reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Właśnie wróciłam z echa serduszka.Na szczęście wszystko wyszło ok.W poniedziałek mam usg i bardzo chciałabym żeby moja dzidzia określiła się czy jest chłopcem czy dziewczynką.Do tej pory nie chciała się pokazać.
Jutro idę na wesele i mam nadzieję trochę się odstresować .Bawić się oczywiście nie będę ale posiedzę pogadam z koleżankami i popatrzę jak inni się bawią.Ale i tak się cieszę.Do teraz moje wyjścia to lekarz sklep lekarz sklep i tyle.
U nas zrobiła się pieknie świeci słonko i oby jutro tak było.Pozdrawiam!!!!

reklama
Ja już po wizycie u gina. U mnie okazało się,że mam rwę kulszową. Strasznie boli mnie w półdupku aż czuję w pięcie. Niestety z chodzeniem coraz gorzej. Jutro mam urodzinki małej i modlę się, żeby noga nie dała mi się we znaki. Sama będę wszystko organizować, mąż będzie ją w tym czasie zabawiał gdzieś na mieście. Olunia wogóle nie wie nic o urodzinkach. Przyjęcie niespodzianka.

Kolejna opowieść rodem z naszej sypialni na poprawę humorków waszych... :-D

Przytulamy się z misiem (stojąc) i pytam go.. kochanie nie przeszkadza Ci ten mój gigantyczny mega brzuszek żeby się do mnie tak przytulać...? Odparł, że nie... no to przytulamy się nadal... nagle przypomniał mi się "teledysk" taki z Hipopotamkiem...
i zaczęłam to śpiewać i tańczyć tak jak ten hipcio na teledysku.. Misiu dostał panicznego ataku śmiechu i powiedział, ze trzeba to nagrać i puścić to na youtube... oczywiście śmiałam się z nim, ale nic nagrywac nie będę... zobaczcie sobie ten teledysk i niech każda sobie wyobrazi siebie ze swoim zajebistym brzuszkiem i dodatkowymi kilogramami :-D jesteśmy prze urocze... śmiesznie musiałam wyglądac :-D

[video=youtube;M5wFZ9CI_I4]http://www.youtube.com/watch?v=M5wFZ9CI_I4&feature=related[/video]

dziewczyny czy, któraś z was miała już robione USG (po połówkowym)??
wiem, ze niektóre z was dopiero czekają na połówkowe, ale moje było w 22 tygodniu i minęło już 5 tyg i nie mogę doczekać się kolejnego! :-D ale z tego co wiem to dopiero około 36 tyg....... mój gin raczej nie protestuje jak chcę mieć zrobione USG, ale ja tez nie chcę przesadzać.. on sam robi tylko te obowiązkowe... czyli potwierdzające ciążę, kolejne gdy mierzy dzidziusia.. mój powiedział, że najlepszy na to okres jest między 12 a 16 tyg.. ja miałam w 14, trzecie jest połówkowe, a czwarte około 36 tyg lekarz sprawdza jak dzidzia się ułożyła.. itd..

no a ja po cichu liczę, że gin sam zaproponuje jeszcze jakieś USG przed 36 tyg... po prostu nie chcę wyjść na jakąś wariatkę.. wiem, że napiszecie mi, że jeżeli się denerwuję czy coś to dla dobra dzidziusia i mojego mam poprosić gina o to USG, ale z nerwami to raczej nie ma nic wspólnego... ja po prostu chcę zobaczyć tego mojego szkraba :-D z resztą rozumiecie mnie bo same na pewno byście siedziały 24h pod sondą i oglądały szkraby hihihi... to by była idealna zabawka dla mamuś leżąćych :-D wtedy to nawet do WC byśmy nie chciały nawet wstawać bo byśmy te nasze bombelki oglądały i oczu oderwac nie mogłu :-D

tak po prostu zapytałam, bo może któraś w zas miała jakieś jeszcze jedno "obowiązkowe" :-p będę się łudzić, że mój gin też uzna, że koniecznie musimy pooglądac maleństwo :-p chyba, że się złamię i sama mu powiem... Panie.. dziecko musimy pooglądac bo świruję

Hej danwo mnie bylo i nie mam szans znow nadrobic..
eli88 jedyne co moge powiedziec to to ze mialam robione w 21tc to polowkowe szczegolowe, teraz bylam w tym tyg u ginki i nie robila mi nsietety usg, tez bym chciala zobaczyc mojego pisklaczka, nie wiem teraz ide za dwa tygodnie tez jestem ciekawa czy cos zobacze...tez slyszlam ze teraz to dopiero jak nic sie nie dzieje to w 36

eli88 znam świetnie ten teledysk, bo to ulubiony mojej córci hihi:-D:-D
Fredka1 musisz się teraz oszczędzać, ale wiem, że jak długo się nie chodzi tylko np leży albo siedzi w jednej pozycji to dopiero później się rozchodzić to jest ból:no::no:Proponuje jakiś masażyk:tak::tak:
WRZEŚNIÓWKA udanej imprezki jutro i cieszę się, że wszystko gra z dzidzią, będzie wszystko ok, zobaczysz:tak:;-)
U nas pogoda w kratkę, trochę pada, trochę słonko wychodzi, ale ogólnie jest chłodno, ale już wolę taką pogodę niż upały 30 st. bo na to jeszcze i tak mamy czas;-)

dziewczyny czy, któraś z was miała już robione USG (po połówkowym)??
wiem, ze niektóre z was dopiero czekają na połówkowe, ale moje było w 22 tygodniu i minęło już 5 tyg i nie mogę doczekać się kolejnego! :-D ale z tego co wiem to dopiero około 36 tyg....... mój gin raczej nie protestuje jak chcę mieć zrobione USG, ale ja tez nie chcę przesadzać.. on sam robi tylko te obowiązkowe... czyli potwierdzające ciążę, kolejne gdy mierzy dzidziusia.. mój powiedział, że najlepszy na to okres jest między 12 a 16 tyg.. ja miałam w 14, trzecie jest połówkowe, a czwarte około 36 tyg lekarz sprawdza jak dzidzia się ułożyła.. itd..

ja nie wiem jak bedzie na kolejnej wizycie, bo do tego lekarza chodze dopiero od niedawna, ale do tej pory USG miałam na każdej wizycie ( czyli 5 razy) więc pewnikiem i na kolejnej będzie .......

ale wcześniej ( przy pierwszej ciąży) chodziłam do innej babki i tam też miałam tylko 4 USG w czasie całej ciąży.......

wszystko zależy od lekarza .....:tak:

eli88 ja mam usg właściwie co drugą wizytę, jak chodziłam do lekarki w pierwszej ciąży to nawet pytałam czy nie zaszkodzi to dziecku no i się dowiedziałam, że absolutnie nie i miałam robione usg co wizytę i byłam bardzo spokojna, widziałam dzidzię co miesiąc;-);-)

dziś się dowiedziałam, że kobieta ode mnie z miejscowości urodziła dziecko w domu! ale szczegółów nie znam jeszcze... a podobno jej siostra urodzila w samochodzie na parkingu przed szpitalem :eek: albo mają pecha, albo wyjątkowo szybkie porody... że juz je bierze, cyk pyk, skurcz jeden drugi trach bach i już :eek:

reklama
hej-
u mnie obciazenie glikoza kosztuje 10 zł glukoze kupuje sama, mocz 5 a morfologia 6 zł,
usg mam co wizyte, ale nie zawsze dlugie, ostatnie dwie wizyty to tylko takie "chwilowe" podglądnięcie na polowkowe czekam do 4 czerwca choc wtedy to juz 25 tydzien:wściekła/y:i 4 dni wiec prawei studniowke miec bede:wściekła/y:
odezwe sie popoludniu i z wami poklikam musze wstac bo jade dzis na angielski:-p
pozdrawiam i zycze slonecznej soboty

Do góry