reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
No coz , katar , kaszel, bol gardelka ,bol miesni i kichanie co 5 minut......bede wiec dzis tylko w tle bo brak sily na pisanie ( dobrze ze goraczki jeszcze nie mam )
Wiolawb - dziekuje ze sie martwisz i Wszystkim dziekuje za zdrowko....
Moze jutro bedzie lepiej , dzisziaj tylko lezenie w lozeczku i nic wiecej
Trzymajcie sie cieplutko:sorry2:

No coz , katar , kaszel, bol gardelka ,bol miesni i kichanie co 5 minut......bede wiec dzis tylko w tle bo brak sily na pisanie ( dobrze ze goraczki jeszcze nie mam )
Wiolawb - dziekuje ze sie martwisz i Wszystkim dziekuje za zdrowko....
Moze jutro bedzie lepiej , dzisziaj tylko lezenie w lozeczku i nic wiecej
Trzymajcie sie cieplutko:sorry2:
Calineczka wracaj do zdrowia:) na katar mi pomagaja inhalacje i jak sięczłowiek wypoci i wygrzeje też troszkę lepiej ale głowa do góry kilka dni i minie. Pozdrowionka i trzymaj sie:)

Witam piatkowo,
Ja dzisiaj zapisllam sie do dentysty, bo zdaje sie ze cos mi tam zabki podjada :zawstydzona/y:
popoludniu ide z kumpela suknie slubne ogladac, ja mam juz to za soba, szkoda tylko ze mojej nikt nie chce kupic bo wisi bidulka bezuzytecznie.
Ninonka trzymaj sie dzielnie w szkole, jakos zleci.
(...)

A co do dentysty też o tym myślałam i z jednej strony załuje że nie powyleczałam wszetkiego przed ciążą, no ale 120zł za wizyte ze zrobieniem zęba zabląbowaniem to nie jest aż tak mało.... hmmmm.
A dziewcyny czy WY nie odczówacie, że teraz macie wrażliwsze dziąsła????
Bo mnie lewa strona u góry i u dołu tak drażnią, jak pije czy jem zimne albo ciepłe....
A co do szkoły chciałabym już conajmniej niedziele wieczór.... ehhhh JA CHCĘ PONIEDZIAŁEK - USG

ja w pierwszej ciży praktycznie wszystkie wyniki miałam u lekarza, nie odbierałam nigdy z laboratorium .... :tak:

Więc chyba to nic dziwnego że wyniki zabierają.... widocznie tak najlepiej, że wsz jest w 1 miejscu.

Czesc Dziewczynki właśnie wyszłam sobie na przepustkę ... nafaszerowali mnie duphastonem, cyconaminą i kwasem foliowym, okazało się że mam tylko lekką anemię ... USG zrobią mi w poniedziałek jak wrócę do szpitala ... aha no i co najważniejsze 0 plamień przez cały czas kiedy byłam w szpitalu :-)

calineczka pij herbate z cytryna :tak:i miodem chyba tez, chociaz moje podniebieie nie przepada za ta wersja :-( do nosa ( bo tez mi sie jakis parch na poczatku ciazy przyplatal ) lekarz dal mi mariner, roztwor wody morskiej czy cos takiego, u Ciebie pewnie nazywa sie inaczej, ale dobrze udraznia, jest bezpieczny i obkurcza naczynka w nosie przez co lagodzi a nie wysusza polecam.
wracaj do zdrowia i przede wszysytkim z lozka nie wylaz :tak:

Witam :-)
inka przygotowania do ślubu pełną parą :-D A kiedy ten ważny dzień?

Oj ja nie tak dawno pamiętam jak chodziłam za suknią, butami, i tym wszystkim, jak rozwoziliśmy zaproszenia..... ehhhh niby nie tak dawno a jak na palcach policzyć to już 7 m-cy :szok:
A na kiedy termin macie???????????

18 kwietnia , czyli za jakieś 5 tygodni :-).
Z jednej strony tak blisko z drugiej tak daleko....hehe. Teraz jak mam wszystko to mogłabym nawet jutro iść do tego ślubu :-D.

(......). No i mam Oliwiera :-) wydaje mi się, ze każda z nas ma intuicje i tak na prawdę my już wiemy co mamy tylko czekamy na potwierdzenie tego na usg :tak::tak::tak:

Moja intuicja cały czas podpowiadał mi że będzie dziewczynka, aż do ostatniego usg. Wtedy jakoś jak zobaczyłam rączki, nóżki i jak nimi rusza pomyślałam że to chłopiec (czyli tak jak chciałam jeszcze przed ciążą). A teraz...czuję na zmianę,raz że to dziewczynka a raz że chłopiec. Nic, tylko czekać na usg mi pozostaje :happy:.

A co do dentysty też o tym myślałam i z jednej strony załuje że nie powyleczałam wszetkiego przed ciążą, no ale 120zł za wizyte ze zrobieniem zęba zabląbowaniem to nie jest aż tak mało.... hmmmm.
A dziewcyny czy WY nie odczówacie, że teraz macie wrażliwsze dziąsła????
Bo mnie lewa strona u góry i u dołu tak drażnią, jak pije czy jem zimne albo ciepłe....
[/color][/b]

Ja też żałuję, że nie poleczyłam wszystkich i też szkoda kaski mi na to było, a teraz chodzę i marudzę i modlę się, żeby nie zaczął mnie któryś boleć. Bo jak mnie zaczyna boleć to już koniec świata :sorry2:. Ale postanowiłam pójść do dentystki w połowie kwietnia . Oby do tej pory nic nie przypiliło.

Calineczko zdrówka życzę. Mnie cały czas dreszcze przechodzą i jakoś tak zimno i nieprzyjemnie. Mój J. chory, ale mam nadzieję, że nie przejdzie na mnie :).

Iwona super wiadomosc !!!Tak trzymaj:tak::tak:
Ninonka ja wlasnie sie zapislama do jakiejs niepublicznej poradni stomatologicznej kumpela mi polecila, i oni maja umowe z NFZ wiec za wizyte nie bede placic i za materialy, ktorych fundusz nie refunduje. ale to i tak taniej bo np. plomba kosztuje ta swiatloutwardzalna czy jako ona sie tam nazywa 50zl,
a za wizyte prywatna trzeab liczyc dobre 150. a ze place skladki nie male, wiec mzoe chociaz tak skorzstam i troche w keiszeni zostanie.
Musialam poakzac legitymacje ubezpieczeniowa i dowod, Pani zalozyla mi karte, jest tam chyab z 10 dentystow, duza ladna nowoczesna klinika, nie jakas tam obskorna przychodnia. Niestety do tej dentystki, kotra polecila mi kumpela dopeiro na 26/03 do innych wczesniej, ale juzpoczekam bo sprawdzona.

reklama
Inka ja też czuję dziewczynkę cały czas i smaki na dziewczynkę mam a jak zobaczyłam ostatnie usg to jakieś meskie mi się wydawało :-D:-)

co do dentysty, ja sobie zrobiłam wszystkie zęby przed ciążą. Chodziłam do jednego dentysty i byłam bardzo zadowolona do czasu..w lutym zaczął mnie boleć ząb zaplombowany przez niego wiec ja cała w panice, ze już w ciazy jestem a tu ząb boli poszłam do niego. Powiedziałam mu, że to 10 tydzień etc a On jak zaczął mnie borować, mówić, ze panikuję że na pewno mnie nie boli to byłam w :szok: Cały zcas taki upzrejmy miły a tu się okazało, ze ząb był na reklamacje i dlatego mnie tak potraktował niemiło. Krzyczał na mnie podczas borowania, ze mam nie płakać, nie udawać....Po czym jak wyszłam trzasnęłam drzwiami. Zostawił mi tlenek cynku jako lekarstwo i kazał przyjsc za m-c. Już nie poszłam do niego. Mąż tam zadzwonił i zrobił wielką awanturę, że zrobił rzeźnie a nie badanie. Wczoraj właśnie byłam u dentysty na moim osiedlu. Nowy gabinet, czysto, schludnie i..... bezboleśnie. Musze tylko kamień usunąć i ząbki będą idealne.

Ech..powiem Wam, ze na niektórych w ogóle nie robi różnicy to czy kobieta jest w ciązy czy nie

Ok, dziewczynki uciekam do domku

miłego weekendu

Postaram się tutaj zaglądnać jutro wieczorkiem

paaaaaa

Do góry