reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Wiecie co u mnie wczoraj padało??:eek: ŚNIEG!!!:szok::szok: Masakra.. W nocy 1,5 stopnia na zewnątrz, teraz 3,5 i raczej nie ma co liczyć na ładną pogodę:sorry: Ale z tym śniegiem to już przesada, aż mi się wstrętna zima przypomniała:no: I chyba na tą pogodę czułam się wczoraj niezbyt dobrze, macica mi dokuczała cały wieczór:shocked2:
Co do usg, to ja miałam ostatnio we wtorek, ale to był tylko taki szybki look jak tam co tam, a powiedział mi że zrobimy sobie pomiary też w 29 tygodniu a więc za trzy tygodnie;-)

reklama
Eli dobre z tym hipciem!!! :-D:-D:-D:-D
Wiesz, ja usg mam robione przy każdej wizycie, no może za wyjątkiem ostatniej, bo wizyta była nieplanowana, tylko ciśnienie mi babka zmierzyła, dzidziusiowi tętno i zwolnionko dostałam. W środę idę na kolejną wizytę i jestem pewna, że zrobi usg. A rozumiem doskonale Twoją chętkę na podglądanie maluszka!! :tak::-D Bo ja tez nie mogę się doczekać!!:-D
A z tymi porodami to hardcore!!:szok:

Fredka najlepszego dla córeczki!! A Tobie ozdrowienia jak najszybszego!! :tak:

joan u nas śnieg był przedwczoraj :no: I już trzeci dzień 3stopnie tylko. No może dzisiaj nawet z 5 będzie :confused:

Hello w ten nieprzepiękny weekend. Kolejny dzień pochmurny :-(
A ja siedzę, czytam i prawie usypiam chyba muszę iść się jeszcze zdrzemnąć ;-)
Moja dzidzia dziś o 4 urządziła sobie harce :laugh2: ja wyskoczyłam tylko na chwilkę do toalety i po powrocie pod kołderkę bobas uznał że on to spać nie będzie - chyba się wyspał w ciągu dnia ;-)i bombardował mnie i to nie leciutko że się skupić nie mogłam na spaniu :cool2:

No to nieźle tak szybko urodzić, ja pamietam, że hitm na sali u mojej siostry po porodzie była 25 letnia dziewczyna, która drugie dziecko urodziła w karetce!! nad ranem poczuła lekki ból, wiec mądra poszła się wykąpać dla rozluźnienia, maż oczywiscie spał, zaczęły jej odchodzić wody, wiec zaczęła się szykować, zanim sie obejrzała poczuła że już rodzi! mąż wezwał karetkę, bo czasu nie było, weszła jakimś cudem , kazali jej się połozyć, no to ona mówi, ze czuje że główka wychodzi, na to instrumentariuszka, ze chyba jej się zdaje!, więc nakrzyczała na nią, kazała jej ściągnąć spodnie, a główka już była cała widoczna, zanim dojechali do szpitala urodziła a karetce:) jakieś 20 min:) i po krzyku:)
Zdarza się:)
Ja już po zakupach, pada u mnie niemiłosiernie, zakupione ponad 2 kg truskawek sa już po 3.5zł i właśnie będę się zabierała za ciasto jogurtowe z truskaweczkami:)
po południu jedziemy do znajomych, wiec chyba zapowiada sie miła sobota.
Co do usg, to mój gin tez robi raczej tylko te obowiązkowe, ale może da sie namówić na jakieś dodatkowe w najbliżzym czasie, no i on robi na samym początku, ok 12 tyg, potem połówkowe a potem w 30 tyg, ja już tego w 36 nie miałam, bo jakoś tak sie nam "pomyliło" i miałam tylko w 30, wiec teraz pewnie pójdę 5.06 na wizytę a potem pewnie na usg. mam nadzieję:-)

hejka
no ja tez mam usg co wizyte, ale jak u profesora w gabinecie to tylko patrzy jak bije serduszko, jak jest ułozona, bez pomiarów. przynajmniej raz w miesicu jestem kierowana na oddzial i tam mam dokładne usg. ja w tej ciązy mialam juz z 20 razy ale to przez operacje, bo monitorowali i guza i malutką po operacji , czy serduszko bje i czy ciąza sie rozwija.
teraz ide w poniedzialek do szpitala i juz sie nie moge doczekac, dodatkowo bedzie usg nerek.

a tak w ogóle to pogoda u nas masakra .męzus wybiera sie na zakupy a potem sprzątanko, no a ja? leze...

Witam w ten kolejny smętny dzień. Przy takiej pogodzie to człowiekowi się wszystkiego odechciewa. Myślałam że posiedzę w piżamce do południa ale ochota na truskawki jest silniejsza i muszę myknąć na targowisko żeby zrobić zapasy na weekend. Dziś idę na obiadek do teściowej na pierogi z truskawkami ahhhh już mi ślinka leci. Dziewczyny czy truskawki w dużych ilościach nie uczulą naszych maluszków? bo mój gin powiedział że tak ale ochota na truskawki jest silniejsza;-)

Wątpię żeby truskawki uczulały dzidziusia jeszcze w brzuszku.Ja jestem strasznym alergikiem, non stop na lekach, bo innaczej nie daję rady i w poprzednich ciążach niczego sobie nie żałowałam a już najmniej truskawek i moje dzieci nic- zero alergii na nic, więc tym razem sobie też nie żałuję.
A mnie dziś w nocy trzy razy chwycił skurcz łydki i dzisiaj ledwo chodzę tak mnie boooooli a zaraz jadę na wesele:rofl2: i coś mi się wydaję że nie przetańczę tej nocy;-)

ewelinna zarzyj koniecznie magnez najlepiej Magne B 6- ja też dziś skurcz mialam;-) Lekarz powiedzial ze dopóki skurcze będa to 2 razy dziennie po 2 tabletki jak miną 2 razy po 1:-)Ja juz dawno nie miałam i tak sobie pofolgowałam z tym magnezem, ale od dziś regularnie łykam. A Tobie życzę miłej zabawy:-DSama bym poszła na takie wesele achhhh Ja tylko na zakupy na ryneczek się wybieram, ale zawsze lepszy rydz niż nic:-D

Hej.
Dzięki dziewczynki za info o cenach badań. Teraz dostałam listę badań taką jak pierwszym razem.Troszkę będzie kosztowało...ale....
Ja też zastanawiam się na tym usg, czy nie zapisać się jeszcze raz do specjalistycznej kliniki tam gdzie połówkowe miałam:confused: 15.06. mam wizytę to porozmawiam o tym z moją gin.
Pogoda u mnie straszna, chyba sobie zasnę na jakąś godzinkę;-)

reklama
Ciania gratuluje córeczki :-D ja chyba płeć się dowiem w momencie jak mi mój szkrab z brzucha wyskoczy bo do tej pory wszystko co ma miedzy nóżkami skrzętnie chowa ;-)A co do nerek to ja raz miałam zapalenie lewej nerki ale wtedy nie byłam w ciąży a mój stan był taki że wylądowałam w szpitalu. Ból miałam całej lewej strony pleców rozchodzący się aż do brzucha.

Do góry