reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia, nie martw się, jestem pewna, że gin nie zostawi Ciebie na lodzie i załatwi Tobie szpital :tak:

A ja właśnie odebrałam wyniki - morfologia ok, wszystko w normie a poziom cukru po glukozie wyszedł mi 104. W nawiasie wpisane mam, że norma to 74-100 :confused:
A wydaje mi się, ze są to normy kiedy bada się cukier na czczo, a nie po glukozie :confused:
Chyba pisałyście, że po obciążeniu do 140 można mieć, tak??

reklama
Ciania gratuluje córeczki:-D

Chyba zle sformułowalam swoja prosbe, chodzilo mi tylko o wasze wypowiedzi co do tych imion, no bo ze ja je musze wybrac to wiem. Wiec jesli macie jeszcze ochote to napiszcie cos od siebie;-)

witam piątkowo.
dzwoniłam dziś do mojej gin w sprawie tego bolącego brzucha bo od dwóch dni mi nie przechodzi, a boli jakoś dziwnie cała prawa strona i całe podbrzusze:baffled:.... mam się zgłosic popołudniu na izbę przyjec żeby zrobili mi usg nerek bo prawdopodownie to nerki... więc pójde i zobacze co tam w trawie piszczy bo takiego bólu to nie miałam nigdy:-( z nerkami też nigdy nie miałam kłopotu więc nawet nie wiem w którym miejscu boli od nerek.
Może któraś z was miała podobny problem to proszę o odp.

syla 24 ja jestem po odmiedniczkowym zapaleniu nerek, choć wątpie ze juz jestem zdrowa bo dalej boli.
przewaznie lekarze badają opukując cie po nerkach, czyli zaraz od tali do tyłu na plecy. mnie bolalo centralnie w tali w prawym boku i na izbie przyjec lekarz to zlekcewazyl. dopiero jak doszlo do calkowitego zatrzymania moczu jak mi zrobiono usg nerek okazalo sie ze jest zapalenie.w ponizialek mam kontrolne usg wiec zobaczymy. bo pamiętamy ze przy rosnącej macicy narzady sie przemieszczają.a poza tym są bóle które promieniują i ja tez odczuwalam o prawej stronie brzucha tk mi promieniowalo.

syla 24 ja jestem po odmiedniczkowym zapaleniu nerek, choć wątpie ze juz jestem zdrowa bo dalej boli.
przewaznie lekarze badają opukując cie po nerkach, czyli zaraz od tali do tyłu na plecy. mnie bolalo centralnie w tali w prawym boku i na izbie przyjec lekarz to zlekcewazyl. dopiero jak doszlo do calkowitego zatrzymania moczu jak mi zrobiono usg nerek okazalo sie ze jest zapalenie.w ponizialek mam kontrolne usg wiec zobaczymy. bo pamiętamy ze przy rosnącej macicy narzady sie przemieszczają.a poza tym są bóle które promieniują i ja tez odczuwalam o prawej stronie brzucha tk mi promieniowalo.

mnie też boli centralnie w tali w prawym boku tak ze nie mogłam na prawym boku lezec już nie mówiąc zebym prawą nogą mogła ruszac. Syla 28 a ty leżałaś z tym zapaleniem w szpitalu? i powiedz co ci zrobili jak mocz się zatrzymał? ja się kompletnie na tym nie znam...:-(

witam piątkowo.
dzwoniłam dziś do mojej gin w sprawie tego bolącego brzucha bo od dwóch dni mi nie przechodzi, a boli jakoś dziwnie cała prawa strona i całe podbrzusze:baffled:.... mam się zgłosic popołudniu na izbę przyjec żeby zrobili mi usg nerek bo prawdopodownie to nerki... więc pójde i zobacze co tam w trawie piszczy bo takiego bólu to nie miałam nigdy:-( z nerkami też nigdy nie miałam kłopotu więc nawet nie wiem w którym miejscu boli od nerek.
Może któraś z was miała podobny problem to proszę o odp.
Syla mi promieniował ból. Bolał mnie przez wiele dni"niby kręgoslup" podłkładałąm poduszki, a potem przeszlo na lewą stronę brucha. Nerki niestety promieniują. Jeżeli to kolka nerkowa mi pomogło powolne kiwanie się- śmiesznie to brzmi ale trzeba spróbować swój rytm. Możesz mieć tak jak ja piasek na nerce lub kamień ,przy schodzeniu najbardziej boli. U mnie jak zeszło to mocz był koloru czerwonego, wystraszyłąm się, ale ponoć to bardzo dobrze- oznaka wydalenia piasku lub kamienia.

Witam dziewczynki.
Ciania gratuluję dziewczynki!!!
Ja idę w poniedziałek na glukozę,no chyba że nie będę się dobrze czuła to odłożę. W sumie to nie dzwoniłam i nie pytałam czy trzeba się zapisać, ale może mi się uda. Dziewczyny mam pytanko. Ile za to badanko trzeba zapłacić????Ja mam od gin skierowanie sale z pryw. gabinetu więc muszę płacić za wszystkie badania.

Moniczkaleg83 mnie też boli kregosłup już doś długo ale jakoś to olewałam bo myślałam ze to od dodatkowego ciężaru... zobacze co powiedzą na izbie bo jak narazie mogę się tylko domyślac co to jest.
dzięki za odp.

reklama
ja akurat lezalam w szpitalu z innej przyczyny, to byl akurat 24 tydz. ten w którym stracilam poprzednią ciąze i mój prof.chcial mnie miec na wszelki wypadek na obserwacji.na drugi dzien mialam okropne zaparcie,a po 2 godzinach nie moglam zrobic siusiu, w końcu myslalam ze pęknie mi pęcherz i zostalam zacewnikowana i spusciły mi mocz i wezwaly lekarza a lekarz kazal usunąc cewnik bo nie powinno sie cewnikowac w ciązy bo bakterie sie wprowadza do ukladu moczowego. ja wczesniej robilam posiew z moczu i wyszły mi bakterie coli, lekarz kazal mezowi przywieźć antybiogram z tego posiewu i podal mi docelowy antybiotyk. nie moglam zrobic dalej siusiu i ta do 23 wieczorem, dostawalam zastrzyki rozkurczowe i w koncu sie udalo. przez 5 dni mialam antybiotyk dorzylnie. a teraz biore nadal furagin ale czuje ze boli ta nerka i boje sie zeby nie bylo kamieni czy pisaku:-( no ale w poniedzialek sie okarze.

Do góry