reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

ja melduję sie po badaniach prenatalnych - maluszek zdrowy , wazy 600 gram i potwierdził sie synek-potem wrzucę pare fotek i może uda mi sie filmik. I polecam przychodnie na żelaznej w Katowicach nazywa sie Provita - rewelacja

reklama
witam prawie porannie ..... :tak::tak::tak:

i życzę zdrówka i poprawy wszystkim potrzebującym ... trzymajcie się dziewczyny .... :tak::cool2::tak:

Czesc
ide do pracy ;(
mam dobra wiadomosc moja bratowa urodzila w nocy coreczke!58cm 4 kg Milena.chyba spora dziewczynka?
papa

Heyka Dziewczynki,

Melduje sie ze zyje i u mnie w miare ok pomijajac skurcze...Dzis mnie brzuch boli od rana ale pewnie z nerwow :-( dzwonili z pracy i jestem dzis umowiona z szefowa mam przyjechac na rozmowe...Napisalam sobie na wszelki niezle pisemko by miec na papierze a nie na suche slowa bo juz w nic nie wierze, wole dac, potwierdza i 14 dni na odpowiedz...Ale denerwuje sie strasznie, wiem wiem dzidzia najwazniejsza ale ostatnio tak krucho ze wszystkim wiec przy odrobinie szczescia nie bede narzekac na druga choc mini pensje

Syla - oczywiscie trzymam kciuki za szybki powrot do domku i by z dzidzia bylo ok, a na szyjke zawsze ew. mozna dac szew wiec sie nie martw i mysl pozytywnie, choc wiem jak Ci ciezko, szczegolnie w takim okresie ciazy...

Poczytam Was dziewczynki potem bo mam chora mala w domu i nic nie da zrobic, wlasnie mnie goni po bandaze bo sie bawi w szpital :-) wiec wpadne potem jak sie podszykuje i zrobie obiad, rozmowe mam o 16.00 ale pewnie decyzja za 2 tyg....

Mam tez inne pytanko z innej beki ile sie czeka na zwrot podatku bo mam ladny hihihi a tu ni widu ni slychu a by bylo choc na rzeczy dla maluszka :-) materacyk, ciuszki i takie tam :-)

Muszę Wam się wyżalić... bo aż się zdenerwowałam. W naszej głupiej Polsce jest strasznie w ogóle świat jest dziwny albo jestem nadwrażliwa. Próbowałam gdziekolwiek znaleźć kardiologa ale aby nie znowu prywatnie tylko państwowo i co słyszę od "przemiłych" pań w rejestracjach do których dzwonię, że najbliższe terminy za kilka miesięcy a najwcześniej pod koniec czerwca łaskawie mi Pani odpowiedziała bo jestem w ciąży i to pilna potrzeba konsultacji. Więc skończy się na tym że prywatnie trzeba będzie iść o ile będą terminy. Wszystko prywatnie trzeba robić gin, badania, usg bo państwowo to człowiek nigdy się nie doczeka. Ach sorki że tak się wyżaliłam ale nie miałam komu.

Dziewczyny,dzięki za rady,biorę ten Furagin,mam nadzieję,że będzie ok,a jak nie,to tup tup do lekarza...
syla dołączam się do ogólnych życzeń,wracaj szybko ;-)
naftanalku jakiś czas temu też się żaliłam w tej sprawie,tyle że chodziło konkretnie o USG, bo jak pani w rejestracji uslyszała,że to miało być usg przezierności,a ja muszę to mieć za góra 2 tygodnie (trochę nakłamałam),to łaskawie wyznaczyła mi termin za 3 tygodnie. :dry: Ale normalnie,to ok. miesiąc trzeba czekać. I rzeczywiście,państwowo na nic nie można się doczekać,ale co zrobić,jak pieniędzy nie ma.:sorry2: Ja jestem na razie skazana na łaskę NFZ :-D, ale nie narzekam aż tak bardzo,bo przynajmniej mam gina,do którego nie ma ani terminów,ani kolejek.:-p
Poza tym,to nudy, nudy i ,dla odmiany,nudy. Czas mi tak wolno leci,że nawet herbata jakoś dzisiaj dłużej stygnie.:-D:-D

Syla wracaj do nas szybko.
A dziś słonecznie choć wiaterek chłodny powiewa. A mi się tak spać chce że szok a tu jeszcze do 16 w pracy pózniej sprżatanie i chciałam ugotowac barszcz bo od teśció dostałam 2 kg buraków(już jest w sklepie botwinka pewnie dlatego zbywają się zeszłorocznych buraczków) Jakoś mnie wszytsko drażni szczególnie rodzice bo się tak mieszają. Moi starsi dużo pomogli finansowo i chyba myślą że to daje im prawo do wglądania w nasze finanse i mówią nam co mamy kupic amnie to trafia. Dobrez że pojechali więc mam luz w pracy. Mam nadzieję, że u Was dzień zaczął się mniej ospale i a brdziej radośnie.

Witam u nas ciągle chłodno, choć słoneczko próbuje się przebić;-)Mam dziś rewelacyjne ciśnienie 90/50 już po kawie i chodzę taka senna:):)
Henrietta też robiłam badania prentalne w Provicie, a na Opolskiej w Katowicach jest już wspomniana przeze mnie rewelacyjna pani doktor, specjalistka od serduszek dzieci pani Agata Włoch:tak::tak:
Olinka córeczka od bratowej to kawał dziewczyny, moja miała 3300 i już mi się wydawała spora a co dopiero 4 kg!!A odnośnie wagi to chciałam Was dziewczyny uspokoić, bo te genialne urządzenia usg, które nieraz sugerują, że dzieciaczki są maławe często się mylą zresztą w jedną i drugą stronę!!Moja kuzynka dwa dni przed porodem miała bardzo dokładne badanie i wyszło, że dzidzia ma około 3200, potem zaczął się poród i gdyby wiedzieli, że mała jest taka duża zrobiliby cesarkę , bo moja kuzynka strasznie się namęczyła a mała urodziła się ponad 4300, mała różnica nie???Za to moja przyjaciółka od razu była skierowana na cesarskie cięcie bo dziecko bardzo dużo nawet ok 4500, chłopczyk urodził sie 3750!!!
Kroptusia nie bardzo wiem o jaki zwrot podatku ci chodzi, czy o zwykłe rozliczenie z urzędem skarbowym, wtedy zwrot powinnaś dostać w ciągu 3 miesięcy od złożenia pitu, ale jeśli chodzi ci o zwrot podatku vat za materiały budowlane to urząd rozpatruje takie wnioski w ciągu 6 miesięcy.My też czekamy na zwrocik, zawsze parę groszy się przyda i szybko się wyda!!!

Sarenka wiem jak to jest z tymi rodzicami, u nas na początku też sugerowali co w pierwszej kolejności powinniśmy kupić, ale któregoś dnia powiedzieliśmy bardzo grzecznie, że sami będziemy decydować co jest najlepsze i najpotrzebniejsze dla nas i od tamtej pory cisza!!Jedni i drudzy od czasu do czasu coś podpowiedzą, ale to raczej na zasadzie doradzenia a sami sobie decydujemy i robimy co chcemy:) Na ten senny dzionek to kawka może trochę pomoże??U nas dziś na obiadek właśnie botwineczka , mniam i wymuszona przez męża i córcię pizza, za którą muszę się zaraz zabrać:):)Pozdrawiam i byle szybko zleciała Ci praca:):)

reklama
Kroptusiu urząd skarbowy ma 3 m-ce czasu na zwrot podatku, oczywiście licząc od dnia złożenia przez ciebie zeznania podatkowego. Trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę!
Syla trzymaj sie silna kobieto! My tu wszystkie o tobie myślimy.
W ogóle wszystkim dziewczynom z jakimmikolwiek dolegliwościami życze dużo zdrówka i cierpliwości.
A ja mam dziewczyny ostatnio strasznego stresa jeśli chodzi o pracę. Pewnie dziewczyny ze Śląska wiedzą jak teraz jest nieciekawie na spółkach węglowych (mam na myśli JSW, KW) a że akurat mój M i Ja pracujemy w firmach wykonujących roboty dla kopalń więc jest masakra. Mam realne zagrożenie że i ja i M zostaniemy bez pracy, a tu drugi dzidziuś w drodze. Normalnie jak o tym pomyślę to mi się ryczeć chce. Po prostu mogą z dnia na dzień rozwiązać nasze spółki i tyle!:-:)-:)-( Mam nadzieję że jakoś to będzie...

Do góry