reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

ale to dziala chyba tylko w czasie gdy mala placze prawda? tak np jak jest wszystko z nia ok to nie mozna zapobiegawczo tego zrobic?

ja nie wiem.. o to by zapytac lekarza.. ja bym nie stosowała zapobiegawczo... bo zawsze to jest jakaś interwencja.. ja bym się bała, ze za częste stosowanie może rozleniwić brzusiu i zaszkodzi zamiast pomóc... zapobiegawczo to jest np espumisan, plantex i inne takie, tylko niestety nie zawsze działają...

reklama
kurcze bo moja mala to juz sie drze w nieboglosy robi sie az fioletowa na twarzya ja juz nie wiem co robic bo juz wszystkiego probowalam a nie mam w domu tych rurek itp a jesli chodzi o termometr to nawet nie wiem jak to zrobic i czy to na pewno spowoduje wydalenie tych baczkow????? pomozcie;(

witam wieczorową porą;-)
dzisaj po raz pierwszy zostawiłam małą na tak długo z teściową tzn 8 godzin ja niestety musiałam jechac do sklepu układac na półkach bo miały taki bałagan ze pożal sie boże, jutro ciąg dalszy,a za małą to teskniłam jak cholera,jak przyjechałam do domu to przywitała mnie wspaniałym uśmiechem a teraz daje mi do wiwatu,płacze steka jeczy i już mam dośc,jestem tak zmęczona a ona jak na złośc nie da mi sie wyspać.

Witam

Ja znowu wieczorowa pora. Jakos w dzien czasu brakuje:-(

dziewczyny nie wiem co robic. Do tej pory mały ładnie jadł,a od kilku dni szczegolnie wieczorami nie chce ssac cyca. Prezy sie biedaczek, wygina i płacze, wrecz krzyczy i za nic w swiecie nie chce złapac piersi. Dzisiaj wieczorkiem odciagnełam wiec 80 ml mleka i wypił, a jaki był spokojniutki.

sorki ze tak tylko o sobie ale jest mi jakos smutno. I juz mam stresa co bedzie jutro

dzień dobry:-)
U nas nocka ok...mała znowu obudziła się dopiero o 6rano na jedzenie a ja od kilku lat po raz pierwszy spałąm do 9 rano:szok::szok::szok::-):-):-)

Witam kochane ostatnio brakuje mi czasu przy tej mojej 4.
U nas nocka dzis tez byla super bo mala spala od 23-5:30, normalnie budzi sie o 2-3 i 5-6. Bylam wyspana ale za to z bolacymi cyckami, jedna piers boli mnie do teraz. Do tego reka daje znac o sobie a dokladnie implant bo jeszcze boli i cala sina w miejscu wlozenia.
Co do kolek to nas na szczescie ominelo (tfu,tfu zeby nie zapeszyc) i z pierdkami i kupkami nie ma problemu, robi raz dziennie ale taka ilosc ze pampers nie odbiera..

kurcze bo moja mala to juz sie drze w nieboglosy robi sie az fioletowa na twarzya ja juz nie wiem co robic bo juz wszystkiego probowalam a nie mam w domu tych rurek itp a jesli chodzi o termometr to nawet nie wiem jak to zrobic i czy to na pewno spowoduje wydalenie tych baczkow????? pomozcie;(

Maja my stosujemy ten kateter jak mały drze sie ponad kwadrans , ma twardy brzuszek i noszenie i masowanie brzuszka nie pomaga, dłużej dziecku nie pozwalamy sie męczyć, nieraz trzeba tak pare razy odgazowywać , ale dośc szybko brzuszek robi sie miekki i mały sie uspakaja. Co do katetera, nie zawsze jest w każdej aptece , jest to dość malo znany produkt my zamawialiśmy w aptece doz przez neta .
Też mielismy opory przed uzyciem , ale jakoś poszlo i nie zauważyliśmy zeby mały miał potem problem z kupką, czy bączkami bo teraz ataki zdarzają się nam sporadycznie.
Bardzo pilnujemy odbijania po każdym posiłku i w trakcie i dajemy krople delicol - rozpuszczają laktozę z mleka co też u nas powoduje wzdęcia i kolki.

Dziewczyny co do badan w poradni napisze później , nie mam siły o tym pisać, wyniki wstępne w poniedziałek, wiemy że mały na jeden zmutowany gen z muko , co nie znaczy jeszcze że jest chory (ale choroby tez to nie wyklucza), daltego potrzebne są dalsze badania i wiemy że też albo ja albo B., bądź oboje również posiadamy ten zmutowany gen tylko, że my jestesmy nosicielami. Jedyne pocieszenie, że mamy mutacje łagodniejszą .

hej dziewczyny:) Przepraszam ze tak z marszu i na tym watku ale co mam zrobic skoro wczoraj zapomnialam wziac tabletke anty??? no glupek ze mnie jak nie wiem co! wzielam w srode a wczoraj nie;/

reklama
Do góry