reklama
skrzat910
żyje dla nowego życia
Mała kompletnie nie reaguje. Właśnie jest na balkonie w foteliku i śpi sobie a one przed chwilą latały. Ona ma je kompletnie gdzieś. Raz jak baaardzo nisko leciał to sie skrzywiła. Mnie osobiście wkurzają na maksa bo mnie albo obudzą albo tv zagłuszają albo skutecznie wypędzają z balkonu.Skrzacie powiedz mi jak dajesz rade z F16? przeciez ostatnio te cholery tak głośno latały no i własnie pomyslałam o tobie i malutkiej,nie boi sie twoje maleństwo,co mnie ten hałas przeraża
Anja no fiu fiu prezent super!
Mycha ale gnój z tego lekarza. Coś mu sie chyba zawody pomyliły.
Dzięki za doradzenie! Ja laik totalny w tym temacie ale do następnej wizyty pewnie damy rade pobrać jakoś.
RITKA! Nie pamiętam dokładnie, chyba 10 dni. Po prostu mąż dostaje zwolnienie od lekarza rodzinnego na opiekę nad żoną. Ewentualnie w szpitalu przy wypisie można się dowiedzieć, czy lekarz dyżurny wystawia.
Dzięki dziewczyny za info! To niezłe rozwiązanie! Może wreszcie i mną się ktoś zaopiekuje!dokladnie potwierdzam, albo dostaje sie zwolnienie przy wyjsciu ze szpitala albo od lekarza rodzinnego z tego co wiem po cc tj jest max 14 dni dla ojca dziecka po sn jesli krocej to podejrzewam jakies 7 dni??
Tak jak mówiły dziewczyny, kupuje się w aptece taki przyklejany na pipunię woreczek (dla dziewczynek jest inny niż dla chłopców), trzeba dokładnie umyć wacikiem zmoczonym w przygotowanej wodzie, przykleić woreczek i cierpliwie czekać. Uzbierany mocz przelać do pojemnika na mocz! Kup sobie od razu kilka, w razie gdyby pierwsza próba się nie powiodła!Witam przy kawusi!
Porozmawiaj i oczyść atmosfere między wami. Czasem klapsa każde dziecko dostanie ale rozmowa to podstawa. Jesteś super mamą i nie zamartwiaj sie. Podziwiam multi mamusie.
Życze ci szybkiego i bezbolsengo rozwiązania.
My po następnej wizycie. Tym razem reumatolog. Nie dość że czekaliśmy w ciasnym korytarzu pełnym dzieci to lekarka była bardziej zainteresowana mną niż Anielką. Nie jestem z niej zadowolona ale nie znam innego lekarza tej specjalności od dzieci.
Dziewczyny jak sie pobiera mocz do badania od niemowlaka?
Kciuki zaciśnięte za Tosie!
POwodzenia!
Gratki wizyty! Długawa jeszcze ta szyjka! Ale jeśli cię to pocieszy jest duuuuuuużo krótsza od mojej. A tak właściwie różnie to bywa. Ja z córeczką, kiedy przyjechałam na IP ze skurczami miałam rozwarcie tylko na 1 cm i lekarz mówił, że to fałszywy alarm, a za kilka godzin urodziłam! Porody naprawdę różnie przebiegają!To jakiś palant, znachor- nie lekarz
Zazdroszczę ci lepienia tych pierożków, moje ulubione to z kapustą i grzybami, mniam, poza tym miło spędzisz dzionek, bo ja już kur...dostaję w chacie.
Myślisz?to ja też dziś pościel powlekę.
Ja też mam mega katar, wcześniej bolało mnie gardło...gin mi dziś powiedział- czosnek, cebula, rutinoscorbina a jak tempka i kaszel to migiem do lekarza.
HEJ
A ja po wizycie....rodzić, nie rodzę!Szyjka 1cm,żadnych skurczy, smutno mi mam się zgłosić na ktg w niedzielę, no chyba,że mniej ruchów odnotuję lub coś nie zaniepokoi to w piątek, potem zobaczymy jak nic się nie zadzieje to wywołamy.
Kurde, już nie wiem co ze sobą zrobić ,nudy,ile można sprzątać, wychodzić to mi sie nigdzie nie chce, poza tym pogoda do bani, ksiązki przeczytane...mąz pojechał dziś później do pracy , więc wróci też później, a ja sama jak palec....
oj to chyba bym jej nie pomogła. A moze Cie zaskoczy i dostaniesz wałówke do domu.
[/CENTER]
Mycha, ikalla odnosnie cesarki, to troche dziwne u Was. Moja siostra miał miec cesarke bo mała była ułozona posladkowo, i mimo ze termin miała na 20 maja, na cc umowiła sie ze swoim lekarzem na 12. I dodam, ze za friko. Bo niektorzy pytali czy płaciła skoro przed terminem jej zrobił.
oj cos nas przeziebienia łapia, i to na sam koniec. Ja od poniedziałku mam katar, a teraz jakos mi goraca, musze temp. zmierzyc. W dodatku mezus z pracy dzwonił, ze go tez bierze.
Ania, Ritka, She_shu musimy zwalczyc to przeziebienie bo nas na porodowki nie przyjma
Ciekawe jak tam Olga i Tosia
Leczmy się! Poród z przeziębieniem to nic dobrego! Więc ja na razie zaciskam nogi i się kuruję!
Nie będę oryginalna i powiem ,że nuudddyyyyyy , czuje się świetnie ,stopy już nie są opuchnięte. chyba jednak wezmę się za te fugi w łazience, zresztą fachmami co mi nową pralko-suszarkę dziś zamontowali trochę nabrudzili - normalnie by mnie trafił a tak mam zlane na to.
anja78 ale zajebiaszczo z prezentem od męża , ja mojemu niedawno pokazałam u jubilera co mi się podoba i zasugerowałam , że jakiś gift na urodzenie malucha by nie zaszkodził
I najgorsze że tylko żreć mi się chce , ileż można?!!!
No i widzę że Tośka już wypakowana !!!!
anja78 ale zajebiaszczo z prezentem od męża , ja mojemu niedawno pokazałam u jubilera co mi się podoba i zasugerowałam , że jakiś gift na urodzenie malucha by nie zaszkodził
I najgorsze że tylko żreć mi się chce , ileż można?!!!
No i widzę że Tośka już wypakowana !!!!
Ostatnia edycja:
Akderku -zapraszam do mniejeszcze troche sprzatania mi zostalo, a chwilowo opadlam z sil...ale nasmazylam mnostwo racuchow z jablkamiwiec moglybysmy sie jakos dogadac
a Tosia miala termin jak ja na suwaczku...teraz sie znowu bojeja mowilam, moge rodzic od piatku
a Tosia miala termin jak ja na suwaczku...teraz sie znowu bojeja mowilam, moge rodzic od piatku
Akderku -zapraszam do mniejeszcze troche sprzatania mi zostalo, a chwilowo opadlam z sil...ale nasmazylam mnostwo racuchow z jablkamiwiec moglybysmy sie jakos dogadac
alcia nie pękaj Tosię pewnie wypakowali przez to zatrucie ciążowe co by nie narażać jej i córeczki , ja dziś powinnam się wypakować, ale z każdej strony czuję że to dziś na 100% nie nastąpi:-(
racuchy chętnie , porządki czemu nie ??!!!
ja nie wiem skąd ten power , może to podświadoma chęć wywołania porodu- raczej na pewno
lilu02
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!
Tak bardzo chciałabym poczytać co u was, pogadać z wami a tak mało mam czasu :-(Niby malutka Lili nie płacze, tylko śpi i je, ale ogrom obowiązków mnie przytłacza. Do tego po porodzie dopiero teraz bardzo boli mnie brzuch i nie wiem co znaczy, martwię się:-(
Kochane te które zostały w dwupakach, cierpliwości nie spieszcie się tak na porodówkę potem też jest ciężko
Ściskam was wszystkie, pamiętam o was, staram się czytać ale nie zawsze mam czas i siły na odpisanie....
aha nie wiem jak wstawić nowy suwaczek...pomocy!
Tak bardzo chciałabym poczytać co u was, pogadać z wami a tak mało mam czasu :-(Niby malutka Lili nie płacze, tylko śpi i je, ale ogrom obowiązków mnie przytłacza. Do tego po porodzie dopiero teraz bardzo boli mnie brzuch i nie wiem co znaczy, martwię się:-(
Kochane te które zostały w dwupakach, cierpliwości nie spieszcie się tak na porodówkę potem też jest ciężko
Ściskam was wszystkie, pamiętam o was, staram się czytać ale nie zawsze mam czas i siły na odpisanie....
aha nie wiem jak wstawić nowy suwaczek...pomocy!
przyszla_mama81
Mama81
_koRba_
ja po spacerku z psem i myslalam ,ze oszaleje przez te F16 normalnie pogielo chlopakow tak nisko latac. Gratuluje pozytywnych wiesci na wizytach i dziekuje bardzo Karolinie za przekazanie sms-a. Fajnie ,ze Tosia juz ma malenstwo ,ale co sie stresu najadla przez to zatrucie to jej. Ja jestem ciekawa co moja pod koniec ciazy niekompetentna babka powie chociaz moze mnie czyms zadziwi. Stresuje sie ta jutrzejsza wizyta i ciesze sie w sumie ,ze jest na rano. Ja uciekam robic ogorkowa bo mnie naszlo
reklama
lilu02
sprawdzam suwaczek
udało się
udało się
Ostatnia edycja: