reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny z popękanymi brodawkami! Znalazłam coś, co może nam życie uratować! Ja kupię jutro na pewno!

Zestaw Muszli Laktacyjnych Avent Philips SCF 157/02 (6 szt.) | Karmienie | Karmienie piersią | Wkładki i osłonki | MamaBebe.pl

A ja wam polecam masc Lansinoh Lanolin. Mi bardzo pomogla.
Lansinoh � Z mysla o matkach karmiacych piersia

Oj rzadko do was ostatnio zagladam. Najpierw przeprowadzka, potem doprowadzenie mieszkania do stanu uzywalnosci, no i do tego najslodszy obowiazek nasze malenstwo. Laura w sumie jest grzeczna, nie moge na nia narzekac. Tylko popoludniami bardzo sie denerwuje, gdy musi choc chwile sama polezec. Takze od rana robie szybko wszystko, gdy ona spi, zebym popoludniu miala czas tylko dla niej. Maz nadal ciezko pracuje od 7 do 18:-( Takze jak wraca do domu, to chwile pobawi sie z mala. Potem trzeba ja kapac i kolejny dzien sie konczy.
Zmykam bo malenstwo sie budzi. Buziaki dla wszystkich

Boże co za noc :((((
karmieni 12-30 poszła spac o 2 (po cięzkiej walce) pobudka 3-30 poszła spac po 4 pobudka 5-20 masakra jakaś :(((((( teraz od 7 nie śpi i jęczy a pielucha zmieniona i przecież najedzona jest......
z pierszą córcką nawet w połowie nie miałam takich akcji....

Boże co za noc :((((
karmieni 12-30 poszła spac o 2 (po cięzkiej walce) pobudka 3-30 poszła spac po 4 pobudka 5-20 masakra jakaś :(((((( teraz od 7 nie śpi i jęczy a pielucha zmieniona i przecież najedzona jest......
z pierszą córcką nawet w połowie nie miałam takich akcji....

ja też miałam dziś ciężko... spałam praktycznie tylko od 20:30 do 23 a dalej już była masakra :-( wyglądam jak zombi

Witam
U nas nocka nawet ok bo pierwsza pobudka jak zasnał o22 byla o 2 i potem szybko zasnal
potem 4.30i tez zasnal po 5 ale o 5.50 juz nie spal:szok::szok: i okazalo sie , ze brzuszek krzyk okrutny ale masaz brzusza pomogl i po 6 usnal i co prawda krecil sie (on sie stale prawie kreci) ale spal do 7.50

teraz ma czas na przewijaku jego godzina na drzemke

Hejka:-)
To i ja dołączam , hihihi :-) I moja mała panienka dała dzisiaj mi popalić, wisiała godzinami na cycu, a ja już karmiąc ją normalnie zasypiałam i tylko bałam się czy jej nie przygniotę, ale żyjemy obie, Ona wyspana i spi teraz dalej, a mama z nieco podkrązonymi oczami ale szczęśliwa, bo dzisiaj nie było żadnej kupki w nocy, a wczoraj prawie nie było kolek, może z godzine wszystkiego i jest coraz lepiej :-D
mój P już mi rzuca aluzjami, że od ponad pół roku jest odstawiony od łoża, a teraz to juz nawet nie mam czasu sie pomiziać, hmmm no i muszę się zreflektować, bo rzeczywiście przegięcie z mojej strony ;-) Ale za to kupił jej wczoraj pięknego czerownego balonika hello kitty na odpuscie koscielnym i przytaszczyl to domu, a mala wariowala na jego widok i poł wieczora się na niego wpatrywała, podczas kąpieli także, notabene które już uwielbia, będzie mała pływaczka ;-)

Pięknego dnia Mamusie :-)

Dzień dobry.

Asiek - mówią że jak pierwsze anioł to drugie da popalić i odwrotnie:sorry2:U mnie pierwsze diabeł wcielony, drugie ciążko określić, bo jeśli marudzi lub nie śpi to przez brzuszek.. Mam jednak przeczucie że będzie aniołek, tylko trzeba czasu:-)

Powoli wracam do siebie, mała z chęcią i smakiem pije mleczko z buteleczki, ładnie odbija (przy cycolu nie za bardzo jej to szło) czasami marudzi ale jak dla mnie jest znaczna poprawa:-)Uff..
Z dnia na dzień kocham tą maludę co raz bardziej:-D:-D

Acha.. mój brat został dziś ojcem, mały ma na imie Władek, waży 3550 i 58cm, czyli tyle co moja Helena przy urodzeniu:-)Co w rodzinie to nie zginie..

Miłego dnia dziewuszki, dla waszych pociech również.

no to łączę się z wami w bólu :/
U nas też masakra noc, już teraz to i dzien i noc do dupy :/ Też jak sie budził to zjadł i jęczał, usnąć nie chciał koło mnie tylko najlepiej na brzuchu lub na rękach :/ A tak pięknie spał, tylko jadł i spał w nocy. W dzien też nakarmiony bo aż sie obrzygał tyle zjadł i jęki non stop a widze że śpiący ale nie walczy żeby matka cyca dała zamiast smoka, u nas smok generalnie sie nie sprawdza on chce cycka :/

reklama
u nas dziś było spokojnie do trzeciej, potem kwadrans płaczu i bólu brzuszka, jakoś zasnął ale o piątej wył jak syrena znowu brzuszek , potem butla lulanie i zasnał u taty na brzuchu i tak do ósmej a potem znów butla i wielka musztardowa kupa- moja radość nieopisana , za to mina taty przy usuwaniu katastrofy biologicznej bezcenna:-D:-D:-D
Ja dziś znowu zombi :dry: z małym do przychodni muszę podejść do przychodni na ważenie mam nadzieje że przybiera ładnie.

Dziewczyny co zakładacie pod spodenki na spacerki rajtuzki czy półśpiochy ???
W ogóle muszę małemu rękawiczki kupić jakieś ciepłe bo on nigdy nie chce łapek trzymać pod kocykiem i na spacerkach zawsze je wystawia a łapki niedrapki są za cienkie :baffled:

Do góry