reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Onionek gratuluje udanej wizyty, mam nadzieje ze u Karolinki też wszystko ok...

Tosia miał być coraz lepiej, oj biedulko...

justyna to na kiedy miała termin jak piszesz ze dużo wczesniej nie urodziła - skoro teraz mamy 13 a ona z sierpniówek???

reklama
Asiek na ich liście rozpakowanych mamuś jest napisane ż urodziła w 37,5 tc czyli była w trakcie 38 tc w sumie można powiedzieć że w terminie... albo źle myślę...

Onionek - jaki duży ten mały ;-)

Tosia - faceci czasem są takimi idiotami, że aż wstyd! Do mnie co chwilę dzwonią koleżanki i pytają, czy wszystko w porządku, bo skoro one się czują fatalnie a nie są w ciąży, to jak koszmarnie musi być ze mną.

Karolinkare - odezwij się!

Chciałam poruszyć temat, który już kiedyś był poruszany na forum - szczepionki, coraz częściej zastanawiam się, czy szczepić dziecko tylko obowiązkowymi szczepionkami, czy tymi + na pneumo itd, czy w ogóle nie szczepić. Dużo moich znajomych rezygnuje ze szczepionek (nawet tych tzw. obowiązkowych), bo są groźne dla dziecka, szkodliwe itd. Na razie nie mam zdania. Muszę poczytać na ten temat. A jakie Wy macie zdanie?

Chciałam poruszyć temat, który już kiedyś był poruszany na forum - szczepionki, coraz częściej zastanawiam się, czy szczepić dziecko tylko obowiązkowymi szczepionkami, czy tymi + na pneumo itd, czy w ogóle nie szczepić. Dużo moich znajomych rezygnuje ze szczepionek (nawet tych tzw. obowiązkowych), bo są groźne dla dziecka, szkodliwe itd. Na razie nie mam zdania. Muszę poczytać na ten temat. A jakie Wy macie zdanie?

ja mojego malego szczepilam na wszystko i bylam zadowolona procz grypy
a moja kuzynka nie szczepila i dwa razy lezala ze swoim malym w szpitalu na rotawirusa

Onionku, gratuluję dorodnego synka :-)
Olgadom moja dzidzia tez tak jest ulozona. Pani doktor powiedziala mi, ze istnieje bardzo male prawdopodobienstwo zeby sie odwrocila, ale zebym porozmawiala jeszcze z polozna. U mnie poleca sie tez akupunture:szok:
Dzis ide na zajecia dla kobiet w ciazy. Jesli bedzie prowadzila polozna to sie zapytam, a jak nie bedzie jej w tym tygodniu, to na pewno bede wiedziala za tydzien.
A moja ginka twierdzi, że ułożenie na tym etapie ciąży jest nieistotne i na razie nie ma sie czym martwić ale ja i tak się boję makabrycznie tego porodu!!! Pierworódki to mają spokój bo cesarka i już....
alcia i małgos mój dzidzius tez wypina sie koło pepka z prawej strony, i to bardzo. Ale na ostatnim usg, czyli z 5tyg. temu ginek powiedział, ze to główka. A teraz mam nadzieje, ze sie obrócił i ze mi pupcie wypina
U mnie też maga wypinanie po prawej stronie pępka i też marzy mi się aby to była pupka, a nie główka :-(
Asiek na ich liście rozpakowanych mamuś jest napisane ż urodziła w 37,5 tc czyli była w trakcie 38 tc w sumie można powiedzieć że w terminie... albo źle myślę...
Moja ginka mówi, że do 36 tyg donosić i jest ok. Ale tym razem mi się nie spieszy do porodu ;-)
ja mojego malego szczepilam na wszystko i bylam zadowolona procz grypy
a moja kuzynka nie szczepila i dwa razy lezala ze swoim malym w szpitalu na rotawirusa

Ja szczepiłam obowiązkowymi płatnymi(skojarzonymi) i po kazdej szczepionce mały chorował. Powaznie zastanawiam sie czy szczepić drugie dzidzi

reklama
U mnie niby popadało ale ja różnicy w powietrzu nie czuje. Tak jak było duszno mi tak jest dalej. Ah te upały:no:.
Widze temat szczepionek. Ja swoje zaszczepie. Dla mnie to spokój będzie jak będzie zabezpieczone. A w mediach co rusz na temat różnych medykamentów i nie tylko pojawiają sie dwie sprzeczne opinie w odstępach czasowych. Robią tylko człowiekowi mętlik w głowie:wściekła/y:.
Onionek gratki udanej wizyty i dużego dzidziusia oraz super wyników.
Karolinkare martwie sie o was. Odezwij sie choć paroma słowami!

Do góry