reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Już zaczęło się rozpakowywanie:-D!!! Syla- jesteśmy z Tobą!

A ja wciągnęłam całą tabliczkę czekolady..mniam...:-D...i zaraz zmykam na szkołę rodzenia. W brzuchu dalej mi jeździ-konia z kopytami bym wciągnęła:-D.
A Wy tu znów apatyt robicie smakołykami......:-D

No i trzeba faktycnie by się wziąć za pakowanie torby do szpitala....:baffled:

reklama
No właśnie...ja też stwierdziłam po dzisiejszej wizycie, że czas najwyższy na te torbę. Zacznę chyba od prania wszystkich ubranek i kocyków i innych malutkich rzeczy...
Jak ten czas szybko leci...kurcze.
A swoją drogą czy któraś z Was ma jakiś kontakt z Syla28?? Co tam u niej?? jak dochodza obie po porodzie??

Jarzembinko....czy któraś jeszcze się rozpołowiła???

jeżeli Bershka, tutaj pisała, a o ile pamietam to gdzies na początku z nami była, więc myśle, że sie nie obrazi jak doniose, co napisała na innym watku :

noto nie owijam w bawełne :-D synek już z nami :biggrin2: Urodziłam 5 sierpnia o 10.48 wcześniaczek 2900 g 50 cm :biggrin2: nie ma żadnych oznak wcześniactwa a położne zlekarzmi twierdzą, że chyba komuś data porodu się pomyliła :-D

wiec chyba mamy kolejnego wrześniowego bąbla

A ja juz czekam na ziemniaczki, obiadek zjem i znow nic nie robie.. ehh :sorry2:

i ja tak zrobiłam..... czyli obiadek a teraz lenistwo, moi panowie poszli na dalsze lekcje nauki jazdy na dwóch kołeczkach, wiec luzik i spokój :tak::-D:tak:

O kurczaki pieczone...coś czuję , że teraz jak juz sie zaczęło to pójdzie lawinowo. I bąbelki bedą nam wyskakiwać jeden po drugim...wrzesień zbliża się wielkimi krokami :-D:-D:-D

Ja torbe spakowalam juz z miesiac temu ;) jak kiedys pojechalam na izbe bo myslalam ze sie zaczyna cos dziac. stwierdzilam ze to nigdy nie wiadomo a wolalam sama sie spakowac niz pozniej ktos w panice ale oczywiscie do tej pory juz kilka razy cos w tej torbie wymienialam :happy2:
Dziwne te nastroje w ciazy takie fale smutku mnie nachodza taka nagla pustka ale nie zadna chandra na pol dnia tylko takie nawet kilkusekundowe napady smutku i swieczki w oczach :confused: a za chwile wszystko ok :dry:

ja za to mam dylemat gdzie rodzić. Może któraś z Warszawianek coś napisze. Myślałam o Inflanckiej, jednak naczytałam się dużo złego o tym szpitalu (sama też mam średnie wspomnienia z niego) i zastanawiam się nad Bielańskim bądź Bródnowskim. Jednak nic nie wiem na temat tych szpitali a co Wy na to?

u mnie mama była i z racji, że jest pielęgniarką i uczyła się na położną ale jej nie wyszło to od razu na mój brzuch patrzyła. pierwsze słowa "o rany ale on wielki" drugie "obniżył się troche". wiecie co sama ostatnio się tak nad tym zastanawiałam, czy on jakoś nisko nie leży ale w sumie stwierdziłam, że mam go na codzień to nie widzę tego i jest ok. jednak osoba trzecia jest w stanie najlepiej ocenić i potem jak tak patrzyłam to fakt. jest niżej niż powinien w tym tyg ciaży. wymacałam dno macicy i pomierzyłam. powinno być 11 cm od pępka lub jak kto woli 35 cm od spojenia łonowego a jest teraz jak w 33 tygodniu ciąży. może to mi tak te skurcze przedporodowe wywołuje? to całe obnizanie?

reklama
Do góry