reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Kroptusia 3mam kciuki !!!

Ja sama - wstyd sie przyznac .:o( - naleze do tych co to maja klopoty z rzuceniem palenia :o( - Kazda wizyte u gin przezywam ze skurczem serca ale poki co wszystko jest niby jak nalezy.
Wg gina codzienny stres i ten wywolany zmuszaniem sie do rzucenia jest niby gorszy...
Poki co udalo mi sie ograniczyc o 50 % ...

Indygo - @ 16.12 ;o)

Pozdrowionka

reklama
Kroptusia ...jestesmy z Toba , pamietaj o tym , daj znac i ja takze trzymam kciuki

Ja takze jestem za watkiem zamknietym :tak:
Renifer24 - ciesze sie ze masz dobre wiadomosci ,
Co do pielegnacji brzuszka to ja na moje cialko uzywam Cocoa Butter na rozstepy wlasnie dla kobiet w ciazy, nie wiem czy to dzieki moim genom czy to zasluga tego kremu ale po moich dzieciaczkach nie mam ani jednego rozstepu wiec teraz tez stosuje ten kremik , po oliwkach moja skora reaguje dziwnie - robi sie sucha i zluszcza sie
Witam wszystkie nowe wrzesnioweczki
A teraz zmykam na sniadanie , wyprawilam moje maluch do szkoly wiec mam chwile dla siebie :blink:

Korpusia ja również trzymam kciuki za Ciebie i dzieciątko

Co do kosmetyków pielęgnacyjnych, to od miesiąca używam narazie tylko raz dziennie, ale za jakiś miesiąc zamierzam dwa razy dziennie smarować się. Jak będe w Polsce to kupię coś specjalnie dla kobiet w ciąży, ale jak narazie używam takich kosmetyków jak przed ciążą, czyli anticellilit krem garniera smaruję nogi i pupę, na cycuchy krem pielęgnacyjny, i kupiłam oliwkę na brzusio. Dodatkowo pod prysznicem masuję się specjalną rękawicą i kończę kompiel polewając się chłodną i ciepłą wodą na zmiane. Zamierzam również troszkę pojeździć na rowerze stacjonarnym i jak się ociepli chociaż raz w tygodniu zaliczyć godzinkę na basenie.

Kroptusia trzymam kciuki !!

Właśnie wróciłam z USG genetycznego ... w sumie nie wiem czy ono było genetyczne czy nie ... dla mnie wyglądało jak zwykłe usg ... miałam je robione dopochwowo ... niestety ...
Lekarz na moje pytanie związane z chorobami genetycznymi powiedział że wszystko wygląda w porządku ... ale żeby mieć 100% pewności trzeba od dzidziusia coś tam coś pobrać ( nie zamierzam tego robić ). Czy wy po USG genetycznym dostałyście jakąś kartkę z pomiarami czy coś ?? bo ja nic i nie wiem czy on tą odpowiedź na moje pytanie wziął z głowy czy coś sprawdzał .... hehe
Termin przesunął mi się na 10 września :-) mój Skarb ma 6,5 cm ... płakałam jak dziecko jak widziałam moją Niunię leżącą na kolankach :-D wg. usg to 12 w 5 d :-)

Poczytałam wszystkie zaległe posty uff ale się uzbierało
najbardziej uderzył mnie post od Kroptusi:szok:
napisz co sie stało jak można temu zaradzic?
również mocno trzymam za Ciebie kciuki i jak tylko bedziesz miala siłę i ochotę to napisz co jest grane. Może to znowu fałszywy alarm:wściekła/y:

Witajcie dziewczyny, ja dziś poszalałam bo rano o 7:00 wstałam później położyłam się około 9:00 znów i tak do 13:00 ciągłam - aż wstyd :zawstydzona/y: ale tak mocno spałam że hej.
Naskrobałyście tych pościków dziś że hoho! Ale nadrobie je dziś wieczorkiem.
Tylko KROPTUSIA mnie zmartwiła!!!!!!!!!!:-:)-:)-( Nie wiadomo co się dzieje :-:)-:)-(

Kroptusiaodezwij się do nas!!! Co się dzieje????? Aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam Twojego posta!

Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym przeciąganiem, to moze zaszkodzic? bo ja codziennie rano tez sie wyciągam:confused:
Wiecie co dziewczyny ja też tak mam i to rano, nierz w noc i tak nieraz się właśnie zastanawiam nad tym co wy....

Kroptusiu, ja również trzymam mocno kciukasy żeby wszystko ok było.
Co do wątku zamkniętego- to jestem jak najbardziej za. Też bym chętnie wstawiła fotkę z usg, ale jakoś na ogólnym nie mam zaufania.
A poza tym moja mama zadeklarowała się, że chce kupić wózek dla wnuczka :-p Bo jestem jedynaczką i 1 wnuczek nie będzie w byle czym jeździł :-p Dobrze, że chociaż moi rodzice pomogą, bo na teściów to liczyć nie mogłabym nigdy. No, ale to już całkiem inna bajka...

reklama
Elunia1609 ciesze się, że wszystko w porządku. Jeśli chodzi o badanie NT to lekarz może dac Ci np zdjecie z usg ze zmierzonym wymiarem, ale nie musi, nie dokumentuje się tego wyniku zazwyczaj, chyba, że ktoś idzie gdzieś na zlecenie robić, to wtedy może? a to 100% i pobieranie od dzidziusia to aminopunkcja, obciążona ryzykiem dla dziecka niestety, wykonuje się ją jak badanie NT i wyniki testu PAAPa są powyżej norm i pewnie jeszcze u matek z tzw grupy wysokiego ryzyka.

Kroptusia, odezwij się kobieto!
kurczę aż stresa dostałam :no:

Do góry