reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

No tak oczywiście masz racje to ZUS płaci kontynuację...i teraz sie zastanawiam dlaczego mój lekarz mówił o tych 30 dniach i ani dnia wiecej ani mniej...a to by mi tez troszke ułatwiło zycie :) no coz to juz końcówka więc i tak nic nie bedę działała...

No ja bym wolala wczesniej takie dluzsze dostawac ;) bo dla mnie dzien w ktorym mam wizyte to dzien stracony jak jade rano tak wracam zawsze po 17 tyle sie musze oczekac wiec zawsze gazeta kanapka i woda do torebki i psychiczne nastawienie na dzien spedzony w przychodni lub w szpitalu tyle zawsze ludzi przede mna

reklama
ja to chyba pojde prywatnie jeszcze na jakas wizyte i zeby mi usg zrobili dla pewnosci, bo tamta jeszcze w przyszlym tyg na zwolnienie idzie i przyjdzie akurat jak mam wizyte.. :no: juz drugi raz w wakacje na zwolnienie idzie, a wszystkie narzekaja ze tak zle maja w tych przychodniach :angry::angry::angry:

Zanka- teraz to są jaja:szok:. no jak to..to skąd my się dowiemy ile Dzidzie ważą?:szok: Mi się zawsze wydawało, że przed porodem jakieś dwa tyg wcześniej robi się jeszcze usg..żeby zobaczyć czy wszystko ok. Jak to się niczego nowego nie dowiemy...??:baffled: Ot- Bździągwa jedna...:baffled: Pewnie prywatnie to by ze dwa usg zrobiła jeszcze i z 3 foteczki....

Ja sama sie zastanawiam nad tym usg ja mam tak ze czesto mnie moj lekarz na oddziale przyjmowal i przewaznie mi mowil zebym tam danego dnia przyszla to usg zrobimy bez zadnych skierowan ostatnie mialam w 32 tyg moja kruszynka (albo okruszek;-)) wazyla tylko 1495g a teraz co??? mam ta nastepna wizyte w 38 tyg przeciez rownie dobrze moge wczesniej urodzic wiec wychodzi na to ze juz sie moge nie zalapac na usg jak bedzie wszystko dobrze to pewnei mi zrobi po tej wizycie no ale w razie jakby sie cos dzialo i jest akcja porodowa i nie zdaza z usg to nic nie sprawdzaja?? ani wagi dziecka ani ulozenia przed porodem?? a jakbym miala kolosa prawie 5 kg ;-) nie sprawdzaja jakos czy nie trzeba cesarki??

Elaine...ja wlasnie pracuje ponownie nad nalesnikami z owocami...mam maliny, porzeczke, truskawki, ananasa, banana i kiwi...melona brak ale tez by,m go dorzuciła :) do tego własnie zrobiłam serek mascarpone z jogurtem i płatkami migdałowymi i zaraz biore sie za smazenie...moze zawin melona w nalesnik?? ;-);-);-);-);-)

aż mi ślinka cieknie na te smakowitosci dziewczyny. ja sobie zaraz makaron ugotuję i zjem pomidorową bo z reszty rosołu zrobiłam. smacznych kolacyjek i miłego wieczorku :)

Makta- robisz bombę witaminową sobie:-D. Super! Hmm..mówisz nalesnik z melonem...no...no..Nie jadłam, może faktycznie spróbuję. Bo tak, to jakiś mi za słodki jest- chyba, że mam spaczony smak teraz:baffled:. Szukałam w necie, ale nic ciekawego nie znalazłam własnie. O- był tylko przepisna dżem..więc nawet myślałam, że się poświęcę i zrobię dżemerek:-D

reklama
liiiviiia
no dokladnie, ja to nie wiem jak sie wczesniej rozpakuje to chyba mnie beda o wszystko pytac, ile dzidzia wazy i jak jest ulozona, bo ja chyba usg to w oczach mam i sie sama przeswietle :angry:

a jeszcze mam takie pytanie do mam ktore juz rodzily, bo jak bede szla na ta porodowke rodzic juz to tylko z ta karta ciazy ktora ja mam? czy musze z przychodni zabrac ta co tam mi wszystko wpisywali? bo mialam sie zapytac mojej lekarki ale z nerwow zapomnialam :baffled:

Do góry