reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Hej! Właśnie wróciłam od gina,chciałam powiedzieć żebyście nie lekceważyły twardniejącego brzuszka:no:.Mi z tego powodu skróciła się szyjka,no i jakieś małe rozwarcie jest,takze resztę ciąży musze przeleżeć:-(.Jeżeli chodzi o feneterol to mogę regulować sobie dawkę (jak jest dobrze to tylko co 12 połowkę,jak gorzej to coraz częściej).Trzymajcie sie wszystkie w dwupakach jak najdłużej,bo widzę,że zaczeło się coś niedobrego dziać:szok:

Syla gratuluję zdanego egzaminu:tak:
dobranoc dziewczyny i wszystkie maluchy:-) coś mnie bierze na spanie i raczej się już położe, póki zgaga mnie jeszcze nie zdążyła zaatakować to jakoś może prześpię choć jedna noc o czym marzę już od dawien dawna:sorry:

hej
Princi-ja mieszkam w staffordshire

no dziewczyny-mowie z reka na sercu ze ginekologicznie jeszcze nikt mnie nie badal- i ciekawe czy ktos bedzie
nawet mnie nie wazyli jeszcze- polozna tylko mierzy cisnienie i brzuch w obwodzie centymetrem!!!!
chcialabym choc raz jeszcze 1no usg ale tu prywatnie to majtek!!!!!!!

jakos mi goraco-jakby uderzenia-na razie dziewczyny

Witam:tak:U nas pogoda trochę się zmieniła, ale jak dla mnie to na lepsze bo nie było takiego upału i trochę popadało:tak::tak:Wiecie była dziś u mnie przyjaciółka z Wrocławia i opowiadała, że jej koleżanka rodziła w ostatni weekend i jak mąż ją zawiózł do szpitala to powiedzieli jej, żeby z nią jeszcze pojeździł , bo na razie ma słabe skurcze i niech wrócą jak będzie już naprawdę ostro:szok::-D:szok:Moja córcia pojechała na dwa dni do dziadków i nie za bardzo ma zamiar wrócić, hii hiii, ale z jednej strony dobrze, bo jak pójdę do szpitala to przynajmniej mogę się spodziewać, że nie będzie z tego powodu płaczu;-)Syla24 jak jakiś czas temu miałam strasznie poparzone palce i zapowiadało to niezłe blizny to lekarka przepisała mi krem DERMAZIN to jest z jakimiś cząstkami srebra właśnie typowo na oparzenia i na skórę , możesz zapytać lekarza bo ja jak to stosowałam to na palcach nie mam ani śladu z tego nieprzyjemnego wypadku;-)Jutro wizyta u ginekolog ciekawe ile moja mała już waży??

syla24 za te twoje przeżycia, to powinnaś mieś poród na chaju.. na jakimś głupim jasiu czy coś,... przeszłaś już swoje, to chociaż poród żebyś przyjemny miała

Witajcie

Dzisiaj kupilam pierwsze ubranka dla mojego maluszka:-) ale sa slodziutkie, :-):-)

olinka2009-nie jestes sama ja tez nie mialam badania ginekologicznego, ale jezeli wszystko jest ok to nie potrzebujesz

Matka-ja tez mialam badany cukier, a bylam po sniadaniu i nawet jadlam jak szlam do poloznej-powiedzialam jej o tym a ona ze to nic nie szkodzi, poza tym nic nie musialam wypijac-zadnej glukozy czy czegos tam, po prostu pobrala krew

O TENS dzisiaj ja wypytywalam-wypowiedziala sie bardzo pozytywnie-ale ja nadal jestem jakas nie przekonana-musze wiecej o tym poczytac
Bo jak slysze bateryjka i jakies kabelki to jakos mnie to odrzuca,a z drugiej strony uzywajac tego rodzisz bez srodkow przeciwbolowych, aha i jeszcze powiedziala mi ze duzo kobiet to stosowalo i bylo zadowolonych No nie wiem co narazie o tym myslec:baffled:
syla24-gratuluje zdanego egzaminu i trzymam kciuki za mezusia

Syla -fajnie że egzamin masz za sobą.Nauka w ciąży raczej nie przychodzi łatwo (w każdym razie mi), miałam ciągłe nudności wieczorne, aż mnie trzęsło i musiałam sobie odpuścić. Ale to był tylko kurs.
Ja mam wizytę dopiero za 3 tyg. i nadzieję na USG, więc tylko mogę Wam pozazdrościć USG. Zbieram się do spania, do jutra więc. Dobrej ocki wszystkim.

hej
Princi-ja mieszkam w staffordshire

no dziewczyny-mowie z reka na sercu ze ginekologicznie jeszcze nikt mnie nie badal- i ciekawe czy ktos bedzie
nawet mnie nie wazyli jeszcze- polozna tylko mierzy cisnienie i brzuch w obwodzie centymetrem!!!!
chcialabym choc raz jeszcze 1no usg ale tu prywatnie to majtek!!!!!!!

jakos mi goraco-jakby uderzenia-na razie dziewczyny
Ja tez staffordshire, a w jakim miescie ?
Mnie wazyli raz ! A ile prywatne usg ? Orientujesz sie ?

reklama
Anek29 a ja mimo wszystko uwazam,ze badanie ginekologiczne powinno byc przy kazdej wizycie ! Skraca sie szyjka, robi sie rozwarcie czy cos i skad mamy to wiedziec ? :confused:

Do góry