reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia u mnie tak samo było jak teraz u Ciebie w pierwszej ciąży.
Intuicja mówiła mi, że chłopak i nie umiałam myśleć o dziewczynce. No i mam Oliwiera :-) wydaje mi się, ze każda z nas ma intuicje i tak na prawdę my już wiemy co mamy tylko czekamy na potwierdzenie tego na usg :tak::tak::tak:

reklama
Wiecie co to chorowanie to chyba przez internet przechodzi tez - wlasnie mnie rozbiera na czesci pierwsze .... czuje sie okropnie - nas zatknany , glowa mi peka , kicham i kicham ........................ ide po cieple mleczko , moze pomoze :-(
Calineczko - uważaj na siebie i cieplusio się ubieraj. Wracaj do zdrówka kochana!!!

Hey Dziewczynki :-)

Melduje sie w ten "piekny" piatkowy poranek hihi....Co do kompa ja sporo w pracy siedze i jeszcze w domu ale teraz podobno kompy sa bezpieczne gl. chodzilo wczesniej o te monitory teraz sa plaskie i z filtrem i lepsze kompy...W 1 ciazy nie slyszalam o slynnych 4h i siedzialam non top na forum :) i bylo ok...

Ja za to sie martwie czym innym, stanela mi waga z 3 tygodnie temu a dzis wrecz 1,5kg mniej :-( pierwszy raz sie martwie ze schudlam bo wczesniej przybieralam od poczatku w sumie i juz bylo +4kg wg lekarza ok. Nie mialam mdlosci ani wymiotow teraz tez nie mam, jem jak jestem glodna szczegolnie ostatnio wieczorem.....nie rozumiem i sie martwie :-(

A jak dziewczyny z Waszym przelewaniem sie w brzuszku u mnie niedlugo 17 tydz i wszystko sie jakby wyciszylo, wieczorem i to raz na pare dni poczuje jakies stukniecie jakby podwojny mini kopniaczek ale pojedynczy, mam nadzieje ze to normalne bo teraz przez ta wage zaczelam swirowac :-(

Nie wiem jak Wy ale ja czuje chlopaczka jak nic....i juz mamy imie naczy M bardzo chce Kacperek :-) ja wybieralam dla corci Wiktoria wiec sama nie wiem chyba dam mu wolna reke w wyborem choc wolalabym miec prawo glosu :-) a bedzie jazda jak bedzie corcia nie umiem myslec jak o dziewczynce nie wiem czemu, nie tyle tylko brzuszek rosnie (pilka) a na wrozby nie patrze bo jem wsio ... slodkiego na potege przez wiele tygodni teraz na ostro...Z cora jadlam glownie na kwasno ostro ZERO slodyczy patrzec nie moglam i corcia :)
Kroptusia!!!!!:-):-):-) Jak milutko słyszeć, że u Ciebie wszystko ok. Nie martw się na zapas wagą - bo mówią, że co ciąża to inne zasady jej przechodzenia, przybywania na wadze itd. Będzie dobrze!!!

Tak imie naszego synka pisze sie przez "v" Olivier :tak::-)

Kroptusia na pewno jest wszytsko ok, kazda ciaza jest inna i inaczej sie przybiera na wadze to ze stanelas w miejscu nic nie oznacza:tak:Zycze Ci tego chlopczyka upragnionego, jak brzucholek pileczka to tak pewnie bedzie:rofl2:

calineczko wracajdo zdrowia!!!:tak:

Witam, u nas niestety pogoda śnieżna, wygląda na to, że zima wróciła buuu.
Calineczka wracaj szybciutko do zdrówka.
Kroptusia, nie martw się wagą, nieraz tak już jest.
Olgha, ale super wiadomośc , gratuluję, zdjęcie naprawdę super.
Całuski dziewczynki, lecę dalej gotowc obiadek.

witam witam
Olgha...ale super, ja też takie wieści chcę, a USG dopiero za 3 tygonie:-(
Calineczko..dużo zdrówka życzę:tak::tak::tak:
U nas raz słońce raz śnieg:zawstydzona/y:
a mnie czeka dalsze sprzątanie i pieczenie ciasteczek:-) więc zmykam:tak:
buziaczki i miłego dnia

Witam Kochane, u mnie jako tako leci, humorek coś sie psuje-czestsze wiec kłótnie z M. Co do ruchów, to też wcześniej wydaje mi się, że dzidziuś sie juz ruszał, teraz jakby to ucichnęło. Na usg wyszło, ze łożysko mam na przedniej stronie macicy, wiec moze to od tego trochę, ze dzidzus jest jakby "głębiej" i na brzuchu najpierw jest macica.......
u mnie dziś pogoda dość dość, nawet dopisuja dziś siły (wczoraj czułam sie potwornie, brzuch bolał, dołączył sie wysoki puls i kołatanie serca, starałam sie wiec dużo odpoczywać), wiec zaczęłam ciut porządki robic, bo na klatce mamy remont i 2 dni i w domku szaro-tyle kurzu!
Nic, zmykam zroić jedzonko i porządek końzyć, wstawię pranie i na 15 na godzinkę idę do pracy, a potem weekend:)
Buziaczki.
Ps. Naprawdę pomaga mi kochane super na katar Sinupret, wczoraj "nosa nie miałam" dziś tylko jakby lekkie wysuszenie śluzówki, katar już niewielki, wiec polecam!

Olgha gratuluję!! Fantastycznie że już ogłaś poznać płeć. A szczególnie, że właśnie o chłopcu marzyłaś :-D

Calineczko Zdrówka!! Zdrówka!! Zdrówka!!

Jarzebinka masz fantastyczne pespektywy w pracy i szefa naprawdę dobrego, bo nieczęsto zdarzają się ludzie z takim podejściem. Nic tylko pogratulować ;-)
Trzymam kciuki. Z maleństwem też sobie poradzicie mimo utrudnień :-)

to ja nie wiem jak to będzie u mnie jeśli chodzi o płeć :-) bo ja nic nie czuje ;-) jakoś rozum mi podpowiada że to będzie synek ... w rodzinie sami chłopcy a zresztą teraz jest jakiś wysyp chłopców :-) a serce mówi że to chyba jednak dziewczyna :-D także nie wiem ...
mi to w sumie obojętne, to pierwsze dziecko przy drugim będę trzymała kciuki żeby była parka :tak:

reklama
witam dziewczynki.

Olgha super zdjęcie:-) naprawdę dokładnie wszystko widać:tak:

Ja dziś od samego rana mdłości:zawstydzona/y:Masakra jakaś już chyba nie dam rady

Do góry