reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Hej Dziewczyny,przez łikend trochę zajęć miałam -w sobotę imieniny teściowej i historyczny moment ;-)jadłam szynkę po 15 latach przerwy ,salami i kiełbaskę.Nie mogłam się powstrzymać...ale podejrzewałam że tak będzie.Teściowa strasznie się wzruszyła filmem z usg:-)Żartowała że zamawiała dziewczynkę.Dużo spacerowaliśmy bo pogoda w krakowie piękna była .Niestety dziś rano się obudziłam przeziębiona i z ostrym bólem głowy.Leczę się homeopatycznymi i czosnkiem z cytryną.Na dodatek zapsuł nam sie piecyk i woda lodowata:no:A fachowiec od ręki przyjechać nie może...nie miły ten poniedziałek.Oby reszta tygodnia była lepsza.
Ninonka-NAJLEPSZE ŻYCZENIA!
Karotka-3mam kciuki:)
Coraz wyrazniej czuję jak Syneczek robi fikołki i ból piersi też jakby mniejszy niż na początku-czekam tylko na ocieplenie bo pogoda znów niepocieszająca.
Co do smaków to cały czas na słodkie mam jazdę -słodkie i mleczne:-Doczywiście w granicach rozsądku.Ale apetyt rośnie z dnia na dzień.

reklama
No to i ja sie witam poniedzialkowo , katarek jeszcze zostal i troszke kaszelku ale dzis jest o niebo lepiej niz 2 dni temu
Syla - lezakuj i odpoczywaj - trzymamy kciuki aby bylo wszystko bylo OK
Co do symtomow ciazy to ja tez mam ich mniej - piersi pobolewaja mnie czasami tylko, zgage mam znacznie miejsza ( choc zalezy od tego co zjem), waga tez stoi w miejscu choc staram sie jesc wszystko (oprocz slodkiego oczywiscie), a moj zlowik raz puka raz nie puka , wiec to chyba prawda ze poczatek 2 try jest inny i zmartwien tez nam troszke przynosi
Dziewczyny po wizytach dajcie znac jak poszlo

Wiolawb- ja u siebie nigdy do nich dzwonie jak cos sie dzieje - tylko jede tam , ide do pielegniarki , mowie co i jak i ze ja musze widziec lekarza i jakos znajduja dla mnie miejsce aby mnie przyjac, zycze aby ta Glowa przestala Cie bolec bo ja tez wiem coz to za bol ale jak wezme Tylenol i zrobie inhalacje z olejku eukaliptusowego to pomaga - Trzymaj sie cieplutko
:blink:
Calineczko- tutaj jak zajdziesz do przychodni - i żądasz jakiegokolwiek lekarza - od razu odsyłają na pogotowie... Dodam, że najbliższe pogotowie jest jakieś 35 od mego miejsca zamieszkania... Ale się nie łamię - będzie dobrze! Musi być. Ty również trzymaj się cieplusio!!!
Nionka - wszystkiego NAJ NAJ NAJ!!!

Ojoj to dzisiaj znów ktoś ma urodzinki? :-D W takim razie Wszystkiego najlepszego Ninonka i wszystkiego czego sobie zapragniesz.:-D
Tymczasem ja dopiero po szkole, zrobiłam obiad i czekam na Łukasza aż wróci z pracy. ;-) Powiem wam że mam od kilku dni takie wrażenie, jakby mnie coś a może raczej ktoś smyrał pod brzuszkiem. Czyżby to pierwsze wyczuwalne ruchy?:confused::-) Może to sobie wkręcam, ale naprawde nie wiem czego się spodziewać może to właśnie to.;-)

(...)
Ninonka wszystkiego naj naj najlepszego kochana w Twoje swieto, zeby dzidzius sie prawidlowo rozwijal i we wrzesniu zdrowiutki przyszedl na ten swiat!!! Spelnienia marzen, sto latek i czego sobie zyczysz!!!!!!Buziaki
(...)[/COLOR][/FONT]

No tak NIONKA sto lat duzo zdrowka i we wrzesniu slicznego malensta i oby kolek nie mialo , Sto lat :-):-):-)
(...)

(...)

Ninionka - sto lat! I wszystkiego naj, naj!!

Ninonka sto lat, wszystkiego naj naj naj naj i moc buziaków ;-):-);-)
A ja piszę, boooo uwagaaaa: właśnie się zbieram na USG (muszę całe miasto przejechać :dry:) :-D Dam znać zaraz po powrocie.

Ninonka wszystkiego naj, naj, a we wrześniu zdrowiusieńkiego szkrabika.

(...)[/B][/QUOTE]

(...)

Ninonka - wszystkiego najlepszego!!!

(...)

I inne dziewczyny które napisały mi życzonka - DZIĘKUJE!!!!!!!!!!!

Dziewczyny kochane jesteście :tak::tak::tak:

Karotka00Czekam na wieści od Ciebie, oby same dobre wieści były!!!

A u mnie tak:

Poszłam na 12:30 noi weszłam 10 minut po swoim czasie.... a później w gabinecie okazało się, że coś z czasem się Pani gin nie zgadzało.... ja nie wiem ja tego nie pilnuje tylko jej pielęgniarka która siedzi w rejestracji i każdemu godzinę pilnuje i zapisuje, więc nikt bez kolejki nie wejdzie do gabinetu.
Dzidzia ok, Pani gin wszystko pomierzyła, rączki nózki latały jak nie wiem co, a później na dowidzenia dzidzia przewróciła się pupką hehehe ale się uśmiałyśmy z ginką....(jak by chciała powiedzieć dajcie mi spokój, ja chcę spać...hehehe).
Poza tym ide jeszcze 3 kwietnia na kolejne, bo dziś roszkę łożysko zasłoniło dzidzie i Pani gin nie miała takiej dokładnej możliwości na zobaczenie wszystkiego, ale powiedziała że wszystko w 100% OK

A i termin jak miesiąc temu wyznaczyła mi na 27 września to teraz wpisała do karty ciązy termin na 29 września.... ale dlaczego to nie wiem.....

Calineczko- tutaj jak zajdziesz do przychodni - i żądasz jakiegokolwiek lekarza - od razu odsyłają na pogotowie... Dodam, że najbliższe pogotowie jest jakieś 35 od mego miejsca zamieszkania... Ale się nie łamię - będzie dobrze! Musi być. Ty również trzymaj się cieplusio!!!
Nionka - wszystkiego NAJ NAJ NAJ!!!

No wlasnie co kraj to obyczaj ....., tutaj moze sluzba zdrowia naj nie jest , ale mozna zalatwic jakos te wizyty a prywatnie gdy placisz to przyjmuja Cie raz dwa - a tak to jest
Zdrowka Wiolawb

Olgha - gratulacje i oby tak dalej , a jak miesko smakowalo?

A ja umówiłam się na usg na Agatową 3d i 4d na 2 kwietnia (na pierwszego nie chciałam bo to prima aprilis:-D) to będzie 17tydzień więc liczę na poznanie płci.:-D:-D nie mogę się doczekać.:tak::-D:-D

ech smaka mi narobiłyście na placki ziemniaczane i chyba zrobić muszę:-):-):tak:
ninonka...Wszystkiego naj
Karotka czekamy na wieści:tak:
Alex...fajnie że smyra
Olgha...taaaaa skąd na to znam. Ja nie jadłam mięsa 9 lat i przy Ice, pewnego dnia otworzyłam lodówkę i zobaczyłam salami... Nie mogłam się opanować...potem dzień bez mięsa to był dzień stracony:tak::tak::tak::tak:.
Najbardziej szyneczka, kabanosy i salami:-):-):-):-)
Teraz już tak nie mam, ale na dobrą szynkę ostatnio mam ochotę więc jem:-):tak::tak:

Ninonka ja się dołączam do życzeń i cieszę się że wszystko ok na usg:-) moje maleństwo też się ostatnio na nas wypięło na usg więc podziwialiśmy kręgosłupek:-)
Syla, kurczę to nie wiem co by Ci poradzić - na mnie książka i smakołyki działały.. Tak sobie myslę że coś przyjemnego musisz sobie wynaleźć, żeby sobie humorek poprawić..

Poza tym ide jeszcze 3 kwietnia na kolejne, bo dziś roszkę łożysko zasłoniło dzidzie i Pani gin nie miała takiej dokładnej możliwości na zobaczenie wszystkiego, ale powiedziała że wszystko w 100% OK
A i termin jak miesiąc temu wyznaczyła mi na 27 września to teraz wpisała do karty ciązy termin na 29 września.... ale dlaczego to nie wiem.....[/quote]

Ninonka no to superrr ze widzialas dzidzie i ze wszytsko ok:-)Mam nadzieje ze wstawisz fotke maluszka:tak:ale sie usmialam ze dzidziorek pupka sie odwrocil:-D:-D:-DOjj z tymi terminami to roznie bywa, ale kochana ciesz sie ze masz tylko 2 dni roznicy, u mnie na 19 wg usg a 28 wg om:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Dzidzia nasza cos szybko rosnie :tak:;-)

reklama
ninonka super wieści!:-)

A ja dzisiaj cała w nerwach!!! 22.02. wysłałam pocztą kolejne zwolnienie od lekarza, a dziś listonosz przyniósł mi je z powrotem całe ostemplowane na kopercie że nie przyjęto2 razy i takie tam. Dzwonię do biura a tam mnie informują że zmienili siedzibę!!!!!! no szok. 3 tygodnie zwolnienie było nie wiadomo gdzie!!!! Jutro tam jadę zrobię awanturę bo mieli mnie chyba obowiązek poinformować że zmieniają adres!!!!! Teraz będzie mi ciężko to wyprostować i oczywiście za te 3 tygodnie pieniędzy nie ma!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tak się zdenerwowałam.

Do góry