Wczoraj udało mi się spotkać z kumpelą ze szkoły to troszkę odżyłam powspominałyśmy stare czasy i było naprawdę bardzo miło lecę bo Kacper o papu woła :-)

Whitneyx- kciuki trzymam za zdrowie Twojej Mamy! I głowa do góry, zapalenie płuc w porę uchwycone leczy się z powodzeniem. Moj syn na wiosnę 2008 tez dostal zapalenia płuc, niestety nasza znajoma , niby dobra lekarka w poradni nie rozpoznala tego, leczyla go sterydami i antybiotykiem nietrafionym, bardziej na alergię. Dopiero ta lekarka, ktora teraz jest nasza prywatna lekarka Julki rozpoznala u Kamila zapalenie pluc i uderzyla dobrymi lekami, po tygodniu sladu nie bylo, ale pamietam Kamil schudl 6 kg w czasie tej jeszcze zle zdiagnozowanej choroby, do dzisiaj pamietam jak se balam. Grunt to dobra opieka lekarska!
Magdzik- to dobrzez,ze Kacperek silny, ze probuje sam siadac, co do asymetrii , znieksztalcenia glowki powiem Ci ze moja glowa jak bylam noworodkiem, potem niemowlakiem byla okropnie plaska z jednej strony juz po urodzeniu od razu. Pomoglo spanie na tej drugiej stronie z torebka cukru pod pieluszka z tej drugiej plaskiej strony zebym na nia sie nie mogla polozyc, ponoc nie lubilam ale udalo sie i chyba głowę mam Ok ;-) To z opowiesci mojej mamy oczywiscie. Blokuj mu dostep do kladzenia sie na tej plaskiej stronie, dawaj woreczki z gorczyca, mozna kupic w necie, albo sklepie med. Mysle powinno niedlugo sie wyrownac.
A Julka dalej śpi...od 22.30 wczoraj.... :szok: w tym 4 karmienia ale na spiocha jadla w nocy.

fiuta drutem kolczastym zamotac a potem spiritusem polewac, a stara wiedzme do piwnicy i zamurowac bez zarcia i picia.:crazy:
wyc mi sie chce jak o tym mysle:no:
gizelko jestes wielka!:tak:
No i oplułam monitor
d050.gif

Lilu ciesze sie że już wszystko ok. A o prostacie to Mój nawet nie chce słyszeć.
Tosia nocka nie ma co. Idź spać jeśli Gwiazda pozwoli.
Taka ja najszczersze wyrazy współczucia.
palace_sie_swiece49.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
juz chciałam napisac po przeczytaniu posta Lilu ze jak sie miło zrobiło a tu taka smutna wiadomość :((((((((((((((((( Taka_ja baaardzo mi przykro :((((

Tosia poczuj sie jak ja i Gaja ;)

:p :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Beniaminko kochana, nie potrafię... obiad przygotowałam wczoraj , więc musze dokończyć... tj pulpeciki zrobiłam, podsmażyłam teraz zrobłam sosik i duszę... ziemniaki na zupkę ziemniaczaną obrane, zupa nastawiona.. więc dużo roboty nie ma... idę jeszcze pomyć i tyle.. potem posprzatam... według zegareczka mojej Małej jeszcze 10 minut snu, więc nawet zdąże zęby umyć :-D

Taka_ja palę światełko
[*]
Whitneyx kciuczki za zdrówko mamy
Magdzik, zwal to na skoka :-D gdybyś wiedziała co ja wczoraj miałam :-))) dlatego ja zwalam, bo jakbym sobie nie powiedziała, ze to minie to bym padła na zawał lub jakieś inne cholerstwo... do tej pory nie wiedziałam, ze można się śmiac drąc przy tym jak opętana z rozpaczy... :-D

Do góry