reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

kurde no..wzielam sie za okno ale nie dam rady umyc..musze czekac az mama wroci z zakupow bo jeszcze problemu sobie narobie..jestem wypompowana z sil..do niczego juz sie nie nadaje:(( no a wczoraj moj wrocil z trasy i mowi do mnie ze ma chec sie poprzytulac..a ja na to..kochany zapomnij..ja nawet nie mam checi na nic..a co dopiero na boku lezec i "sie przytulac"..pocalowal mnie w czolo i powiedzial to mozemy w inny sposob..a ja ze tymbardziej nie bo sie najadlam....ehh..biedny facet..ciagle posci ze mna;/ ale podziwiam go ze nie narzeka..)

musze wybrac sie do fryzjera na odnowe pasemek bo pozniej juz nie dam rady;/ a propo ...KERNA po raz kolejny pytam gdzie Twoje fotki fryzurki??? hehehe

reklama
Malgos - hihihi, ja jak powiedziałam mojemu po ostatniej wizycie u gina, ze gin podczas badania możn powiedzieć jak przebiegają "szwy u dziecka na główce" to mu się odechciało sexu ;P I powiedział, że mnie już nie tknie do końca :D I tym oto sposobem mam spokój :D A nie powiem, ale w ciąży to ochotę na mizianie mam raz na ruski rok :( Aż mnie to denerwuje :(

Onionku, ja juz wyprałam i sie suchy na dworku...prałam w 30st. wirowanie na 800obrotów, 3 płukania i git nic sie nie stało..

Ja tez dzis wypiore w takim razie :-)

A co do prania ochraniaczy na lozeczko - to ja wypralam juz i luz - nic sie nie znieksztalcilo :-)

U mnie taka duchota laski, ze wymiekam.. chyba przyjdzie burza i ulewa.

Ja juz ciuszki popralam troche po synku tych uniwersalnych kolorkow i troche nowo zakupionych pieluchy tetrowe tez wyprane i kocyki rowniez teraz wszystko wisi i sie suszy

zostalo mi rozlozyc łóżeczko ale to juz po porodzie zrobi moj P. przed powrotem ze szpitala , a jesli chodzi o zakupy to jeszcze wozek mi zostal :eek: fotelik i bede miala juz wszystko wozek mam juz upatrzony ale moj P. oczywiscie stwierdzil ze kupimy jak tylko mala sie urodzi sam po niego pojedzie bo nie chce zapeszac jak to mowi
dzis przyszedl moj lezaczek bujaczek jest sliczny bardzo ladne kolorki
Leżak Leżaczek Bujak BABY MIX+ZABAWKI 9 KOLORÓ (1165033917) - Aukcje internetowe Allegro
:-D:-D:-D jestem bardzo zadowolona kupilam taki do 6m-cy bo z doswiadczenia wiem ze moj synek to jak tylk zaczynal raczkowac i sie bardziej ruszac to skonczylo sie siedzenie w lezaczku

Wiecie co mam maly problem u mnie tez juz jak sie troche brodawke przycisnie leci siara bardzo delikatnie ale tylko z jednej brodawki a druga jest jakas wieksza i czesciowo lekko opuchnieta jakby moze byl przytkany jakis kanalik miala ktroas z was cos podobnego???:crazy:

hej Kochane:)
Wy wszystkie pracowite jestescie:)u mnie godzina dziesiata, a tu juz tyle czytania?
u mnie tez nocka z bolem glowy, wiec chlopaki jeszcze w lozkach a ja z kawusia na bb:)nie wiem co sie dzieje?nie moglam zasnac przez glowe, potem kazda pobudka na siusiu powodowala znowu meczarnie?ale mysle, ze to duphaston, bo to taki bol glowy z mdlosciami, jak wpierwszym trymestrze...

Kerna - moze spytaj w aptece, jaka masc na reke mozesz stosowac?bo jak kiedys chcialam kupic takie plastry rozgrzewajace na plecy, to mi babki w aptece absolutnie zakazaly..no ale tutaj zabraniaja wszystkiego

Akdarek, Karolina - szkoda, ze Wam sie wizyty nie udaly..u Karoliny to chyba przypadek, ale Akdarku - w Trojmiescie jest mnostwo specjalistow, moze warto sie rozejrzec?bo ten Twoj nerwicy Cie nabawi...na innym forum, jest dziewczyna z Gdyni i tez teraz lekarza zmienila i bardzo sobie chwali:)

Beniaminko - super!taka Babeczka jak Ty musi byc nie zalezna:)wiec teraz popros autko ladnie, zeby sie juz nie psulo:)

Tosia - jak ja lubie Cie przeczytac z rana:)bzdurek popiszesz, a nam wszystkim poprawiasz humorki:)

Dagna - ja bym polskich sliwek nawet z mieskiem zjadla:)

Kasik - ja tez czasami uzywam clotrimazolum w kremie, nawet tak zapobiegawczo, jak mi sie wydaje, ze cos sie zaczyna dziac...ale pisalas cos o globulkach zakwaszajacych, wiec powiem CI, ze ja kiedys chcialam sobie "zrobic dobrze" i zaczelam stosowac lactacid i to byl dopiero blad...pieczenie, swedzenie i wszystkie inne objawy!!!!!!!

calej reszcie zycze milego pranka, sprzatanka itp...:)tylko nie zapomnijcie polezec w miedzy czasie:)
MILEGO DNIA BRZUSZKI:)

ja Ci dam bzdurki :-D to samo życie :-D
no ja już zupke nastawiłam, troszkę posprzatałam i sobie tak myślę nad tą szkołą rodzenia.... mam nadzieję, ze się rozkręci.. bo za tą wiedzę trzeba przelać 150 zeta a ta kase (nawet o wiele większą) to powinnam między Was podzilić... ;-)
choć z drugiej strony SR się przyda, bo dzięki temu M będzie przy porodzie (u nas wymagają papierka) i będzie se można legalnie pobić i poopierdzielać męża :-D potem się na ból zwali :-D

Sił brak
wstałam wczesnie bo do lekarza.........więc wyniki ok powiedział , ze gdzies poród w 38tyg będzie i za dwa tyg będziemy się umawiać na termin......dał zwolnienie do dnia terminu według miesiączki ale jak sie urodzi wczesniej to i tak juz licza macierzynski prawda ?
ale i tak jestem zadowolona bo nie musze o tym myslec na razie
wysłałam zwolnienie do szefa i mam dośc wyczyn jak nie powiem co
do tego cięzka pogoda......

ji sobie tak myślę nad tą szkołą rodzenia.... mam nadzieję, ze się rozkręci.. bo za tą wiedzę trzeba przelać 150 zeta a ta kase (nawet o wiele większą) to powinnam między Was podzilić... ;-)
choć z drugiej strony SR się przyda, bo dzięki temu M będzie przy porodzie (u nas wymagają papierka) i będzie se można legalnie pobić i poopierdzielać męża :-D potem się na ból zwali :-D

Ja dalej nie pojmuję czemu wymagają u Was tego papierka do porodu rodzinnego! Ja ze swojej sr jestem bardzo zadowolona, mój B jeszcze bardziej (biega na zajęcia jak kujon do szkoły) - mam nadzieję, że u Was się rozkręci. Jak dla mnie oprócz wiedzy (dużo rzeczy wiem, choćby dzięki BB) ważne są ćwiczenia, położony jest na to duży nacisk, a zwłaszcza na oddychanie przeponą - to mnie akurat trochę denerwuje, bo wcale nie jest łatwe - położna strasznie przyspiesza oddechy, każe je wstrzymywać, znów nadaje tempo itd - ale myślę, że się może przydać.

Sił brak
wstałam wczesnie bo do lekarza.........więc wyniki ok powiedział , ze gdzies poród w 38tyg będzie i za dwa tyg będziemy się umawiać na termin......dał zwolnienie do dnia terminu według miesiączki ale jak sie urodzi wczesniej to i tak juz licza macierzynski prawda ?

Podobno tak.

Wyprasowałam stertę prania i wyprałam kilka rzeczy w rękach i mam dość. Umówiłam się z mamą, że pójdę jej zafarbować włosy, ale chyba poczekam na B jak wróci z pracy, bo nie chce mi się dryndać na piechotę.

Małgoś - pozdrów Justynę!

mamusie jeszcze jedno czy wasze maluszki tez tak czasto miewaja czkawkę w brzuszku bo moja corcia to juz dzis 3 raz ma i tak prawie codziennie po kilka razy mam nadzieje ze to normalne bo przy synku to ani razu tego nie czulam a teraz to szok doslownie:szok:

reklama
Do góry