reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

sarenka super wiesci!!! cieszymy sie ze wszystko ok i ze widzialas dzidzie swoja:-) czekamy na te fotki:tak:nie wiedzialam, ze chlopcom szybciej widac organy niz dziewczynka???? przyjdzie czas na ujawnienie plci, poki co zdrowko jest a to najwazniejsze:tak:

reklama
ninonka kochana weekend jakos zleci, tyle wytrzymalas to i teraz wytrzymasz, pomysl ze to juz w poniedzialek a nie ze dopiero w poniedzialek:tak:ale nie dziwie Ci sie ze tak pragniesz tego dnia!!!Cierpliwosci;-)

iwona85 ninonka trzymam kciuki za Was w poniedzialek:tak:

inka ojj ale wazny rok jest dla Ciebie dwa najwazniejsze i najpiekniejsze wydarzenia Cie czekaja w tym 2009 roku!!!! my czekamy razem z Toba na Wasze weselicho:-)najwazniejsze ze wszytsko juz dopiete na ostatni guzik!!!

No właśnie "już w poniedziałek" niż "dopiero w poniedziałek" brzmni lepiej hehehe - Dzięki

Ja narzie uciekam dziewczyny, mama zaraz z pracy wraca musze jej życzenia złożyć bo to KRYSTYNA - imienniczka dzisiejsza! :-)

Iwonka super ze wyszłas na przepustkę i wszystko ok jest. Najwazniejsze, ze nie plamisz, a poniedziałkowe usg potwierdzi tylko dobre wiadomości.
a przedemna weekend z przyjaciółka i Naszymi pociechami...planujemy wyjazd do Torunia i Golubia Dobrzynia, na zakupy i zwiedzanie.
Miłego weekendu zyczę, zdrówka przeziebionym dziewczynom!!!
Wpadac bede przelotem:-D:-D:-D
ps. na straszny ból gardła cos jakby krtaniowy pomógł mi "homo_ovox"...

Ostatnia edycja:
iwonka jak dobrze, że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się o Ciebie :tak:
Teraz to już na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się ciepło!!:-D

ninonka co do problemów z samymi dziąsłami - niedwno czytałam, że w naszym okresie ciąży zmiany hormonalne często powodują stan zapalny dziąseł. Specjalnie szukałam na ten temat, bo moje zrobiły się taki rozdrażnione...

sarenka fantastycznie, że widziałaś swojego dzidziulka!! Ja już nie mogę się doczekać, bo tak jak część dziewczyn wizytę mam w poniedziałek. A to już tylko 3 dni!!!!!!:-D

calineczka no to widzę, że Ciebie rozłożyło..... :sorry2: Do tych herbatek dolej jeszcze soku malinowego, albo dosyp cynamonu - dla mnie mniam i rozgrzewa ;-)

A jak to jest ze znieczuleniem w ciąży?Ja miałam straszny atak bólu chyba gdzies w 7 tyg,chcieli mi tego zęba usunac ale sie nie zgodzilam i mialam kanalowe leczenie z końską dawka znieczulenia.Zapewniono mnie że to nie ma wplywu na dzidzie.Od tego bólu i stresu omało nie poronilam (miałam takie brazowe uplawy zaraz po wizycie).Mam nadzieje że to znieczulenie naprawde nie zaszkodzilo:-(

Tez byłam kawoszem i przestalam zupełnie.Połozna powiedziała ze moge pic 6! filizanek (nie duzych kubków)dziennie!!Chyba przesada.Ale jutro ide na moją ulubioną latte :-p.Zabroniła mi natomiast jeść ser smarowany bo dodają do niego cos co jest niedobre dla dziecka,mam jeść tylko sery twarde.Dziwne.

Nie wiem dokładnie, ja w 5 tygodniu ciąży miałam normalne leczenie zęba ze znieczuleniem. Teraz mam kolejne 7 kwietnia, a 9.04. wyrywanie. Dentysta twierdzi, ze nie ma zadnych przeciwskazań. Na 3 kwietnia mam wizyte u mojego ginekologa to sie jeszcze zapytam.
Pozdrawiam.
ps. przypomniało mi sie, ze wyrywanie moze byc dopiero po zakończeniu 3-4 miesiecy.

reklama
iwonka jak dobrze, że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się o Ciebie :tak:
Teraz to już na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się ciepło!!:-D

ninonka co do problemów z samymi dziąsłami - niedwno czytałam, że w naszym okresie ciąży zmiany hormonalne często powodują stan zapalny dziąseł. Specjalnie szukałam na ten temat, bo moje zrobiły się taki rozdrażnione...
(...)

No właśnie, coś mi nie pasowało, bo wczesniej próblemów z nadwrażliwymi zębami nie miałam, a teraz od ponad 2 tygodni coraz intensywniej odczówam :-(
Czyli to normalne...

Do góry