Tosiula podziwiam bo ja juz dawno dała bym butle.... kochana odpusc troszke jesli Twoje piersi nie sa wstanie wykarmić małej księżniczki to nic złego ze poratujesz sie mleczkiem... brakuje mi tu Ciebie
((( tak duzo pomogłaś mi jak ja byłam w szpitalu ze teraz sama bym z cyckiem do Ciebie przyjecha w formie wsparcia tylko w tych moich flaczkach za duzo mleka nie ma
(((
Agim zaczekaj moze nic sie nie wydarzy...
Magdah kurcze kobitko Tobie udało sie nadrobic zaległości- szacun kochana
)))
hej Marja witaj ponownie
zaglądaj jak najczęściej..
Lena ładnie spi więc pewnie na wieczór bedzie szaleństwo
((
zrobiła dzisiaj 2 zielone kupki
(( a ja tak uważam na to co jem...
Calineczka czyli u Was kolka pojawiła się po ponad miesiacu od narodzin??? kurcze to pewnie juz myslałaś ze Was ten problem nie bedzie dotyczył...
Asiek- moja Julka miala wlasnie zielone kupki gdy zlapala tego adenowirusa, to nawet nie byly biegunki ale wlasnie kolor kupki nienaturalnie zielony, jakby trawe jasną jadla. Jednak pamietam rowniez, ze te kupki to pojawily sie wlasnie wtedy kiedy podano jej antybiotyk jeszcze na poloznictwie, wiec teraz dokladnie nie wiadomo czy to byl wirus ich przczyna czy tez wyjalowienie jelit antybiotykiem, a su ie dostala 4 antybiotyki
a bakterii do dzisiaj zadnej nie wykryto.... Juz lepiej nic nie mowie, bo sie wkurzam.
W kazdym razie potem w drugim szpitalu dostawala juz dicoflor - paleczki kwasu mlekowego i jakos sie kupki normowaly zaczely byc znowu żółte, za kilka dni wrocila do domu.
I jakie bylo moje przerazenie gdy na 3 dzien pobytu w domu, po karmieniu juz ciaglym piersia zagladam w nocy w pampersa a tam...zielonkawa kupa, nie cala, ale tak pol na pol. I jeszcze wczoraj to samo sie zdarzylo...otoz co sie okzalo.
Wyczytalam w necie na szczescie i od razu ulga!!!
Otoz kupki niemowlat sa prawodlowow zoltawo brunantne, na piersi bardziej zolte z tendencja do zielenienia pod wplywem utleniania( powietrze i swiatlo) i zrobilam dzisiaj eksperyment. Mala zrobila ladna kupke zolta i ja odstawilam pampersa obok smietniczki, i zajrzalam do niego za 2 h- i jaka niespodzianka? Kupa zzieleniala, wiec znam juz sekret. Dlatego jak kupka troche polezy w pampersie ma prawo miec taki kolor. Rzadziej czyni to dieta, np duzo jablek, ale ja nie zauwazylam a jablka jem.
A kolki dzieciece wg literatury pojawiaja sie ok 3 tyg zycia dziecka, hmmm moja miala juz po 1 tyg zycia.I to tez sie zdarza.
Marja- witaj w domku i na BB :-) Napisz jak sobie radzicie, fajnie ze juz jestes.
Wlasnie napisala Dagna, zaraz napisze na watku sms.
Akderk, Asiek- przybijam grabkę...i ja mam nadal zwis brzuszny. Chuda jestem a brzuchol wystaje, normalnie buuu
Chyba jeszcze za wczesnie oczekujemy powrotu do formy, osz ta cierpliwość...Mnie nikt z obcych osob nie zwrocil uwagi, ale moja mama kupila mi koszule do karmienia i mowi" kupilam Ci taka wieksza rozmiar L bo masz jeszcze brzuszek, to nie bedzie tak widac, no zesz
:-(