reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
Ja nawet 1ego filmu o porodzie nie ogladalam!nie chce sie zszokowac, a przeciez i tak bede musiala urodzic i tak,wiec wole byc w nieswiadomosci...a jak sie akcja zacznie to juz odwrotu nie bedzie...

ja dla mojego maluszka mam imie Luis, ale ostatnio jeszcze myslimy nad imieniem Gabriel.
Dobranoc

Witam późną porą!
Ostatnio, ponieważ jestem na L-4 ogarnął mnie jakiś szał sprzątania i przygotowywania. Właśnie przed chwilą skończyłam dzisiejsze przenoszenie ubrań Adasia do innej szafki.
Nie cierpię być sama na noc a mój mąż w tym tygodniu chodzi na nocki. Zawsze mam jakieś wizje że nagle zaczyna się poród a ja sama z Adasiem :no:
Na szczęście za ścianą mam rodziców (mieszkamy w bliźniaku) więc nie boję się aż tak bardzo. Ale telefon każę mamie kłaść przy łóżku :-D;-) Pozdrawiam cieplutką w tą duszną noc.

ja chyba musze dokupić kilka sztuk bodów z krótkim rękawkiem :/ mam tylko i wyłącznie długie... :eek: myślałam, że takiemu maleństwu będzie zimno, ale słyszałam wypowiedź jakiejśc położnej w tv, że dziecko powinno się ubierać i jedną warstwę grubiej niż ubiera się dorosły.. a obecnie ja mam ochotę chodzić nago :eek:

Cześć dziewuszki :)
Witam w ten piękny poranek...u mnie w Szkocji tradycyjnie zero słońca i jakoś tak mokro na dworze. Ale dzisiaj i tak mam w planie sprzątanie całego mieszkania. Jutro przylatuje do nas na ponad tydzień moja mama więc chcę aby zastała ład i porządek :-):-)
Co do filmów różnego rodzaju na YT ja tez staram się unikać. Chociaż przyznam, że widziałam kilka filmów takich typu "od poczęcia do porodu". jeden nawet ostatnio leciał na National Geografic Science...jeden całkiem przyjemny ściągnęłam z netu i muszę przyznać, że jakoś tak mnie uspokoił i pozwolił oswoić się z tym co mnie czeka. zrozumiałam tez chyba dokładniej sens tych wszystkich skurczy tak od środka. Ale takich typowych filmików krzyczących i męczących sie kobiet wole unikać. Po co się nakręcać?? tym bardziej, ze ja w tej ciąży taka trochę nadwrażliwa jestem...jeszcze zareagowałabym w jakis dla siebie nieprzewidywalny sposób he he he:rofl2::rofl2::rofl2:
Ania...my tez się zastanawiamy nad Julką i coś czuję, ze chyba tak zostanie. Chociaż mój pierwszy pomysł to taka mała wesoła Lilka :) ale coś mój M nie podszedł do tego entuzjastycznie..:sorry:

Witam nową mamuśkę, a szczególnie dlatego, że sama jestem z Lublina i mam zamiar rodzić na Jaczewskiego, pierwszą córcię tam rodziłam i mam zamiar tam wrócić, w razie co pisz na priv to pogadamy.
U mnie dziś skwar, leje się ze mnie a siedze w domu bo remont trwa, narazie mam meksyk, bałagan na całego, ale wszystko naszykowane i myśle, ze jak jeszcze tato skończy ostatni pokój i wszystko sobie wysprzątam, to będzie cud miód:)
Jeszcze tylko dokupić musze kilka pierdółek do torby i dla dzidziulka, jutro wizyta u gina, wiec może się coś dowiem, bo to już 34 tydz. a dzidziuś chyba leży posladkowo:( czekam, ze się grzecznie odwróci ale zobaczymy.
Buziaki lecę coś sprzątać.

Hey
Princi z tym obracaniem, to też tak słyszałam, że jak główką w dól to tak zostanie, jak pośladeczkami, istenieje możliwość że się obruci, bo nawet mój lekarz powiedział, że miał pacjętkę której dziecko obróciło się głowką w dół przed samym cc:)
Z zakupami to u mnie licho. Mam ubranka, narazie starczy ale jesczez wanienka, łóżeczko, pściel, ręczniki, kosmetyki pieluszki:(( No ale zamówię w następnym tygodniu bo zupełnie nie wiem czy pościel i wypełnienie kupić 135/100, czy 120/90 łóżeczko będzie turystyczne to chyba mogła by być większa pościel. I zastanawiam się nad wanienką. Podobno gąbka jedna dla dziewczynki odpada, bo ciężko ją wysuszyć. widziałam fajną wanienkę fisher price z takim leżaczkeim i chyba takową zakupie.
Śpiąca jestem i marzę by wkońcu iść na urlop ale [postawnoiłam ze wezmę wolne we wrześniu, narazie jeszcze się przemęczę ten miech a pózniej poprządkujemy nasze mieskzanko.

W Krakowie upał straszliwy od samego rana,już wczoraj wieczorem nie miałam czym oddychać.Dobrze że znajoma odwiozła mnie z pracy bo chyba bym padła.Niesprawiedliwe że muszę pracować w najgorszy skwar-zaczynam sie powoli martwić czy dam radę do końca sierpnia:baffled:Na wychowawczy mogę iśc 2 tyg.przed data porodu plus 2 tyg.chorobowego.Może wytrwam jakoś te 5 tyg.Wczoraj miałam ostro roboczy dzień-iedość że sporo klientów to jeszcze biżuterię czyściłam na wysoki błysk ponad 4 godz.Ale dziś podejrzewam że będzie luz-mało kto chodzi po mieście na taki skwar.
Znaklazłam śliczne koszule do karmienia na allegro i powoli biorę się za zamawianie -torbę wolę miec spakowaną dla spokoju umysłu już w 8 miesiącu-a to juz za 5 dni!Ale ten czas leci,niedawno robiłam przecież test ciążowy;-)
Piję dużo wody i chłodzę sie wiatraczkiem :tak::tak::tak:
Aniu -witaj na forum:)Ola śliczne imię dla córci ,żeby było orginalnie możesz jej dać Olga-samo noszę to imię i raczej wiem że Ole to od Alexander się zdrabniają w większości znanych mi przypadków.Julcia też pięknie -sama kiedyś zastanawiałam się nad tym imieniem dla małej ale przesyt Julek panuje w moim otoczeniu.Ta Gloria cały czas chodzi mi po głowie-tak samo podoba mi sie jak Maria.Chyba młoda bedzie miała 2 imiona.
Olinka-Gabryiel to anielskie imię:)Blond loczki musi mieć;-)
Jak już kiedyś pisałam nie stresujcie się narazie ułożeniem dzidziusiów bo to może sie zmienić w ostatniej chwili!Mnie też straszyli cesarkami w poprzednich ciążach...Nie ma co się denerwować-a filmy z porodu uwielbiam oglądać,zawsze wtedy przypominam sobie swoje porody i tą radość po bólu:-)

reklama
hej :-D

Ja dzis spalam do 10,30 :szok: czuje sie jak na poczatku ciazy... spac mi sie chce.. :rofl2:

U nas w koncu cieple powietrze czuje za oknami.. a tak to padalo i padalo... i bylo tak zimno, ze mozna bylo w jesiennych kurtkach chodzic :-D

Do góry