reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja mam 2 dzieci i też z mężem powiedzieliśmy sobie, ze nasze dzieci" takie" nie będą i tak też jest....wielu naprawdę wielu ludzi mówi nam, ze mamy dzieci wychowywane inaczej niż pozostałe. Nie toleruję czegoś takiego jak"bezstresowe wychowanie", moje dzieci nigdzie nie zachowują się jak opisane przez Trixi....wszystko zalezy od nas rodzice, nie pozwólmy wejść sobie na głowę!!!!
A co do aktywności fizycznej, u mnie ze wzgledu na skurcze macicy zupełny brak...chociaż nie powiem nie leżę plackiem i wiem jak ważny jest ruch...w granicach rozsądku staram się być w ruchu...moja bratowa o której pisałam wczoraj siedzi dosłownie siedzi w domu i nigdzie się nie rusza nie robi nic, teraz jest jej tak strasznie ciężko...ja tak nie mam zamiaru wyglądać i czuć się na koniec ciaży, oj nie....

reklama
Witam Mamuśki...Życzę wam dobrego ,spokojnego i słonecznego dnia:):tak:
Ja uciekam na Poznań wrazie co jestem spakowana na szpital!,ale myślę,ze wrócę....bardzo chcę!
Dziękuję każdej z was za dobre słowo i chwile podtrzymania na duchu-to tak wiele....zawsze ten krok do przodu....Buziale!!!!!!!!!!!!!!!

Gizelko skarbieee wracaj szybciutko.. ogrmone przytulaski wędrują właśnie w twoim kierunku, trzymaj się, a my tu będziemy trzymać kciuki za szybki powrót!!!

Ja mam 2 dzieci i też z mężem powiedzieliśmy sobie, ze nasze dzieci" takie" nie będą i tak też jest....wielu naprawdę wielu ludzi mówi nam, ze mamy dzieci wychowywane inaczej niż pozostałe. Nie toleruję czegoś takiego jak"bezstresowe wychowanie", moje dzieci nigdzie nie zachowują się jak opisane przez Trixi....wszystko zalezy od nas rodzice, nie pozwólmy wejść sobie na głowę!!!!
Popieram popieram!!! Ja też nie toleruę takiego wychowania, zresztą po moim dziecku widać że do takiego wszystkomogącego mu daleko!!!

A ja byłam wczoraj we Wrocku na zakupkach, fajne szmatki sobie pokupiłam, teraz czekam na lato bo w większości są to ciuchy na super ładną pogodę ;))
Ja to tylko chodzę i oglądam się za wózkami, znów coś nowego mnie zainteresowało....~Graco Tour Deluxe - nie znam jednak opini na temat tego wózeczka. Zdjęcie dałam za wątek zakupowy, jeśli któraś z was coś o nim wie to mi napiszczie!

lilu, mycha ja też nie jestem za "bezstresowym wychowywaniem" i nasz synek uchodzi za spokojnego i ja uważam że jest grzeczny! Ale nie wierzę że jak pójdziecie ze swoimi skarbami w gości to cichutko siedzą i patrzą jak rozmawiają dorośli...

moje dzieci nie wariują u obcych, tzn. w granicach rozsądku, bo np są głośne ale nie bałaganią ;) Choć Olka u kogoś to cichutka :) Sama sobą się zajmie :) Ale też nie głaskałam przez cały okres macierzyństwa.

Witajcie

dzień dobry
ja już w pracy, pomimo wczesnego wstania humor mam zupełnie inny niż pogoda...bo moi dawni współpracownicy baaaaaaaaardzo miło mnie powitali( w końcu jestem żoną ich szefa:-D) i wszyscy mi mówią że wyładniałam:szok: teraz zastanawiam się czy faktycznie czy tylko przed ciążą byłam niezbyt ładna:-D
dzisiaj mam taki maleńki brzuch, że chyba mogłabym założyć normalne jeansy, czy wy też widzicie zmiany w wielkości brzucha??? ja czasami mam taki balon a później tak jak dzisiaj malutki...
życzę wam laski miłego dnia!!!

Ja mam mniejszy i jakby lekki, jak wstaje... ale zjadam sniadanie i ciezar wraca do normy :-D

Witam się poniedziałkowo... u nas za oknem szaro buro i do tego leje jak z cebra

Karolinka nasz kotek w marcu skończył roczek i teraz waży jakieś 8-9 kg i jest naprawdę ogromny :-)Zobacz załącznik 246267 a teraz wygląda tak

Ale duzyyyy ten Twoj kotek. Moj ma juz 3 lata, wazy jakies 6,5 kg i wydaje mi sie, ze jest przeogromny :-D No, ale Twoj jest widze rasowy - wiec pewnie tak musi miec.
Nie pisze juz o pogodzie, bo nic sie nie zmienia i szkoda slow. Dzis odbieram moje wyniki z obciazenia glukoza. Dam pozniej znac, co z tego wyszlo.

Pozdrowionka.

Witam Mamuśki...Życzę wam dobrego ,spokojnego i słonecznego dnia:):tak:
Ja uciekam na Poznań wrazie co jestem spakowana na szpital!,ale myślę,ze wrócę....bardzo chcę!
Dziękuję każdej z was za dobre słowo i chwile podtrzymania na duchu-to tak wiele....zawsze ten krok do przodu....Buziale!!!!!!!!!!!!!!!
ja też trzymam kciuki za szybki powrót:-)

U nas pogoda :wściekła/y: no po prostu załamka
Dzis czeka mnnie dentysta po południu ale za to jutro fryzjer :-D taka przyjemnośc dla odmiany
Na razie póki co pranie nastawiłam

Witam
Wcięło mi posta brrr
Pogoda do d...
Nic zabiorę się za porządki.
Musze ogarnąć 1 pokój, w którym zamieszka na 2 dni siostra T. ze swoimi córkami.
Młodsza ma 9 m-cy starsza 7 lat więc będzie wesoło.
Co do wychowywania moje chłopaki zwłaszcza starszy to w domu tornado, ale jak gdzieś idziemy zachowują się przyzwoicie i nikt nigdy na nich nie narzekał a wręcz mówił każdy,że one takie wychowane, miłe,grzeczne więc pewnie nie jest z nimi najgorzej :)
Jedyny problem to taki,że nie bardzo lubią bawić się we 2 ze sobą zaraz bójka,kłótnia jakoś lepiej im wychodzi zabawa osobno lub gdy zaproszą do zabawy jakiegoś kolegę lub mnie to we 3 jeszcze jako tako się pobawią.

reklama
Witam
U mnie paskudna pogoda i od niej stawy mi wysiadają.
Mam nadzieje że jutro na wizycie u gina bedzie ok wszystko. Mocz juz zawieziony do badania żeby świeżutki wynik był na jutro dla doktora. Ciekawe czy ten antybiotyk zadziałał i już będe miała spokój.

Małpko jesteś zgrabną, piękną laseczką i nie ma sie czego czepić. Daj znać jak po wizycie.
Gizelko kochana czekamy na ciebie.
Justyna piękny i spory ten kotek.

Do góry