reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Oj, współczuję. Niestety tak często bywa na początku. Pewnie stresujesz się, żeby małej nie zaraziła. A właśnie - izolujesz dziewczynki jakoś w tym czasie? Niby to też nie najlepsze rozwiązanie ze względu na relacje...

wlasnie ze nie i narazie odpukac nic nie lapie
starsza jeszcze co troche do niej podchodzi,caluje ,kicha

Asiek zdrowka

reklama
wlasnie ze nie i narazie odpukac nic nie lapie
starsza jeszcze co troche do niej podchodzi,caluje ,kicha

Asiek zdrowka
zazdroszce Dorotka bo my juz ponad tydzien męczymy :(( i Lena napewno podłapała od Juli... a ta co chwile coś przynosi z przedszkola...

fajnie ze córcia nie jest zazdrosna u nas to Julcia za bardzo nie interesuje się Leną....

BENIAMINKO - wiecznego sonca i niezmiennej pogody ducha:))))i malutkie 100 lat dla Julci:)

Marja - ja tez smoka uwazam, za moja pierwsza porazke wychowawcza...a poddalam sie juz drugiego dnia, gdy z poranionych sutkow robil sobie smoka, nie dalam rady....ale istnieje wiele opini, ze smok na poczatku nie robi wcale takiej wielkiej krzywdy jak sie dotychczas uwazalo...

Magii - u nas skora sie luszczy drugi tydzien...nie robie nic, tylko oilatum do kapieli..po oliwce byly krostki..ponoc do trzech tygodni ma prawo sie luszczyc

Asiek - dasz rade:)my tu Cie psychicznie wspieramy...

ja tez dolaczam do grona niewyspanych...chyba czas sie przyzwyczaic!tyle, ze kochanie dzisiaj w domu, wiec od 7.30 do 9.30 rano pospalam, bo zabral malego z sypialni...obawiam sie ,ze pojawiaja sie u nas poranne kolki, drugi dzien to samo....w czwartek mam wizyte, wiec zobaczymy co "irlandzcy znachorzy" na to poradza:)a w piatek mamy usg nerek - ze wzgledu na moja infekcje nerki w ciazy, chca sprawdzic Malego i potem fizjoterapie - nawet Wam nie pisalam, Filip ma stopki skierowane do srodka i bedziemy musieli je cwiczyc, zeby nie chodzil jak kaczuszka:)ponoc to nic powaznego, pani doktor powiedziala, ze to od ulozenia malego w lozysku, zle sobie te nozki tam zapieral..ale wiadomo, lepiej cwiczyc teraz..

jutro wyjezdza tez Mama..czas szybko leci!no i zostane sama...tzn. sama gdy Kochanie w pracy..a nie powiem Mamy pomoc sie bardzo przydala, zwlaszcza w kwestiach domowych!no i zawsze razniej...

a gdzie Angelus?krotko po porodzie do nas zagladala, a teraz juz dlugo jej nie widac?wiem, ze ciezko wymagac ze bedziemy teraz aktywne, ale przychodzi mi wiele wiecej dziewczyn do glowy, od ktorych dawno nie bylo znaku zycia!!!!!MELDOWAC SIE:)))

Witam was moje drogie,widze ze co niektóre przechodza kryzys :zawstydzona/y:głowa do góry dziweczyny bedzie dobrze-musi być:tak:tym mamusiom co mają problemy z karmieniem zycze wytrwałosci a nawet gdybyście miały przejsc na butle to nie miejcie wyrzutów sumienia,ja wam powiem na moim przykładzie męczyłyśmy sie z julką oby dwie,ja już miałam dość,mała sie nie najadadała,odkąd karmie butlą wszystko zaczeło miec rece i nogi-mogę zaplanować sobie jakoś dzień a najważniejsze ze wiem ze malutka jest najedzona:tak:
U nas nocki póki co super(zeby nie zapeszyć) mała w nocny sen zapada po kapieli czyli 21.30-22.00 śpi do 2.30-3.00 zasypia zaraz po karmieniu następnie budzi sie o 6.30-7.00 po czym zasypia koło 8 i śpi do 10 ,kolejny sen to od 12 do 15, na spacerku popatrzy sobie godzinkę i dalej idzie spać o 17 wracamy za spacerku dostaje mleko i znowu śpi do ok 20 potem już ja przetrzymuje do kąpieli ,wiec jak narazie super utrzymuje sie to już od kilku dni wiec oby tak pozostało.
Jeżeli chodzi o kolki to moja ataku jeszcze nie miała czsem bywa bardzo grymasna ,wierci sie stęka i sie prezy wiec profilaktycznie daje jej sab simplex 2 razy dziennie (rano i wieczorem )po 10 kropli i odpukać w niemalowane jest ok,tak poza tym dostaje wode z glukoza i raz dziennie herbate koperkową,tylko nie w tych proporcjach co jest napisane na opakowaniu tylko pół łyżeczki na 100ml wody-mój lekarz powiedział ze proporcje podane na opakowaniu sa błedne ,taka herbatka jest za macna dla maluszka i pobudzają jelita nawet wtedy kiedy są one"puste" co może powodować u dzieci ból brzuszka ,nadpobudliwosc itp,dostaosowałam sie do jego zaleceń i póki co mogę powiedzieć ze cos w tym jest-po herbatkach moja Julka czesto sie wyprózniała albo puszczała"mokre bączki" ale od czasu kiedy podaje jej tylko raz i ze zmiejszną iloscia granulatu kupki sa 1-2 dziennie i takie jak być powinny.Krostki u mojej małej cały czas sie utrzymaują jest ich zdecydowanie mniej ale sa,jutro wizyta u lekarza-zobaczymy co nam ciekawego powie.
przepraszam ze tak egoistycznie ale dpiero teraz zabieram sie za nadrabianie:tak:
całuje i pozdrawiam wszystkie mamuśki:-D

BENIAMINKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DUŻO SZCZĘSCIA ,ZDROWIA I POCIECHY Z JULKI;-)

Magi mojej Julce strasznie schodziła skóra ze stópek,położna poleciła mi smarowanie ich kremem na brodawki bepanten (byłam w szoku)ale o dziwo minęło zaledzwie kila dni a ja zapomniałam o schodzacej skórze.

Ostatnia edycja:
To i ja życzę miłego wieczorku. mała już śpi, a jeszcze nie jadła:sorry2: Nie mogę jej przetrzymać. Albo siędrze, albo śpi...zaraz się za nią wezmę i wyszykuję do spania.
U nas też skóra schodzi....a to przecież juz6tygodni..

BENIAMINKO LAT!!!!!!!! Życzę Ci kochana tego czego życzono mi 4 dni temu kiedy to miałam urodziny czyli zdrowia, zadowolenia z życia ale najważniejsze co teraz dla nas to cierpliwości, wytrwałości i optymizmu na te pierwsze miesiące z maleństwem:tak:

A ja dziewczyny zaczynam naświetlanie mojej Lili lampą BIOPTRON Zeptera mam nadzieję, że to nam pomoże, chwytam się każdej możliwości żeby ulżyć mojej maleńkiej....aha nam skóra nadal schodzi i to bardzo a co najgorsze nadal mamy klamerkę z pępkiem:szok::szok::szok: normalnie mam dosyć:szok: nie odpada i już a nam 5 tydzien idzie....

Lecę spać bo padam z nóg...
Dobranoc dziewczyny!!!!!!!!!!

reklama
BENIAMINKO KOCHANA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ !!!! Zebys zawsze doswiadczala od ludzi tyle dobroci i optymizmu ile TY potrafisz wszystkim dawac !!!

Rowniez zycze wszystkim milego wieczorku i przespanej nocki !!!

Do góry