reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Dzisiaj czeka mnie baardzo ciężki dzień, ostatnie pranie, pakowanie ... jeszcze muszę jechac do UP się podpisac (co prawda podpis mam dopiero jutro ale chyba nic się nie stanie jak zrobie to dzisiaj) i wieczorem wyjeżdzam nad morze (samochodem, 4 osoby + pies). :baffled:

Udanego urlopu i szerokiej drogi:) i uważaj na siebie i maleństwo:)
Wrześniówka powodzenia w walce z infekcją, ważne abyś miała dobrze dobrany antybiotyk.

reklama
no to udanych wakacji

A ja nadal nie mam żadnych informacji o Syli28..
kurcze no..oby wszystko dobrze było..może słodziutka się dzisiaj odezwie

uspakaja mnie jedynie fakt, że u syli to już 32 tydzień, więc nie powinno być tragedii... ale mam nadzieję, że jeszcze leży z bombelkiem z przodu

Witam :-)
Po wczorajszej wizycie u gin - superowo :-D Szyjka niezmienna, co prawda ujście otwarte, ale poza tym nic się nie dzieje. Bejbik z główką w dół, ale to się jeszcze może zmieniać. Słuchałyśmy serduszka. Wszystko w porządeczku :-)
Dzisiaj powinnam zanieść do pracy zwolnienie, ale na razie pada, więc jesteśmy uwięzieni w domu :dry:
Syla28 i kroptusia nam zniknęły :-(
michasia ale super opisałaś ospę - chyba sobie gdzieś to zapiszę, bo fajne rady dajesz :tak: Dobrze, że synek lekko tę chorobę przechodzi. Pokropkowany wygląda świetnie :blink:
Spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji skończonego ćwierćwiecza :-D
syla24 męska decyzja z wózkiem - i dobrze :-DTym bardziej, że to i tak głównie ty będziesz używać.
Anek fajny sposób z określaniem wagi dziecka :-D U mnie się nie sprawdziło - Kamil musiałby ważyć 5 kg :szok: (miał 3420 g) Ale to dlatego chyba, że mój organizm oprócz tłuszczu w ostatnich tygodniach gromadził też dużo wody.
Wrześniówka ale cię dopadło :-( Wytrwałości życzę i oby już ten pierwszy antybiotyk okazał się trafiony.
iwona udanego odpoczynku :-)

ReniferkuiMichasia życzę aby Wasze pociechy szybko wróciły do zdrówka. Michasia a Twój synek śliczny mauszek nawet w tych kropeczkach.
Iwonka udanego, słonecznego wypoczynku.
empolan - super, że wszytsko wporządku. Ja pewnie pojadę w poniedziałek i też licze na takie wiadomości. Moja dzidzia też opstatnio była ułożona głóką w dól i tam gdzie myślałam że są nózki tam jest(była)główka.
Wczoraj myślałam z emoja dzidzia wyjdzie bokiem:) tak pukała w prawą stronę, jakby chciała wyjść, ma taką siłę w sobie:))
Wczoraj też oglądaliśmy wózek u znajomych kamelona beebee. Mi się podobał ogólnie ale boje się jak te małe kóleczka poradzą sobie naśniegu i czy ta gondolka nie jest za mała.
Oczywiście była rozmowa o porodzie i wspomnienia mojej koleżanki, oczywiście nie chciała straszyć i powiedziała, że ból jest i to straszny ale szybko się o nim zapomina. Jak sobie myśle że za dwa miesiace dostanę malenstwo na rączki to łezka się kręci.
A ja już tak bardzo chciałbym Ją przytulić ...ale jeszcze troszkę niech sobie pomieszka w moim brzusi i oby było Jej tam dobrze.​

iwonka ależ ci zazdroszczę tego morza :baffled: wszystko bym oddała za choćby jeden dzień na plaży....Mmmm....
Współczuję infekcji...Ale faktycznie,uroki ciąży. :dry: Ja biorę z was przykład w tym dłużącym się odliczaniu do porodu i mówię sobie,że już niedługo. Może rzeczywiście jak zacznę kompletować wszystko dla dzidzi, to czas mi szybciej zleci. Plus pranie i prasowanie ubranek...No i też czekam z niecierpliwością na ten syndrom wicia gniazda.:-D:-D Ale tak sobie myślę,że to jeszcze nie teraz,że lepiej gdzieś w sierpniu,bo akurat mi zleci do września jakoś szybciej,a teraz, to może i lipiec by przeminął szybko,a potem znowu by mnie trafiało z nudów przez cały miesiąc.
Wczoraj było tak fajnie, chłodno..Odpoczęłam i położyłam się spać z nadzieją,że dzisiaj też tak będzie. I nadzieję szlag trafił. :dry: Słońce,gorąco....aaaa....Ktoś,kto wymyślił dezodorant i wodę mineralną był geniuszem...

iwonko miłego wypoczynku !!!:-) tez bym sobie gdzies pojechała......:-(
syla 28 i kroptusia mam nadzieje ze wy jeszcze w dwupaku:tak: trzymam kciuki

A ja mam pytanko do was takie bardziej intytmne. czy któras z was miała lub ma w ciąży hemoroidy? bo mnie chyba ten problem dotyczy właśnie wczoraj odkryłam:zawstydzona/y: mnie to chyba wszystko sie czepnie. niewiem co mam z tym robic a boje sie ze przy porodzie mogą mi popękac....:-(

reklama
Witajcie dziewczyny :-)
Taki piękny dzień dzisiaj a jak uziemiona przez tą moją nieszczęsną krótką szyjkę. No ale nie narzekam. Wysiedze ile trzeba byleby dzidzia nie zechciała za szybko na świat przychodzić ;-)

Ogólnie to coraz ciężej mi sie śpi. Wam też? Wyczytałam żeby podkładać pod brzuch i między nogi poduszke to będzie wygodniej, ale jakoś tego nie odczuwam. Dziś jak zasnęlam na prawym boku i obudziłam sie po 4 godz to myślałam ze się nie przewróce tak mnie coś "ciągneło" w brzuchu...aż sie przestraszyłam. Na szczeście powolutku jakoś sie przeturlałąm na plecy. Ale staje się to dla mnie coraz bardziej denerwujące i boje się czy dzidziusiowi może się stać jakaś krzywda podczas mojego snu??? Myślicie że jemu jest niewygodnie jak tyle czasu śpie na boku?

Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki i żeczy miłego dzionka :-)

Do góry