reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hejka

dzien dobry

jakos tak wstalam z rana
wypoczeta i pelna energii

podsylam troszke mojej tym co brakuje

do popoludnia dziewczyny

lece sie szykowac
Widze dorotka, ze ciaza+praca ci sluzy. Ja czasem jestem zla, ze nie moge juz pracowac (takie przepisy), bo mimo ze wracalam do domu padnieta, to czulam, ze mam wiecej energii.

Jestem pierwsza:-)
czekam na stolarza, ciężki dzień przede mną- dzionek z robolami, bleee
I takie pytanko z rana z grubej rury- czy leci wam siaa z piersi bo ja już od tyg. obserwuję jakąś wydzielinę, mam nadzieję ,że to nie objaw rychłego porodu.
U mnie siara pojawila sie jakis czas temu. Zauwazylam, ze nagle mi sie pizama zrobila mokra na wysokosci piersi.
WITAM PORANNIE :tak:
JA JUZ PRZY HERBACIE Z CYTRYNKA I MIODEM BO JUZ 3 DZIEN POBOLEWA MNIE OD RANA GARDLO :zawstydzona/y:

Na bol gardla polecam wyplukac je propolisem- pol lyzeczki na pol szklanki wody. Mnie zawsze przechodzi juz na drugi dzien
kerna co do tej ręki to nie mam pojęcia od czego to może być, ale ja od 3 dni mam zcierpnięte 2 palce w lewej ręce i cały czas mrowieją, ale chwytać jeszcze mogę niestety przyczyny nie znam...
Tez nie wiem co to moze byc. U mnie ostatnio cierpna mi znow nogi. Nie wiem czy moge brac jeszcze magnez, czy juz powinnam go odstawic.

To ja tez tak wypiore.. a podusi to sie chyba na poczatku nie uzywa prawda?
Tez sie zastanawiam nad praniem tej calej poscieli. Ja zastanawiam sie nad oslonkami na lozeczko, jak to uprac? To w srodku przeciez tez jest takie jak cala posciel, a poszewki nawet sie nie da zdjac. Chyba przejde sie do sklepu i zapytam ;-)
Dziewczynki, mam pytanko do Was. Mianowicie od dwoch dni wszystko na dole mnie swedzi, ale upławow zadnych niepokojacych nie mam. Podmywam sie Tantum Rosa, ale to pomaga na chwile, i znowu mam ochote sie drapac. I czuje, bo widziec nie widze, ze troche mam tam opuchniete, pewnie od drapania. A ginek na urlopie i nie wiem co robic. Moze mozna jakas mascia sie smarowac? podpowiedzcie cos?

I słyszałyscie, ze wczoraj w Lublinie na porodowce dziecko wypadło na podłoge:szok:, chyba sie wyslizgnelo z rak połoznej. Tata dziecka był przy porodzie i wsio widział.

Miłego dzionka, powodzonka na wizytach
Ja bym sprobowala podpytac w aptece, albo u innego lekarza, skoro twoj jest na urlopie.
A tez slyszalam o tym wypadku:szok: W ogole nie wiem, jak to jest mozliwe??

Witam porannie. U nas padalo cala noc, a teraz jest zimno i pochmurno. Wstalam rano o 6, ale jak maz wyszedl do pracy polozylam sie doslownie na pare minut i co?? Wstalam o 9:30 Pierwszy raz w calej ciazy spalam dluzej niz do 9:szok::szok:
Teraz zabieram sie za szybkie sprzatanie, szykowanie obiadu, a jak maz wroci czekaja nas zakupy.
Milego dnia

reklama
Dagna, a powywalaj te robaczki ze sliwek, one sa duze , nie to co w czeresni ;-) Szkoda sliwek :-D Jak robak sie tam wpakowal, znaczy ze nie pryskane, czyli zdrowe :-D

Tosiu, super poczucie humoru ! Lubie to :-)Rogal na cały dzien zapewniony !
I ja mam podobne odczucia, ze najwiecej dowiaduje sie na BB, ani sie w sr nie przyznaje, bo lekarze bucza , ze czytamy internet. Ale BB to nie tylko internet, to cos wiele wiecej , i jak tylko nie bierzemy sobie do glowy wszystkich nieszczesc swiata to uwazam warto czytac, byc poinformowaną :-) Wczoraj na sr mloda cieżarówka sie zszokowala, ze bedzie miala jakąs lewatywę, i po co cos nacinac, szok....a na pytanie w ktorym jest tygodniu - nie wiedziala kompletnie, dopiero jej obliczalysmy wg OM, mowi " no chyba w siódmym" a to juz ósmy i to 33 t.c :-) Luzik po prostu ! Także BB wymiata ;-)

Dagna, nie zazdroszczę opóźnien w remoncie, naprawde Ciebie rozumiem, bo ze zlosci łyz lałam, ale widze swiatelko w tunelu, a Ty ich teraz pogon strasząc zerwaniem umowy i ewentualnie pobraniem zadatku ( jesli mialas , to dostaniesz podwojnie! dla siebie) Pewnie się teraz sprężą, ja wiem ze zdarzenie losowe- ale umowa to umowa.

Najwazniejsze dzisiaj dla mnie, hurrrrrra- dzwonili z warsztatu- mam do odebrania autko, cena mnie zmiotła z nóg, ale co zrobic, wazne ze moge juz sie poruszac wszedzie i sama jakies zakupy zrobic. Ech, fajnie ! W poniedzialek juz mycie mieszkania po remoncie i przyjdzie znowu znajoma polecona od mojej mamy i pomoze w sprzataniu, JUPIIII ! I bede juz mogla łóżeczko rozłożyć.
Ja ide rybek naszykowac na obiad- zrobie te z piekarnika z serem i pieczarkami, bo mój P ma dzisiaj pomocnika do malowania i szpachlowania wiec wypada im zrobic dobry obiadek :-)
Do usłyszenia dziewczyny!

TEŻ BYM SOBIE poszła na to u2 W 3D WE WSZYSTKICH KINACH TO GRAJĄ?

Zerknij sobie na stronę - http://www.u23d.pl/

U nas grali to do wczoraj, bardzo krótko, w kinie ludzi niewiele a szkoda, bo efekt naprawdę super. Czułam się jak na koncercie, jakbym miała najlepsza miejscówkę, bałam się, że wyskoczę z siedzenia i zacznę skakać z takim brzucholem i mnie stary wyprowadzi ;-);-)

Hej dziewczyny:) Mam do was pytanie w imieniu koleżanki. Ona jest teraz w 9 tyg ciąży i męczą ją straszne mdłości i torsje. Wszystko czego spróbuje od razu wraca... Macie jakieś skuteczne sposoby żeby to złagodzić?? Bo jak na razie próbowała wszystkiego co radzili na stronach o ciąży i nic to nie dało

Hej dziewczyny:) Mam do was pytanie w imieniu koleżanki. Ona jest teraz w 9 tyg ciąży i męczą ją straszne mdłości i torsje. Wszystko czego spróbuje od razu wraca... Macie jakieś skuteczne sposoby żeby to złagodzić?? Bo jak na razie próbowała wszystkiego co radzili na stronach o ciąży i nic to nie dało
Jak nic nie pomaga to ja bym zgłosiła te dolegliwosci ginowi, on napewno cos poradzi.
A moze juz właczyło sie samooczyszczanie przed porodem?

Cześć Brzuchatki!

Dopiero przed chwilą wstałam
a045.gif
... mimo, że wczoraj byłam cały dzień tak padnięta, że prawie cały dzień przesiedziałam albo przeleżałam na kanapie. Najlepsze jest to, że jestem tak słaba, że chyba dzisiejszy dzień spędzę podobnie.

agusska wspaniałe wiadomości ze specjalistycznych badań! Najważniejsze, że Mały rozwija się prawidłowo a Tobie pewnie spadł kamień z serca.

Cześć dziewczyny, śpiewacie coś waszym brzuszkom? Podobno to dobry uspokajacz, działający również po porodzie, bo dzidzia pamięta. ;)Ja właśnie wybieram kilka kołysanek. ;)
Ja codziennie przed snem puszczam nam muzykę relaksacyjną z odgłosami natury.
Polecam też stronkę Wrzuta.pl - Muzyka, filmy, zdjęcia - wrzucaj i komentuj! Tam można znaleźć dużo kołysanek dla dzieci.

A ja dzisiaj mam dołka:-(. Po raz pierwszy dzisiaj się popłakałam w ciąży tak niby bez powodu, a naprawdę po prostu z bezsilności. Poszłam dziś zanieść mocz do analizy i wybrałam się przy okazji do dwóch sklepów z wózkami, bo miałam je po drodze i jak przyszłam do domu, to myślałam,że umrę tak mnie bolał kręgosłup cały, biodra i w ogóle wszystko. Położyłam się i wcale nie było lepiej. Całą noc właściwie nie spałam,bo boli mnie kręgosłup cały czas i w żadnej pozycji nie czuję ulgi. I zrobiło mi się przykro,że taka do niczego jestem. Zawsze sobie sama dawałam ze wszystkim radę,a teraz już sama czuję,że nie mogę, a nikt nie jest do tego przyzwyczajony i nikomu nie przyjdzie do głowy zrobić coś za mnie. Musiałabym prosić, a tego nienawidzę! No więc popłakałam sobie, P. mnie pogłaskał i powiedział,że skończy obiad. A w rezultacie, on siedział przy kompie, a ja wstałam i zrobiła obiad do końca sama.
Ja często mam podobne odczucia. Mam dosyć być tak "ograniczona" ruchowo gdzie każda czynność męczy mnie jakbym się mocowała z jakimś bykiem.
W łóżku to wytrzymuję zaledwie 10 minut na jednej stronie bo od razu mnie stawy biodrowe bolą a takie przewracanie się co chwilę + latanie do kibleka, nie sprzyja przespanym nockom.
Jak tylko mam troszkę energii i coś posprzątam to na drugi dzień boli mnie całe ciało tak strasznie, że muszę praktycznie tylko leżeć.
Jak chcę iśc nawet kilkanaście metrów to czuję straszny ucisk na pęcherz i człapię jak kaczka.
Ale w sumie jeszcze niedługo! WYTRZYMAMY!
p015.gif

tak wogóle to ząb mi się ruszał i ruszał i wyrwałam go przed chwilą:zawstydzona/y:, ale korzeń został i nie wiem co robic,
Ja na Twoim miejscu poszłabym do dentysty. Jeśli rzeczywiście korzeń został w środku to mogą się zacząć dziać rózne nieciekawe rzeczy - nie chcę straszyć ale może dojść do stanu zapalnego jak dostaną się tam drobinki jedzenia, może Ci podejść ropą a potem to dopiero będzie cyrk z tym korzeniem...
A tak dentysta zajrzy i na pewno nie podejmie żadnych niepotrzebnych działań w tak zaawansowanej ciąży.

Ja cale życie migrenę mam i w ciąży mnie jakoś omijała ale wczoraj to chyba nie ominęła i się zastanawiam czy ja mogę coś przeciwbólowego wziać??? bo na migrenę to brałam takie coś rozpuszczalnego, oo chyba sopadeinę ale to b. silne było i w ciąży tego pod żadnym pozorem brać nie mogę. Umieram :baffled:a dziś przedemną parę spraw urzędowych , których nawet przełożyć nie mogę.
Ja też cierpię na migreny. Przed ciążą to brałam zwykle kilka tabletek przeciwbólowych naraz żeby w ogóle coś pomogły. Podczas ciąży biorę wyłącznie paracetamol i to maksymalnie po 1 tabletce chociaż na początku wydał mi się tak słaby, że praktycznie nie pomagał. Potem jakoś tak się porobiło, że paracetamol pomaga świetnie a czasami to mimo, że mam "aurę" przed oczami to w ogóle nie nadchodzi bół głowy.
Radzę Ci dużo pić - sprawdziłam, pomaga zapobiegać migrenom.

hej Kochane:)
Wy wszystkie pracowite jestescie:)u mnie godzina dziesiata, a tu juz tyle czytania?
u mnie tez nocka z bolem glowy, wiec chlopaki jeszcze w lozkach a ja z kawusia na bb:)nie wiem co sie dzieje?nie moglam zasnac przez glowe, potem kazda pobudka na siusiu powodowala znowu meczarnie?ale mysle, ze to duphaston, bo to taki bol glowy z mdlosciami, jak wpierwszym trymestrze...

Kerna - moze spytaj w aptece, jaka masc na reke mozesz stosowac?bo jak kiedys chcialam kupic takie plastry rozgrzewajace na plecy, to mi babki w aptece absolutnie zakazaly..no ale tutaj zabraniaja wszystkiego

Akdarek, Karolina - szkoda, ze Wam sie wizyty nie udaly..u Karoliny to chyba przypadek, ale Akdarku - w Trojmiescie jest mnostwo specjalistow, moze warto sie rozejrzec?bo ten Twoj nerwicy Cie nabawi...na innym forum, jest dziewczyna z Gdyni i tez teraz lekarza zmienila i bardzo sobie chwali:)

Beniaminko - super!taka Babeczka jak Ty musi byc nie zalezna:)wiec teraz popros autko ladnie, zeby sie juz nie psulo:)

Tosia - jak ja lubie Cie przeczytac z rana:)bzdurek popiszesz, a nam wszystkim poprawiasz humorki:)

Dagna - ja bym polskich sliwek nawet z mieskiem zjadla:)

Kasik - ja tez czasami uzywam clotrimazolum w kremie, nawet tak zapobiegawczo, jak mi sie wydaje, ze cos sie zaczyna dziac...ale pisalas cos o globulkach zakwaszajacych, wiec powiem CI, ze ja kiedys chcialam sobie "zrobic dobrze" i zaczelam stosowac lactacid i to byl dopiero blad...pieczenie, swedzenie i wszystkie inne objawy!!!!!!!

calej reszcie zycze milego pranka, sprzatanka itp...:)tylko nie zapomnijcie polezec w miedzy czasie:)
MILEGO DNIA BRZUSZKI:)

reklama
Do góry