reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Inka sto lat sto lat sto lat, niech żyje żyje nam!!! Wszystkiego dobrego kochana w dniu urodzin! I wogóle wszystkiego dobrego na nowej (jutro rozpoczającej się) drodze życia!!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

RENIFER_24 zatem miłej zabawy na imprezce, no ja pomału chcę zdrowieć, ale coś jak narazie mi nie wychodzi... :-(

Moltizerka hehehe teraz to bedzie szął zakupowy, ale pamiętaj z głową bo moja kuzynka tyle nakupowała w małych rozmiarach, że dziecko może 30% z wszystkiego użyło, a reszta nowa leży w szafie....

szyszunka dobrze, że mała już ok.... ale wiesz co teraz takie jakies choróbska się czepiają każdego.... :-( ja to jeszcze nie mogę zacząć dochodzić do siebie....:-(

Wiolawb dobrze, że w tym zamieszaniu z rodzinką zjadujesz dla nas czas na BB :tak:

Sarenka27 no właśnie chodzi o to, że jestem przy kości i mam parę kg za dużo z czystym sumieniem się do tego przyznaje, i jak piszesz, że nawet do 22 TC można to USG połówkowe wykonać to jestem spokojna... jak pojade koło 10 maja to będę wtedy w 20 TC to pogadam z lekarzem, może zrobi mi już wtedy to USG....:tak: zobaczymy - dzięki za odpowiedź.
Sarenka :szok: ładnie, dobrze, że mama była przy Tobie! No bo to niebezpieczne, pilnuj się kobieto!!! I patrz pod nogi! :tak:

A ja idę robić naleśniki, mama dziś rano zupę ugotowała dla wszystkich, a ja musze coś na 2 danie wymyśleć i przyszły mi do głowy naleśniczki.... ale strasznie się czuje i nie wiem czy mi wogóle wyjdą. Jak je tylko skończe to się kłade... Do później laski!!!

reklama
Wiola wszystkiego naj dla Twojego M, udanej zabawy :-):-):-)Oj masz wesolo teraz rodzinka sie zwalila, milego wspolnego spedzania czasu:-)

Ninonka ranyyy kobieta dlaczego Ci nie przechodzi, idz szybciutko do lozka sie kurowac:tak:

Uciekam robic kotleciki mielone :tak:

_oli_ - dokładnie jak wiesz, ja szlałam z zakupami teraz małe stop bo chcę już jakąś określoną kategorię kupywać CH albo DZ :tak::tak::tak:
A powiedz mi z tym USG połówkowym, (bo być może mój lekarz tego nie `zauważył`) kiedy je najlepiej zrobić - dokładnie w połowie??? Bo mi gin powiedział, żebym na początku maja tak do 10 maja przyjechała do niego na wizyte ginekologiczną bez USG a później umówimy się na USG, ale chodzi o to że mi połowa ciąży tj 20 TC wypada właśnie 10 maja i czy on właśnie wtedy nie powinien mi tego USG zrobić.... bo już sama nie wiem czy jego mam słuchac czy nie, bo jak mojej starej ginki ostatnio posłuchałam to wkońcu mi tej przezierności nie zrobiła.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
!!!
kOchana slyszalam ze polowkowe jest miedzy 18-22 tyg ciazy, mi akurat lekarz kazal przyjsc 5 maja, Ty tez masz miec w maju wiec wszystko ok:-):-)Pieknie odpowiedziala na Twoje pytanie kolezanka...:tak:
Hej
Ninonka słuchaj ja tez jestem ok 18 tydzień i robię teraz usg i spytałam gina czy zaliczy się do połowkowego. Powiedział mi że jeśli dziewczyna jest szczupła, to nawet w 16 tygodniu wida wszytskie organy także można zaliczy, jesli jestem przy kości to robi w ostatni czyli 22 tygodniu połowkowe bo znacznie przeszkadza tkanka tłuszczowa. Słuchaj ja jeżdzę specjalnie tylko na usg nie mam badania innego tylko samo podglądanie. Chodziłam na poczatku ciąży do 2 ginekoloszek i obie zapomniały o przeziorności:). Ja bym na Twoim miejscu Ninionka powiedziała ze chcesz mie połowkowe 20 tydzień to pewnie w sam raz bo chyba aż taka "przy kości" nie jesteś.

No ja się wreszcie dodzwoniłam i mam termin na 11 maja :-) Czyli...jak zwykle trochę czekania. Ale przynajmniej jestem spokojna,bo już wiem kiedy. I znowu będzie odliczanie...:-D

reklama
witam.
ja mam wizytę u gin w poniedziałek, ale podobno mam nie mieć usg:-( ale to będzie chyba dobry czas na połówkowe i teraz mam problem.... upomnieć się czy nie????? jak myślicie?? A dobrze jest wszystko widać w 2d?
Dziewczyny zaraz po wizytach piszcie co i jak:-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Do góry