reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witajcie :-)
Miałam wczoraj opisać usg,ale nie zdążyłam,bo wróciłam późno i poszłam spać.:-p No więc z dzidzią wszystko ok, żyje,jest zdrowa, ma się dobrze...373 g waży.:tak: Łożysko też mam na jakiejś przedniej ściance "typ 0 wg.Grannuma",nie mam pojęcia co to znaczy,ale lekarz mówił,że wszystko ok.
Tak jak poprzednio, też badanie wykazało dzidzię młodszą o tydzień niż wskazuje OM,ale gin powiedział,że tydzień w tą czy drugą stronę nie robi różnicy.
No i....będzie DZIEWCZYNKA. :-):-):-):-) Lekarz powiedział,że na 100%, widać było wargi sromowe...Pytałam,czy jest jakiś procent na chłopca,powiedział,że nie,że na pewno panienka.:-) Także chciałam córkę,i mam córkę,i mam nadzieję,że jej nic w międzyczasie nie wyrośnie między nogami.:-D:-D:-D
A co do informacji Alex u mnie w Krakowie 23 i 24 maja też jest ta akcja w jednym z centrów handlowych, tylko właśnie nie wiedziałam,czy to usg 4d jest aby na pewno gratis. Pójdę,to się przekonam.:-p
No i ja też się przyznaję,że podglądam majówki i czytam o ich porodach,objawach przed itp. Nawet mnie to specjalnie (jeszcze :dry:) nie przeraża, faktycznie dużo pożytecznych informacji udzielają takie opisy. :tak:
Lecę jeść śniadanko i jogurt truskawkowy Jogobelli. :-D:-D:-D

reklama
Witam dziewczynki.
Na początek gratuluje wizyt i usg, najważniejsze że z dzidziolami wszystko ok. A jeśli chodzi o szyjkę to ja chyba nie miałam jeszcze mierzonej i teraz jak pójdę to się upomnę.Niby badanie miałam , ale w karcie nic na ten temat nie wpisane :-(Reniferku a czy są jakieś objawy jeśli się szyjka skraca???
Dziewczyny nurtuje mnie jeszcze jedno. Dlaczego nasze maluszki tak mają że u niektórych klejnociki jak złoto ,a u innych nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka???Przecież są w tym samym prawie wieku?:szok: To jest mało ważne jaka płeć , ale miło jest wiedzieć czy tam już coś nie wyrośnie, nie daje mi to spokoju. :-D:-D:-D

Witam wszystkie wrześniowe mamusie ;).
Ja termin mam na 17 września. Wczoraj miałam USG połówkowe i będę mama chłopca ;). Jak dotąd wszystko przebiega dobrze. Dzidzia wazy 0,5kg czyli akurat tyle ile przytyłam w ciąży do tego momentu ;).

Hey dziewczynki
Agawa to starsznie przeżycia miała Twoja koleżanka, rodzić martwe dziecko. Boze jakie to starszne.
Alex ja jestem spod wawy i pewnie bym pojechała ... ale brakuje czasu. Ja dopiero pod koniec maja pojadę do mojej ginki.
Jesli chodzi o szyjke to miesiąc temu miałam chyba coś ponad 40 cm, ale musiałabym sprawdzić w dokumentach.
Zazdroszcze podglądaczką. Najwaznbiejsze,ż e dzieciaczki zdrowiutkie:0 no ale co za niespodzianka znać płeć. Jeśzcze raz gratuluje Kartce. Ja chyba tez jednak będe miała dziewczynkę. Wczoraj kupowałam z mamą ubranko dla żony brata ciotecznego. mają 4 synków w tym dwóch blizniaków, a w marcu urodziła im się córcia. jakie te ubranka sa śliczne kupiłyśmy takie śpioszki z falbanką no boskie do tego białe body. Ubranka są śliczne ale te lepsze gatunkowo są starsznie drogie ale cóż chodzi przecież o nasze skarby, którym musi być wygodnie .Leće pracowac pozdrówki

Hej hej :))

Gratuluje dziewczyny poznania plci ! :-) Ja dzis mam usg 15,40 mojego czasu i juz sie nie moge doczekac i mam nadzieje,ze tez poznam plec tak na 100 proc :tak:

Wiolawb u mnie nawet nie ma badan ginekologicznych przez cala ciaze, a co dopiero pomiar szyjki... nawet okiem tam nie lookaja.. masakra jakas ale no coz.. uwazaja ze to zbedne chyba..:confused:

Ciania ja miesiac temu bylam na weselu, bylo swietnie, wybawilam sie, potanczylyam.. Nie ma co rezygnowac z takiej przyjemnosci !!! :-D I dokladnie.. jak sie zle poczujesz, wrocisz do domu. i tyle ;-) Milej zabawy Ci zycze ! :tak:;-)

gabis ja mysle,ze mozesz isc na wesele.. po prostu nie tancz, nie skacz tylko siedz i sie objadaj hyhyhy ;-)Jak ja bylam na weselu, to po jednym tancu juz mialam kolke.. wiec pyk i siadalam, bo nie ma co sie premeczac, a skoro ty juz w ogole nie mozesz, to po prostu siedz sobie.. ale badz ;-):-D

Hej hej :))

Gratuluje dziewczyny poznania plci ! :-) Ja dzis mam usg 15,40 mojego czasu i juz sie nie moge doczekac i mam nadzieje,ze tez poznam plec tak na 100 proc :tak:

Wiolawb u mnie nawet nie ma badan ginekologicznych przez cala ciaze, a co dopiero pomiar szyjki... nawet okiem tam nie lookaja.. masakra jakas ale no coz.. uwazaja ze to zbedne chyba..:confused:

Ciania ja miesiac temu bylam na weselu, bylo swietnie, wybawilam sie, potanczylyam.. Nie ma co rezygnowac z takiej przyjemnosci !!! :-D I dokladnie.. jak sie zle poczujesz, wrocisz do domu. i tyle ;-) Milej zabawy Ci zycze ! :tak:;-)

A jak połozna Cie bada to nie wklada Ci palcow do pochwy jednoczesnie gniotac lekko brzuszek? Bo one wlasnie w ten sposob patrza czy z szyjka wszystko dobrze.

Hehehe Karinka ale mnie rozsmieszylas teraz :-D:-D:-D:-D:-D no przeciez napisalam ze nie ma zadnych badan ginekologicznych, tzn nie wkladaja mi nic do pochwy, ani paluszkow, ani sprzeciki :confused: ani nawet na odleglosc nie patrza, po prostu sie nie rozbieralam jueszcze.. :confused::-D:-D:-D hyhy raz mialam usg przez brzuch w 12 tyg, dzis mam drugie, i raz polozna mnie badala.. cisnienie, wage i krew pobrala a i mocz :-D

reklama
Hehehe Karinka ale mnie rozsmieszylas teraz :-D:-D:-D:-D:-D no przeciez napisalam ze nie ma zadnych badan ginekologicznych, tzn nie wkladaja mi nic do pochwy, ani paluszkow, ani sprzeciki :confused: ani nawet na odleglosc nie patrza, po prostu sie nie rozbieralam jueszcze.. :confused::-D:-D:-D hyhy raz mialam usg przez brzuch w 12 tyg, dzis mam drugie, i raz polozna mnie badala.. cisnienie, wage i krew pobrala a i mocz :-D

O rany :-D myslalam, ze chodzi o jakies szczegolowe badania, a nie standard :p. Mi to zawsze bada szyjke, wazy, mierzy cisnienie i robi usg, co 3 tyg. ;).

Do góry