reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Mnie męcza w nocy dwie rzeczy : głód i częste siusianie :-D:-D:-D
zaraz zmykam do tego dentysty o ktorym kilka dni wczesniej mowilam , że iśc muszę :-:)-( trzymajcie kciuki :cool2::cool2:

reklama
czuję się pominięta :zawstydzona/y:
Wczoraj bylam na wizycie, maleństwo ma 16mm i serduszko bije jak dzwon 171/min :-) niestety krwiak dalej jest ale zagrożenia już takiego nie ma. Mam się oszczędzać ale na szczęście nie muszę już leżeć :-)
Egzamin też napisany, na wyniki trzeba jeszcze czekać, mialam dzien pelen wrazen, wreszcie mogę się wyłonić spod książek :-)

Witam z ranka. Za mnącudowna noc, bo moje maleństwo obudziło się tylko 2 razy. Do tej pory było to od 5 do 8 razy. Więc czuje się po tej nocy jak nowonarodzona, aż chce się żyć :tak:
Calineczka, co do siusiania, to nie licz, że będzie lepiej... takie uroki :-)

Cześć:-) Mi zostały jeszcze 2 egzaminy i też wyłonię się z ksiązek i notatek:blink: Dzisiaj jest dla mnie dzień pełen wrażeń, bo muszę jechać powiedzieć przyszłym teściom i ojcu,że zostaną dziadkami. Ciekawe jak to przyjmą. Odezwę się w niedziele jak już będę po tym wszystkim. 3majcie kciuki bo boję się jak cholera:-(

Aha powiedzcie mi jak to jest z tym konfliktem serologicznym?????:zawstydzona/y: bo ja mam grupę A Rh-, a narzeczony chyba A Rh +, ale dokładnie nie wiem bo właśnie pojechał zrobić sobie badanie i wtedy będziemy pewni na 100%. Zastanawiam się cały czas czy dzidziusiowi nic nie będzie.

Aha powiedzcie mi jak to jest z tym konfliktem serologicznym?????:zawstydzona/y: bo ja mam grupę A Rh-, a narzeczony chyba A Rh +, ale dokładnie nie wiem bo właśnie pojechał zrobić sobie badanie i wtedy będziemy pewni na 100%. Zastanawiam się cały czas czy dzidziusiowi nic nie będzie.
Kasias88, ja z mężem mam identycznie. To jeszcze nie jest konflikt, jak się to powszechnie nazywa, moja gin. mi to wyjaśniła. To jest jedynie niezgodność RH. Konflikt pojawia się wtedy gdy w twojej krwi zostaną wykryte przeciwciała RH. Dopóki tych przeciwciał nie ma, nic złego sie nie dzieje. Zresztą w pierwszej ciąży i tak nie ma ryzyka, więc nie masz się o co martwić. Po porodzie zbadaja dzidzi grupę krwi i jesli będzie miało RH- to ok, a jak RH+ to dostaniesz w ciągu 72 godzin zastrzyk z immunoglobuliny i ok :-)
Ja urodziłam zdrowego i cudownego synka :-)

Ostatnia edycja:
Kasias teraz medycyna radzi sobie w takich przypadkach. ale jak dokładnie to wygląda to nie iwem. Ginek na pewno poprowadzi Cie tam gdzie trzeba. A ja znam wiele maluchów z konfliktu zdrowi i superowi!! nie martw się. Czasem potrzebne jest przetaczanie krwi ale to niestety może się zdażyć. Będzie dobrze:tak:

Dzięki dziewczyny za szybka odpowiedz :tak: Kurcze wariuje jak tylko usłysze że coś może być nie tak z dzidzią, wczoraj np. zadzwoniłam do brata i powiedziałam,że kot ma nie wchodzić do jego pokoju a najlepiej jakby na czas mojej obecności wyszedł na dwór, bo mogę się zarazić toksoplazmozą. Ale uważam, że lepiej dmuchac na zimne, bo to mój pierwszy dzidziuś i chcę żeby wszystko było z nim dobrze:)

to ,co pisze Kerna o przetaczaniu krwi może się zdarzyć...niestety... Aledopóki nie ma w krwi matki przeciwciał, nie ma o co się martwić. I tak jak już Ci mówiłam, w pierwszej ciąży konflikt się nie zdarza, o ile nie mażadnych krwotoków, czy zaburzeń, czyli w normalnej, prawidłowej ciąży.

Ostatnia edycja:
reklama
Jak sie dziewczyny czujecie??
Mnie odzucilo od kawy ...pije teraz pol na pol z mlekiem rozpuszczalna ta mi jeszcze idzie ale parzona bee,
z rana mdlosci mam ale nie wymiotuje i sutki mnie bola mocno!
Mysle po tych dolegliwosciach ze teraz sie uda!!:-D
Chociarz i tak sie boje,bede spokojniejsza jak serduszko zobacze na usg a za tydzien ide do lekarza!

Awasze samopoczucie jak PISZCIE!!

Do góry