reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

ja tak szybciutko teraz z innej beczki
Zrobiłam troszkę porządku na forum...mam nadzieję że widać i że będzie Nam teraz łatwiej się odnaleść:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Z mojej strony prośba aby trzymać się mniej więcej tematów wątków:tak::tak::tak::tak: wiadomo całkiem się nie da bo kobity o wielu rzeczach naraz myślą:-D:-D:-D:-D ale jednak pilnujmy się ciut
Będzie nam dużo łatwiej potem odnaleść informacje

Jakby co to piszcie do mnie na priva:-):-):-):-):-)
tzn.,. prośby
propozycje i takie tam
Ja mam jeszcze propozycję żeby któciutki regulamin dokoptować żeby było wiadomo co i jak
Co wy na to???
Moge przygotować i wkleić a ew zmiany dopiski ustalimy wspólnie
:)
To tyle
to mykam teraz dopisać naszego nowego bobaska do listy:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
i ja witam po wizycie u gina i szczerze powiem ze jestem zaskoczona i lekarz tez troche był:sorry: zapowiadało się na cc a tu jak narazie nic z tego:eek: mały jest juz ustawiony główką w kanale więc muszę próbowac sama rodzic:confused2: pozatym kanał drożny ( powiedział ze ładnie jak na pierwszy poród) szyjka skrócona ale jeszcze trzyma, a mały wazy 3300 +/- 400 g. a najlepsze jest to ze jak nie urodze do 6 września to mam czekac do ok 9-10 i przyjechac na wywołanie :shocked2: i tyle czekania:eek: oj oj oj mam nadzieje ze urodze w tym tygodniu:rofl2:
p.s. widziałam twarzyczke w 3d - jest śliczny az łezka poleciała ze wzruszenia:happy: dopiero uśwadomiłam sobie ze to moja dzidziulka kochana:-):-):-):-)
nemesis ale się uśmiałam z twojego porodu:-) fajnie ze tak sprawnie ci poszło jeszcze raz gratuluje i zycze wam duzo zdrówka

Hejka ... Jak o 13 wyszlam tak dopiero niedawno wrocilam ... :sorry: ledwo zyje bola mnie nogi plecy i podbrzusze :-( wszystko mnie boli jeszcze mi gin brzuch ponaciskal.
Jestem ZŁA !!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tak jak przypuszczalam ... wszystko mam pozamykane zadnego rozwarcia nic sie nie dzieje nic nie wrozy ze urodze przed terminem ....:shocked2: dobrze ze to tylko 12 dni a nie wiecej :wściekła/y: Mialam usg ... pierwsze slowa jakie uslyszalam "OJEJ JAKIES STRASZNIE DUZE DZIECKO BEDZIE.... 4 KILO NA PEWNO..." :szok: teraz ponad 3 wazy ... ale szybko nadrobilo w 32 tygodniu mialo zaledwie 1495 gram ... Jak ja urodze :eek: potna mnie tam w szerz i wzdluz :eek: jutro jade na badania dal mi skierowanie na to HBS i WR no i musze isc do okulisty po zaswiadczenie mam nadzieje ze jutro i to zalatwie jak okulista wypisze ze cesarka to tak bedzie a jak nie to chyba sama bede rodzic a pojutrze mam jechac po wyniki takze ciezki ten tydzien mi sie zapowiada... Plci mi oczywiscie nie powiedzial bo widzial tylko pecherz i tyle ale dzidzia glowka w dol ulozona.

Zwolnienie mam przedluzone do dnia terminu i wtedy mam sie zglosic

jak ja urodze takego klocka :eek:

eee no to koksuje maleństwo :)
pięknie pięknie
a do terminu masz jeszcze ciut

mi tez powiedziala moja ginka ze dzidzia duza bedzie:tak:
byle by nie za duza, mogla by latwo wyskoczyc :-D:-D:-D

ehh, w sumie to troszke boje sie tego czwartku, pierwszy raz ide lezec do szpitala :szok: no i to pierwsza ciaza...
ale damy rade :-D a moze do czwartku nie dotrwam? :-D

ide sie polozyc, dzidzia strasznie sie rzuca w brzuszku i cos glowa mnie zaczela bolec...
milej nocki dziewczyny :tak:

już idziesz leżeć, czy na wywołanie???

i ja witam po wizycie u gina i szczerze powiem ze jestem zaskoczona i lekarz tez troche był:sorry: zapowiadało się na cc a tu jak narazie nic z tego:eek: mały jest juz ustawiony główką w kanale więc muszę próbowac sama rodzic:confused2: pozatym kanał drożny ( powiedział ze ładnie jak na pierwszy poród) szyjka skrócona ale jeszcze trzyma, a mały wazy 3300 +/- 400 g. a najlepsze jest to ze jak nie urodze do 6 września to mam czekac do ok 9-10 i przyjechac na wywołanie :shocked2: i tyle czekania:eek: oj oj oj mam nadzieje ze urodze w tym tygodniu:rofl2:
p.s. widziałam twarzyczke w 3d - jest śliczny az łezka poleciała ze wzruszenia:happy: dopiero uśwadomiłam sobie ze to moja dzidziulka kochana:-):-):-):-)
nemesis ale się uśmiałam z twojego porodu:-) fajnie ze tak sprawnie ci poszło jeszcze raz gratuluje i zycze wam duzo zdrówka

oj fajnie tak zobaczyć dzidzię:-):tak::tak::tak:
to szybkiego porodu życzę:tak::tak::tak:

Przez przeprowadzkę nie miałam dostępu do internetu, była cisza przed burzą a teraz proszę...ile się dzieciaczków sypnęło!
Gratuluję wszystkim mamusiom!!!:-D
Szyszunka może się spotkamy w piątek w szpitalu bo ja też się wybieram na USG.
No i już wrzesień...lato przeszło i ...doczekałyśmy się naszego miesiąca:tak:

Witam! Też byłam dzisiaj na KTG, ale położna miałą taki młyn że nie miała czasu ze mną pogadać i umówiłyśmy się na środę (znowu KTG). Zdążyła tylko zerknąć na wydruk z KTG i powiedziała: "no bardzo ładny masz ten zapis", ale pod jakim względem on niby jest ładny to nie wiem. Najbardziej bym chciała żeby te "Ładny" oznaczało zbliżający się poród.
A co do chodzenia po schodach w celu przyspieszenia porodu to ja próbowałam w pierwszej ciąży i w nocy zaczęły mi odchodzić wody więc może coś w tym jest. Tylko, że ja słyszałam, że najlepiej jest chodzić po tych schodach z pełnym pęcherzem.
No nic. Spróbuję dziś wykorzystać męża :-D:-D:-D

Nie spie od 4 :cool: tak mnie lamie w rece ze bol mi nie dal spac jak nie urok to sraczka za przeproszeniem :wściekła/y: ponadrabiam wasze wczorajsze posty bo co tu robic ...

Nemesis potrafisz podbudowac :tak: jak sie boje to od razu mysle ze szybkie porody tez sie zdazaja jak sobie ciebie przypomne. Zaraz sie bede zbierac na badania i do tego okulisty.Teraz to juz sama nie wiem jak lepiej rodzic ... pewnie jakbym chciala to by mi okulista wystwail zaswiadczenie o cesarce ale nie wiem co lepsze :-( jakos nie widzi mi sie cesarka i bardziej sie jej boje :-(a raczej tego co po niej... ale jak mam takiego klocuszka urodzic to moze lepiej by bylo :sorry: no zobacze co ten okulista powie ...
Ale glodna jestem tyle juz nie spie a przed badaniami zjesc nie moge :crazy:
Ide sobie jeszcze na wspolnej obejrzec i zbieram sie . Milego dzionka !!

ja miałam dzisiaj straszną nockę jakieś bóle i skurcze mnie męczyły, pewnie po wczorajszym badaniu, a jeszcze sobie za barzo dziś nie odpoczne bo z dziećmi do szkoly trzeba ehhh.
No to dziewczynki mamy swój wyczekany wrzesień!!;-)

reklama
Witam.:-)
U mnie małe zmiany a mianowicie wczoraj miałam pierwsze skórcze,ale raz mnie tak zabolało że aż słabo mi się zrobiło:eek:Sen miałam z typu czuwających i to bardzo czuwających więc jestem nie wyspana.
No i zdążyłam swoje Kochanie wykożystać:-p:-p:-p
Dzień też szykuje mi się pełen wrażeń.Musze jechać na miasto załatwić sprawy ze swoją szkołą itp a tak mi się nie chce:sorry:ale jak tego nie załatwie teraz to później napewno tego nie zrobie bo nie bendzie jak.Wyjerzdzam z domku koło 9.
Aaaaaa....wiecie coś na temat jazdy autem pod koniec ciąży??Mówią że nie wolno ale ja bez mojego autka żyć nie moge:-D

Do góry