reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

cayoo o jakiej magicznej granicy piszesz? 24 tydzień? dla mnie to bedzie najgorszy okres bo akurat wtedy stracilam swoją córeczke! i nic sie na to nie zapowiadało:-(

a co do mówienia ginowi o wizycie na 4d to jesli on nie ma takiego w gabinecie to jasne ze powiedz, i nawet pokaż mu opis, bo wiadomo ze to dokładniejsze usg.

reklama
jagoooodka ja tez nic nie czuje jak narazie ale obiecuje się zameldować jak tylko coś się zmieni :-) a mówiąc szczerze codziennie juz tego oczekuje:rofl2:

cayoo ja z chęcią odpowiem na Twoje pytanie ja powiedziałam swojemu gin że idę na usg gdzie indziej tzn na Agatową do prywatnej kliniki i pochwalił mnie jeszcze że maja tam dobrą aparaturę wykrywają rożne wady np serca i wogóle specjalizuja sie w ocenie serduszka maluszków w wziązku z tym ja miałam szczęści bo mnie nie opieprzył że tak powiem choc wiem że lekarze państwowi nie lubią jak sie im mówi ze idzie sie gdzie indziej bo to jest troche tak jakby kontrola ich pracy. Mi połozna zapowiedziała abym przypadkiem sie nie wygadała u lekarza że lecze sie państwowo i prywatnie tnz chodziło głownie o wizyty kontrolne co miesiąc bo niby państowy lekarz tyle sie stara trzyma mnie od 40 min do godziny przy każdej wizycie a to mam Go kontrolowac innym lekarzem ale tak jak mówie z usg 4D ucieszył sie i powiedział że słusznie ze tam idę.... ja mu powiedziąłam że chodzi mi tez o płytke z filmikiem to sie smiał :laugh2:

Witam serdecznie, wlasnie wrocilam z wakacji-szkoda ze juz po:(. I teraz prawie dwie godziny siedzialam zeby nadrobic co tam sie u Was dzialo-a dzialo sie:-). Gratuluje synow i corek. U mnie SYN-Adas:-D.
Ja mam termin na 3/09 i jestem w 21tydzien i 3 dni . Ciaza moze trwac od 37-42tygodni-tak przeczytalam, no wiec moze jeden ginekolog liczy 40 a inny 41 i stad te roznice w terminach
Pozdrawiam mamuski:-).

Witam:):) Ciąża trwa 40 tygodni ale jest przyjęte, że dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po rodzą się dzieci również o terminie, ja np. tak urodziłam swoją córeczkę dokładnie 2 tygodnie wcześniej niż przewidywał termin a powiem szczerze, że dzień wcześniej byłam u lekarki i wszystko było idealnie, nic nie zapowiadało, że to już!!Co do tych tygodni ciąży to bardzo łatwo obliczyć, bo ciąża liczy się od pierwszego dnia miesiączki i tak np, dziewczyny, które mają termin na 26 września, to u nich ciąża liczy się od 19 grudnia, choć wtedy praktycznie jej jeszcze nie było, ale tu właśnie jest te dwa tygodnie możliwej różnicy:):)Co do usg 3i 4D to te usg mają przede wszystkim na celu wykrycie jakichś nieprawidłowości, my nie dostrzeżemy nic niepokojącego na obrazie, ale lekarze specjalizujący się w tych badaniach dokładnie wiedzą co mają sprawdzić na obecnym etapie rozwoju, co mają pomierzyć,na co mają zwrócić szczególną uwagę, wiem bo sama miałam te badania już dwa razy robione i ja miałam usg robione prywatnie i nawet moja pani ginekolog (chociaż też chodzę prywatnie) sama poleciła mi świetną specjalistkę, bo te urządzenia, które są na wyposażeniu gabinetów ginekologicznych są za słabe, żeby wykryć jakieś nieprawidłowości np. w serduszku!!Co do nóg opuchniętych to przy Oliwii tzn pierwszej ciąży zaczęły mi dopiero tak kolo 8 miesiąca dawać się we znaki a przy tej ciąży już widzę, że z nóg powoli robią się baloniki ale jeżeli się trochę odpoczywa z nogami uniesionymi do góry, ogranicza się sól i jednak picie to są spore efekty:):)A co do upałów to cieszmy się na razie, że jest jeszcze w miarę, bo pamiętam poprzednie lata, gdzie ludzie namiętnie się już opalali w kwietniu:):)Ale się rozpisałam hiiii!:szok:

Czesc dziewczynki :-)
Byłam dzisiaj z mamą, siostrą i psem na dłuuugim spacerku wzdłuż rzeki ... i muszę przyznac, że już coraz bardziej jestem zmęczona po takich wypadach ... a co dopiero będzie potem.

Ehe ja to samo coraz bardziej ociezala z Jagodka jakos jeszcze mi kilometry nie przeszkadzaly a teraz jak wozek i brzusio przedemna to troszke sapie :-) nio i jeszcze dzis juz trzeci raz wyplywa mi jasny plyn z lewego piersiątka a boli jak wtedy gdy karmilam jagódke przy wyplywie mleka :-(

melduje sie po weekendzie...
goscie pojechali, ja juz troche pospałam, :tak: jeszcze tylko troche chate posprzatam i bedzie git...

poczytam jutro!
buziaki:-)

Hej hej :-D

Ja tez sie melduje po weekendzie :-D A przede mna 4 dni pracy.. eh to bedzie dlugi tydz!

Buziaki dla wszystkich ciezarowek :rofl2:

reklama
Moltizerka a ja już myślałam że ze mną jest coś nie tak bo ostatnio na staniku a dokładnie prawej piersi zobaczyłam malutka taka zaschłą plamkę i tak się dziwiłam co to jest bo na wydzieline z piersi myślałam że to stanowczo za wcześnie tym bardziej że to moja pierwsza ciąża. My mamy chyba ten sam termin porodu hihihi mi tez zostało 150 dni do końca....

Do góry