reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

dzień dobry wszystkim we wtorkowy poranek:happy: ja właśnie z przychodni wróciłam bo musiałam honorowo krew i mocz oddać do laboratorium i niespodzianka bo dzisiaj mi krew położna moja pobierała. ale po wstępnych oględzinach mojego ciała już mi powiedziała, że mam się liczyć z ty, że na końcówce sierpnia się rozpakuję i może nie dotrwam do kolejnej wizyty na 24 sierpnia. więc włączam red alert i czuwam nad sobą. może już tylko 4 tygodnie i godzina 0:happy:

reklama
olinka - ja juz nie pamietam, jakie u mnie były te pierwsze skurcze... te późniejsze to były takie bóle jak na okres, tylko duzo, duzo silniejsze...

elinek - sen fajny! :-D szczególnie ta rzeka mleka! :rofl2: jeśi chodzi o okres wyczekiwania - to bedzie jeszcze gorzej! :happy:za miesiac kazdy dzień bedzie trwał tyle co tydzień ;-)

nemesis - mi tez zapowiadali poród dużo wcześniej, a urodziłam w dzień terminu... i to chyba dlatego, ze dzień wcześniej wieszałam żyrandle z mężęm... :laugh2:miałam rozwarcie 2 cm od 5 miesiaca, króciutką szyjkę, a meczyłam sie az 11 godzin, choć miało pójść tak szybko... takze wg mnie nie ma reguły... dziecko samo wie, kiedy chce wyjsc..

a tak w ogóle to sie witam... dzis mam od rana nerwa, bo miki juz którys dzien z rzędu nie chce jesc... jeszcze pare dni i skontaktuję sie z lekarzem... na pewno czesciowo chodzi o ząb, choc z drugiej strony nie chce wszystkiego na zęby zwalac...
ja dzis byłam w laboratorium porobic prawdopodobne wyniki przed porodem...
miłego dzionka! strasznego mam lenia!

Ja też wczoraj wszamałam pół arbuza!!!! Mniam mniam. U mnie to jak nałóg:-). A co do wcześniejszych porodów.... moja lekarz twierdzi, to samo, że będzie wcześniej. Jakoś mi się wierzyć nie chce. Zresztą jak maleńka zechce, to będzie. Życzę wszystkim terminowych maluszków !!!!

A ja zmykam nad wodę. Buziaczki!!!

Witam dziewczyny. Dzisiaj wstałam wcześniej i bardzo dobrze bo przynajmniej słońce zobaczyłam :) teraz już jest pochmurno i do tego słyszę gdzieś daleko jakieś dziwne burzowe grzmoty...no kolejny piękny szkocki letni dzien ;)Piękny sen Elinek ta rzeka mleka musiała byc bajkowa :tak::tak:
Mój dzisiajszy sen nie był taki zabawny. Śniłam, że juz była godzina zero a ja nie mogłam podjąć decyzji czy chce rodzic naturalnie czy przez cc...i ryczałam w tym snie jak dzika bo nie wiedziałam co bedzie lepsze...śmiesznie.
tez zaczyna mi sie to czekanie dłuzyć. tym bardziej , że kości łonowe mnie juz konkretnie bolą i odezwała sie znowu wczoraj moja lewa stopa. Jest taka piekniutka he he i taka spuchnieta. ide dzisiaj na zakupy szukac jakiś trampkowatych butów i pewnie swoich aktualnych nie założe do samego porodu. Wy tez macie problemy z butami?? Mnie juz prawie wszystkie moje uwierają :szok::szok::szok::szok::szok:

Aaaa i jeszcze jedno...po tych waszych wczorajszych postach dzisiaj sama biegnę do miasta po arbuza :) w nocy i tak wiecznie sikam więc arbuz mi nie straszny he he he

Witam!!
Ja dzisiaj również miałam iść do laboratorium, ale nie mogłam spać w nocy i nie chciało mi się wstawać,ale jutro muszę iść na pewno, bo w czwartek wizyta:tak:
Wczoraj przegladalam moja karte ciazy i zobaczylam, ze na ostatniej wizycie gin mi wpisal termin porodu wg USG na 23 sierpnia, czym blizej tym wczesniejsze daty porodu. Wg.OM 02.09, wg USG w 23 tc. 28.08, wg. USG w 31 tc. 25.08, a wg ostatniego USG w 34 tc. 23.08, ciekawe ktory termin bedzie najbardziej zblizony, chcialabym ten najwczesniejszy;-)
Wczoraj troszke poprzebieralam ubranka i juz mam ich mnostwo, a jeszcze duuuuzo mi zostalo do przebrania, ale oskladam od 0-3 lat, posegreguje w oddzielne kartony i pozniej bede tylko zamieniac. Narazie piore i prasuje od 0-6 miesiecy, a pozniej bede za male chowac i nastepne wyjmowac:tak:, chcialabym do konca tygodnia miec juz wszystko gotowe:rofl2:

Hey
A ja miałam przez weekend gości-brat M i Jego 7 letnia córeczka. Matko nie wiedziałam,że dziewczynki mogą aż tak dawać w kość a tym bardziej te 7 letnie:)))
Marzy mi się odpoczynek, ale odpocznę dopiero po porodzie, teraz bratowa idzie na urlop i musze przejąć Jej obowiążki. Ona nie może zajść w ciąże i mój stan uważa za normalny a ja zdolna do pracy do jazdy do noszenia towaru. Dobrze się czuję, ale jeszcze w upały wiecie jakie to może być wyczerpujące, tym bardziej że zaczynam puchnąć. Też pewnie jak Makta miałabym problem z obuwiem, ale ja chodzę non stop w japonkach, jest mi bardzo wygodnie.
OLGA trzymaj się jeszcze troszeczkę.

Hej

witam we wtorek!
niestety u mnie mialo byc slonce-ale widze chmury
kiepsko spalam bo glowa mnie boli ;(pewnie migrena

ja z butami nie mam problemu-chyba,ze je zalozyc...a smiesznie tez jak chce sobie pomalowac paznokietki u nog-to juz jest gimnastyka;)

oj ja też bym sobie arbuzika zjadła.. ale musze poczekać aż mąż z pracy wróci bo z synem do sklepu nie chodze.. nie da.. więcej się z nim napocę niż to jest warte ;-)

ja dzisiaj mam taki mega senny dzień.. na szczęście nie mam już takich bóli jak wczoraj i mogę w miarę normalnie funkcjonować..

reklama
Wczoraj przegladalam moja karte ciazy i zobaczylam, ze na ostatniej wizycie gin mi wpisal termin porodu wg USG na 23 sierpnia, czym blizej tym wczesniejsze daty porodu. Wg.OM 02.09, wg USG w 23 tc. 28.08, wg. USG w 31 tc. 25.08, a wg ostatniego USG w 34 tc. 23.08, ciekawe ktory termin bedzie najbardziej zblizony, chcialabym ten najwczesniejszy;-)

Kasiu u Ciebie jeszcze daty są w miarę przybliżone ... a u mnie to tragedia :tak: wg. OM 16.09 ale już w tę datę nie wierzę bo miesiączki miałam nieregularne , wg. USG w 13 tyg. 10 września a teraz w 30 tyg. wyszło mi na 22 sierpnia jakoś :-D i też mam cichą nadzieję że synuś opuści dotychczasowy domek bliżej ostatniego terminu ;-)

Do góry