liiiviiia- ja to z OM mam na 9 wrzesień, a gdybym miała się sugerować z usg to w połowie sierpnia mogę wylądować na porodówce.... Mój synek był duży- bo kiedy się urodził to miał 4100 i 60 cm. Teraz gin powiedziała, że też mam duże dzieciątko- wg usg z 3 tyg do "przodu";-). Myślę jednak, że urodzę w terminie. Ale gdybym miała urodzić wcześniej, to wcale bym się nie obraziła...;-)
reklama
A powiedzcie mi o co chodzi z tymi herbatkami z malin i ta zurawina ?? bo nie jedna z was widzialam o tym pisala. Z tego co wiem to malina skurcze wywoluje dlatego odradzana jest w ciazy. Z jakiego powodu macie to brac???
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
A ja to juz nic nie powiem na ten temat bo u mnie sa takie róznice ze ho ho dlatego sugeruje sie tylko OM bo inaczej bym sie kompletnie zakręciła.
Liiiviii a jak to jest z Twoim zwolnieniem?? zebys nie miała żadnych problemów bo mi lekarz mówił, ze w ciązy można wystawiac tylko i wyłącznie na 30 dni ...bo inaczej beda problemy. Twój pracodawca nie zareagował jakos negatywnie?? Bo to jakos tak dziwnie mi wyglada...
Liiiviii a jak to jest z Twoim zwolnieniem?? zebys nie miała żadnych problemów bo mi lekarz mówił, ze w ciązy można wystawiac tylko i wyłącznie na 30 dni ...bo inaczej beda problemy. Twój pracodawca nie zareagował jakos negatywnie?? Bo to jakos tak dziwnie mi wyglada...
Liiviia- te herbatki powodują skurcze macicy- nalezy więc je bardzo ostrożnie stosować, i to tylko może być chyba używane ale już pod koniec ciąży. Przyspieszyć może wówczas poród.
Nemesis- tak, tak- niby w ciąży..ale i tak ludzi gapiów nie zabraknie jak co do czego...
Hihih..choćby wczoraj- ja to mam pecha. Nie dość, że bab w ciąży ( czyli ja ), główne rondo w mieście a mi się japonka rozwaliła. ściemniałam, jak ta głupia, że niby coś w torebce szukam itp..a tu znalazł się "życzliwy"pan, który uprzejmnie zatrzymał się autem, żeby mnie przez pasy przepuścić.... i tak ciągnęłam tego zepsutego lacza..prze te pasy..to się zawinął..to spadł...ale obciach..mówię Wam...doczłapałam się do Pepco z zamiarem kupienia byle jakiego obuwia- bo to był najbliższy sklep. Oczywicie już zrobiłam furorę z tym spadającym laczem. Nie było nic do wyboru!!! Myślałam, że się pogryzę...musiałam kuoić tenisówki...czerwone..i wyglądałam jak małpiszon....
Nemesis- tak, tak- niby w ciąży..ale i tak ludzi gapiów nie zabraknie jak co do czego...
Hihih..choćby wczoraj- ja to mam pecha. Nie dość, że bab w ciąży ( czyli ja ), główne rondo w mieście a mi się japonka rozwaliła. ściemniałam, jak ta głupia, że niby coś w torebce szukam itp..a tu znalazł się "życzliwy"pan, który uprzejmnie zatrzymał się autem, żeby mnie przez pasy przepuścić.... i tak ciągnęłam tego zepsutego lacza..prze te pasy..to się zawinął..to spadł...ale obciach..mówię Wam...doczłapałam się do Pepco z zamiarem kupienia byle jakiego obuwia- bo to był najbliższy sklep. Oczywicie już zrobiłam furorę z tym spadającym laczem. Nie było nic do wyboru!!! Myślałam, że się pogryzę...musiałam kuoić tenisówki...czerwone..i wyglądałam jak małpiszon....
A ja to juz nic nie powiem na ten temat bo u mnie sa takie róznice ze ho ho dlatego sugeruje sie tylko OM bo inaczej bym sie kompletnie zakręciła.
Od poczatku ciazy dostawalam na 28 dni teraz bylam pewna ze na mniej dostane i ze sa czesciej wizyty ale moj gin szedl na urlop i tak sie patrzyl na ten kalendarz i patrzyl i w koncu policzyl do 40 czyli wyszlo do 30 sierpnia ale kazal dzwonic 24 w kazdym razie ddo pracy zanioslam normalnie na 40 dni nikt nie dzwoni wiec chyba ok. Nie wiem co on wykombinowal ale wyglada mi to tak jakby dal mi do konca ciazy bo ciagle mowil ze rodzimy pod koniec sierpnia tak jakby zalozyl ze 38 tydz i plusk moze planuje mnie 30 polozyc juz do konca ciazy nie mam pojecia. A z tym ze musza byc zwolnienia max. 30 dni to nawet nie wiedzialam. A co moze byc nie tak?? bo tak czy inaczej i tak zus mi placi z chwila kiedy dostalam kontynuacje pierwszego zwolnienia nie??
elaine76
tez myslalam ze chociaz za 2 tygodnie mi kaze przyjsc, a tu nic.. myslalam tez ze skierowanie na usg dostane - tez nie dala... stwierdzila ze teraz juz sie niczego nowego nie dowiem, bo wszystko jest tak jak byc powinno, no chyba ze ukochany chce zobaczyc... ale to musze isc prywatnie bo im sie skonczyla umowa ze szpitalem i mi nie zrobia w szpitalu usg
tez myslalam ze chociaz za 2 tygodnie mi kaze przyjsc, a tu nic.. myslalam tez ze skierowanie na usg dostane - tez nie dala... stwierdzila ze teraz juz sie niczego nowego nie dowiem, bo wszystko jest tak jak byc powinno, no chyba ze ukochany chce zobaczyc... ale to musze isc prywatnie bo im sie skonczyla umowa ze szpitalem i mi nie zrobia w szpitalu usg
Makta
Mama Julki Łobuziulki :)
No tak oczywiście masz racje to ZUS płaci kontynuację...i teraz sie zastanawiam dlaczego mój lekarz mówił o tych 30 dniach i ani dnia wiecej ani mniej...a to by mi tez troszke ułatwiło zycie no coz to juz końcówka więc i tak nic nie bedę działała...
Zanka- teraz to są jaja. no jak to..to skąd my się dowiemy ile Dzidzie ważą? Mi się zawsze wydawało, że przed porodem jakieś dwa tyg wcześniej robi się jeszcze usg..żeby zobaczyć czy wszystko ok. Jak to się niczego nowego nie dowiemy...?? Ot- Bździągwa jedna... Pewnie prywatnie to by ze dwa usg zrobiła jeszcze i z 3 foteczki....
Liiviia- te herbatki powodują skurcze macicy- nalezy więc je bardzo ostrożnie stosować, i to tylko może być chyba używane ale już pod koniec ciąży. Przyspieszyć może wówczas poród.
No tak wlasnie mi sie kojarzylo ze te maliny skurcze powoduja dlatego sie zdziwilam ze pisaly tu dziewczyny w 33-34 tyg ze maja pic
reklama