reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

no to ja powiem że całą zimę czy śnieg czy nie to z mała chodziłam i smutno mi się robiło jak widziałam biedne mamy, które mozolnie pchały wózki przez nieośnieżone chodniki, szlak by trafił zarządzców/burmistrzów ect :wściekła/y:
aa chodziłam bo bez wózkowa jestem tylko chustowa :-)

reklama
Szyszunka niekiedy dzieci mają stan podgorączkowy nawet ze zmęczenia czy z atrakcji, zresztą sama na pewno wiesz bo jesteś już podwójną mamusią:-):-)Zresztą wg mojej pediatry 37 to nie stan podgorączkowy tylko norma!!!Mam pytanie czy Ty też się zapisujesz do klubu przyszłych mamuś, bo ja mam już dwie iskierki i już podziękuje:-)
Mili mnie skierowanie do neurologa dala pediatra ze względu na szybszy wzrost głowki, standardowo powinno być 1cm na miesiąc, moja miała w jednym miesiącu 2cm i to ją zaniepokoiło, zresztą sporo mamuś z tego forum była już u neurologa i pytasz czemu z takimi malutkimi????Jak wczoraj byłam u neurologa to dopiero widziałam malutkie, takie po miesiąc, dwa, moja to już była duuuuuuuuuża!!

Mili mnie skierowanie do neurologa dala pediatra ze względu na szybszy wzrost głowki, standardowo powinno być 1cm na miesiąc, moja miała w jednym miesiącu 2cm i to ją zaniepokoiło, zresztą sporo mamuś z tego forum była już u neurologa i pytasz czemu z takimi malutkimi????Jak wczoraj byłam u neurologa to dopiero widziałam malutkie, takie po miesiąc, dwa, moja to już była duuuuuuuuuża!!
Oj oj:-(kurcze nie wiedziałam że aż takie maluchy mogą jeździć do takich specjalistów.Jeszcze niemowle u kardiologa mnie nie dziwi ale u neurologa czy ginekologa....Trzymam kciuki mam nadzieje że wszystko będzie oki.

mi dwójka wystarczy, chcemy teraz im się poświęcić, niedługo przedszkole, potem szkoła, nie planuje wiecej dzieci, ale nie wiem jak sie zycie ułozy

Agawa super że córcia zdrowa bo wiem co znaczy stres i nerwy o zdrowie dziecka ( my jutro mamy wizytę u kardiochirurga
new_sad.gif
) a co do kolejnej ciąży to cieszę się że to nie ja, gdyż ja więcej dzieci nie planuję, ale przyszłej mamie życzę wszystkiego co najlepsze. A suwaczek już poszedł w niepamięć :-D:sorry:
mi dwójka wystarczy, chcemy teraz im się poświęcić, niedługo przedszkole, potem szkoła, nie planuje wiecej dzieci, ale nie wiem jak sie zycie ułozy

Ja 9 lat nie planowałam kolejnego dziecka. A wkońcu przyszedł taki moment (tzw zegar biologiczny??:-p) Albo teraz albo wcale. Staraliśmy się dwa lata o kolejne maleństwo. Już mieliśmy zrezygnowac (bo nie planowaliśmy ewentualnego leczenia) a tu bach teścik i jest wspaniała dzidzia.

dla nas śnieg i błoto niegroźne. Mamy duży wózek na pompowanych kołach i na paskach. Wszystko jest do pokonania. Chociaż muszę się przyznać, że jak było tak bardzo dużo dużo śniegu pękł nam zaczep podtrzymujący konstrukcję i nie było ciekawie. Stało się tak od ciągłego podskakiwania i pchania. Wózek jest stary i niestety nie wytrzymał, mój mąż go bardzo szybko zreperował i do przodu. Cieszę się bardzo że go mam. Dzięki niemu śmigaliśmy non stop.Spacerówka wogóle się nie nadawała do pokonywania przeszkód. Małe kółka ciągle nam się zakopywały.

Ja też radziałam sobie świetnie z moim wielkim wozem. Na wielkich pompowanych kołach. Ale już maży mi się wiosna!!! Dzisiaj było cudownie. Słoneczko i cieplutko.

agawa ojej mam nadzieje,ze to tylko zly alarm;-)takie malusie dzieciaczki juz do neurologa :-(

Ja w środę za tydzień też do neurologa.Aktualnie jesteśmy już po pierwszych zajęciach z rehabilitantką. Musimy inaczej podnosić i nosić maluszka. Pilnować symetrycznego ułożenia. Inne zabawki i kilka innych zaleceń. Mam tylko nadzieję, ze uda nam sie szybko usunąć asymentrię. Narazie mamy zalecenia na 10 ćwiczeń. Ale najważniejsze sa zajęcia w domku.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to plnuje trójke:-)
Ja tez kiedys planowalam.. ale teraz mysle,ze dwojka jest idealna ! Super rozbnica wieku,bomba! jak ma byc trzecie to za ho ho moze 5 lat i koniecznie juz zaplanowany chlopaczek.. Choc mysle,ze za 5 lat juz moze nie bede chciala znow wracac do pieluch.. jak to sie mowi :-D

Do góry